Slyngetræner til TRX: Hvilken slyngetræner passer til din TRX-træning

Sidst opdateret

traeningsguiden-bedste

TRX-træning bliver mere og mere populært som en effektiv træningsmetode til træning af hele kroppen. Kig evt. ned i dit lokale fitnesscenter og se hvor mange TRX-hold der bliver afholdt om ugen – det er helt vildt så mange hold der bliver kørt!

Det fede ved TRX-træning er, at du ikke behøver andet end din slyngetræner for at komme igang med at træne kroppen. Du arbejder hele tiden med din egen kropsvægt som træningsmodstand. Sværhedsgraden af træningen afhænger af hvordan slyngen er indstillet. Justeringsmulighederne er mange.

Vi har samlet 5 af de bedste slyngetrænere til TRX-træning:

milokit-bedste-slyngetraener-koebJordan Milokit Bodyweight Slyngetræner System

Dette slyngetræner sæt er ideelt til dig der gerne vil træne hele kroppen derhjemme. Sættet er yderst effektiv for både begyndere og øvede – træningsmulighederne er uanede.

 • Antal punkter til fastgørelse: 2
 • Håndtag: Gummi
 • Friktionshæmmende overflade på håndtag: Ja
 • Justerbar længde: Ja
 • Døranker: Ja
 • Tilbehør: DVD

skridttaeller-aktivitetsur-test

abilica-bedste-slyngetraener-koebAbilica PowerSling Slyngemaskine

Super fed slyngetræner fra Abilica der lige som slyngetræneren fra Jordan er ideel til at træne hele kroppen.

 • Antal punkter til fastgørelse: 1
 • Håndtag: Hårdt mosgummi
 • Friktionshæmmende overflade på håndtag: Ja
 • Justerbar længde: Ja
 • Døranker: Ja
 • Tilbehør: Træningsvideo

skridttaeller-aktivitetsur-test

body-sculpture-bedste-slyngetraener-koebBody Sculpture Total Body Slyngetræner

Slyngetræneren fra Body Sculpture minder om den velkendte slyngetræner fra TRX. Prisen er ikke uhyre høj og kvaliteten er på højde med mange af de dyrere slyngetrænere.

Slyngetræneren er lige som alle de andre slyngetrænere justerbar, så du nemt kan justere den i både længden og ift. hvilken belastning du gerne vil træne med.

skridttaeller-aktivitetsur-test

kettler-sling-bedste-slyngetraener-koebKettler Sling Trainer Pro Slyngetræner

 • Antal punkter til fastgørelse: 1
 • Håndtag: Hård gummi
 • Friktionshæmmende overflade på håndtag: Ja
 • Justerbar længde: Ja
 • Døranker: Ja
 • Tilbehør: Loftophæng

skridttaeller-aktivitetsur-test

TRX Duo Trainer Slyngetræner Long 3 – 3,5 meter

TRX Duo Traineren er udviklet i samarbejde med Kelly Starret DPT, New York Times best-selling forfatter, coach og grundlægger af MobilityWOD.

TRX Duo Trainer Slyngetræner er one-of-a-kind da modellen er patenteret. TRX har i mange år været førende inde for sit felt at træningsudstyr, så du kan trygt stole på, at denne slyngetræner lever op til de krav om funktionalitet og brugervenlighed.

skridttaeller-aktivitetsur-test

TRX-træning med en slynge er super effektiv

Du kan eksempelvis justere slyngetræneren sådan, at du kan bruge underarmene til at støtte håndledene vha. af slyngen. Modstanden kