Vægtvest: 24 af de populære vægtveste samlet ét sted

Skrevet af
4.8 Baseret på 23 Bedømmelser

Hvis du gerne vil træne med nogle ekstra kilo på kroppen, er en vægtvest det perfekte værktøj til at gøre det med. Hvad end du ønsker at øge din udholdenhed eller træne dig til flere kilo muskler, kan vægtvesten være en rigtig god investering.

Træningsveste med vægt i har i rigtig lang tid været et undervurderet redskab. Vægtveste er ideelle til at give kroppen noget mere modstand ved eksempelvis styrketræning og træning, hvor målet er gøre dig hurtigere til eksempelvis at løbe korte distancer.

En vægtvest frarøver dig ikke friheden

Når du bærer en vægtvest, føler du ikke, at du er under pres på samme måde, som hvis du holder en håndvægt mellem benene mens du laver pull ups. Vægtvesten giver dig meget mere frihed til at lave diverse øvelser, og alle der har prøvet at træne med en vægtvest, vil give os ret.

Der findes rigtig mange vægtveste på markedet – vi har samlet lidt forskellige her på siden, hvor der både er den mest populære cPro9, der både er billig og kan veje helt op til 30 kg., og den lette vægtvest fra Adidas, som kan veje mellem 0,5 og 5 kg (ideel til løbetræning).

01 Her ser du 5 af de meget populære vægtveste

cPro9 30kg vægtvest

cPro9 er efter vores vurdering klart den bedste vægtvest til prisen. Ved cPro9 vægtvesten på 30kg får du præcis den samme kvalitet som ved den kendte MD-model.

cPro9 vægtvesten koster en brøkdel sammenlignet med MD-modellen, som kostede op mod de 2.500,- kroner. Kvaliteten er akkurat den samme og cPro9 får udelukkende gode anmeldelser.

Leder du efter en vægtvest, så du kan øge belastningen til eksempelvis crossfit-træningen, så er cPro9 30 kg. helt perfekt. Vægtvesten kan spændes godt fast til kroppen, uden at den sidder løst når du laver diverse øvelser.

Dog må vi sige, at vægtvesten ikke er den mest ideelle til løb, da vægtveste til løb skal sidde helt tæt, så du ikke belaster hverken skuldre eller lænd unødigt.

 • Vægtbelastning: 1-30 kg.
 • Justerbar: Ja
 • Justeringsinterval: 0,9 kg.
 • Antal vægtklodser: 30 stk.
 • Spændes med: Velcro og klikspænde
 • Vægtklodsernes materiale: Solidt jern
 • Ydre materiale: Polyester og neopren
 • Dimensioner: 33x33x14 cm
Se prisen her

Kettler 10kg vægtvest

Vægtvesten fra Kettler er til dig, der er ude efter en villig vægtvest. Kettler vægtvesten er en del lettere end cPro9, så ved du allerede nu, at du ikke kommer til at skulle træne med en ekstra belastning på 30 kg., så er vægtvesten på 10 kg. fra Kettler lidt mere ideel end cPro9.

Det er muligt at spænde vægtvesten ind i siderne, så den kan tilpasses til stort set alle størrelser.

 • Vægtbelastning: 0,4-10 kg.
 • Justerbar: Ja
 • Justeringsinterval: 1,2 kg.
 • Antal vægtklodser: 8 stk.
 • Spændes med: Velcro
 • Vægtklodsernes materiale: Jernsand i poser
 • Ydre materiale: Nylon
 • Dimensioner: 38,2×24,7×11
Se prisen her

Abilica PowerPack vægtvest

Abilica Powerpack vægtvest er en vægtvest i super kvalitet. Vægtvesten er på 10 kg., så leder du efter en vægtvest til crossfit, hvor du regner med, at du skal op på i hvert fald 20 ekstra kg., så er cPro9 helt klart anbefalingsværdig.

Vægtfesten fra Abilica kan justeres i siderne, så uanset hvor stor du er, burde den kunne tilpasses din størrelse. En ekstra feature ved vægtvesten er, at der er to rum til “andet opbevaring”, lige som at du i nogle løbetights har mulighed for at opbevare din nøgle i en tillukket lomme.

 • Vægtbelastning: 1-10 kg.
 • Justerbar: Ja
 • Justeringsinterval: 1,18 kg.
 • Antal vægtklodser: 8 stk.
 • Spændes med: Klikspænde
 • Vægtklodsernes materiale: Jernsand i poser
 • Ydre materiale: Polyester og neopren
 • Dimensioner: 38,3×24,5×10,5
Se prisen her

Nordic Fighter justerbar vægtvest 1-13kg.

Er du på udkig efter en vægtvest udelukkende til løb, så er denne vægtvest fra Nordic Fighter perfekt. De to kraftige mavespænder i velcro på maven, gør alt godt for, at vesten sidder tæt på kroppen, så den ikke laver unødig belastning under løb.

 • Vægtbelastning: 1-13 kg.
 • Justerbar: Ja
 • Antal vægtklodser: Ingen
 • Spændes med: Velcro mavespænder
Se prisen her

Lille Adidas vægtvest

Vægtvesten fra Adidas er den mindste vægtvest på listen her. Både i størrelsen og i vægtbelastningen er den mindst. Vesten er justerbar og kan ialt komme op på 5 kg.

 • Vægtbelastning: 0,45-5 kg.
 • Justerbar: Ja
 • Spændes med: Velcro
Se prisen her

02Hvad er en vægtvest?

En vægtvest er en vest, som du bærer på overkroppen. Formålet med vægtvesten er, at vesten har hulrum, hvori der er plads til vægtklodser i eksempelvis jern. Formålet med vægtvesten er, at øge kropsvægten – altså din samlede kropsvægt.

Hvad træner jeg med en vægtvest?

Vægtvestens primære formål er, at øge belastningen på din krop i forbindelse med træning. Ved at øge belastningen på kroppen, skal du bruge flere muskler og kræfter når du bevæger dig.

Er du stor fan af TRX-træning, hvor man træner med sin egen kropsvægt, er vægtvesten ideel til at gøre udfordringen lidt større. Dog vil en vægtvest først være ideel når de sværeste udgangspunkter i TRX-træningen er for nem – for det er sådan med TRX-træning, at du kan justere slyngen til, så de forskellige øvelser bliver sværere at udføre.

Hvordan bruger man en vægtvest?

Vægtvesten kan sammenlignes med en redningsvest, som kan tages på udover en bar overkrop eller tøj. Sørg for at vesten er spændt godt ind ind til kroppen, så du undgår en dårlig kropsholdning og minimerer risikoen for overbelastning og skader.

Hvor meget vægt skal jeg have på?

Det er helt op til dig selv at vurdere, hvor meget ekstra vægt der er nødvendigt. I starten anbefaler vi, at du starter ud med lidt ekstra vægt, som ved mænd eksempelvis er 5 kilo. Det kræver lidt tilvænning at have en vægtvest på, lige som med redningsveste, så start småt ud og tilføj efterhånden mere vægt hvis nødvendigt.

03Effektiviser din træning med en vægtvest

Du har sikkert hørt det før. Træning med sin egen kropsvægt er en yderst effektiv måde, at træne hele kroppen på – bare læg mærke til hvor mange der er begyndt at lave TRX-træning .

Det svære ved at træne med sin egen kropsvægt er, at når det kommer til opbygning af muskler, så når man til et punkt, hvor det er nødvendigt med noget mere belastning på musklerne. Den belastning kan du nemmest tilføre kroppen ved en vægt udover din egen kropsvægt.

Hvis du skal tilføre noget ekstra vægt, uden at det går markant udover din mobilitet og bevægelighed, så er en vægtvest altså en rigtig god investering.

04Pull ups og push ups med vægtveste

Det kan illustreres meget godt med et eksempel. Er du en af dem, der godt kan finde på, at lave armbøjninger, og måske lave dem du kan på gulvet ved siden af sengen hver morgen? Efter en uge eller to, er der en god forbedring at spore i antallet af armbøjninger du kan lave. Men det du har trænet her, er dine musklers udholdenhed.

Dermed har du trænet dine muskler til at kunne lave flere armbøjninger, men du er ikke nødvendigvis blevet stærkere. Her er en vægtvest yderst fordelagtig, da du kan tilføre noget ekstra vægt med vægtvesten, og dermed øge belastningen på dine muskler og ultimativt fremme gevinsten i form at mere træning af muskelstyrken frem for udholdenhed.

Øg sværhedsgraden af din træning med en vægtvest

Ved at iføre dig en vægtvest, øger du sværhedsgraden på samtlige øvelser du laver. Du behøver ikke at stå og holde en vægt mellem benene, hvis du eksempelvis skal lave pull-ups, men du har for nemt ved at tage 20-30 stk. i streg.

Det er anstrengende for dine ben at holde en håndvægt eller kettle bell mellem benene, så du reducerer det fulde udbytte ved øvelsen, da du måske er nødt til at stoppe øvelsen selvom at du nok godt kunne have lavet 3-4 pull-ups mere.

Et godt supplement til en ellers ensformig træningsrutine

Vægtveste er et godt supplement til dine normale træningsrutiner, hvis du gerne vil prøve at øge sværhedsgraden en smule. Vi ved godt, at vi har nævnt det nogle gange allerede, men det er bare vigtigt for os, at du forstår, at du kan lave stort set set alt med en træningsvest.

Det eneste sted hvor du bør overveje at træne med en vægtvest, er når du skal ud og løbe lange ture. Nogle af vægtvestene er mindre gode til at have på i længere tid, da de går ind og nager og kan give dig nogle unødige smerter, som hæmmer dig i din træning.

Køb en justerbar vægtvest med mulighed for at fjerne/tilføje mere vægt

Det anbefales i høj grad, at hvis du vil til at træne med en vægtvest, at du starter ud med en lille smule ekstra vægt, i stedet for at starte med fuld belastning. Det er også derfor, at de vægtveste vi har inkluderet på listen, kommer med muligheden for at justere vægtbelastningen.

Vi tror i hvert fald på, at det er bedste at starte ud med en lille smule ekstra vægt, frem for at give den fuld fart fra starten af.

Hellere øge vægtbelastningen gradvist og undgå mulig overbelastning. Efter noget tid, vil du have vendt dig til den ekstra vægt, og så falder det dig meget naturligt, at tilføje noget mere vægt.

køb den bedste vægtvest

05Varierer din træning med en vægtvest

Inden du går ud og køber en vægtvest, så vil du helt sikkert gerne vide, hvad du helt konkret kan få ud af at træne med en vægtvest.

Den helt store fordel med en vægtvest er, at du får muligheden for at variere dine træningsøvelser. Hvis du allerede nu har trænet i lang tid, kender du helt sikkert til, at der går lidt længere tid mellem de helt tydelige resultater. Uanset om det handler om at tabe dig, opbygge muskler eller musklernes styrke.

Med en vægtvest, kan du give et ekstra pift til de træningsøvelser, som du allerede laver og har med i din faste rutine.

Cardio med vægtvest

En anden ting er, at du med en vægtvest kan øge dit vægttab når du laver cardio. Fordelene ved cardio er, at du effektivt forbrænder fedt i løbet af cardio-træningen – og effekten kan du øge ved at tilføre noget ekstra modstand i form af en vægtvest.

Vægtvesten er desuden nemme at tilpasse kroppen, og de vægtveste som er med på listen er alle nogle, som kan spændes godt ind til kroppen, så du ikke føler, at de begrænser din mulighed for at bevæge dig frit.

(det er jo netop en af formålene med at vægtvest frem for en kettlebell mellem benene)

Der er rigtig mange måder at bruge vægtvesten på, også udenfor træningscentret. Har du planer om at gå en lang tur med kæresten eller noget familie, hvorfor så ikke tage en vægtvest på, og øge forbrændingen nu hvor du allerede skal ud og være aktiv?

Dit Fitbit ur vil i hvert fald kunne måle en forskel i forbrændingen og muligvis også en ændring i din puls under gåturen.

Vi håber at du kunne lide denne guide. Lad gerne høre fra dig – mangler vi en træningsvest på vores liste, så må du hjertens gerne dele den med os og læserne.

06Find de andre 19 vægtveste her

 • Aserve vægtvest 1-10kg - Set til 448,-
 • Aserve vægtvest 1-5 kg - Set til 448,-
 • cPro9 justerbar vægtvest 10kg - Set til 499,-
 • cPro9 pakketilbud justerbar vægtvest 30kg + med justerbare ankelvægte 0-3kg - Set til 1.699,-
 • Eurosport justerbar vægtvest 10kg - Set til 1.299,-
 • Eurosport justerbar vægtvest 20kg - Set til 1.499,-
 • Eurosport justerbar vægtvest 30kg - Set til 1.499,-
 • Jordan Weighted justerbar vægtvest 10kg - Set til 999,-
 • Jordan Weighted justerbar vægtvest 15kg - Set til 1.499,-
 • Jordan Weighted justerbar vægtvest 20kg - Set til 1.649,-
 • Jordan Weighted justerbar vægtvest 30kg - Set til 1.799,-
 • Nordic Fighter justerbar vægtvest 1-5kg - Set til 1.149,-
 • Nordic Fighter justerbar vægtvest 1-9kg - Set til 1.249,-
 • Nordic Fighter justerbar vægtvest 1-13kg - Set til 1.349,-
 • Nordic Fighter justerbar vægtvest 1-17kg - Set til 1.449,-
 • Titan Life 30kg vægtvest - Set til 1.399,-
 • Titan BOX Crossfit vægtvest 30kg - Set til 1.399,-

Vægtvesten nævnt ovenfor er fundet her.

 • Abilica WeightVest Power - 20kg - Set til 1.299,-
 • Abilica Vægtvest 3 kg - Set til 449,-

Vægtvesten nævnt ovenfor er fundet her.

0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.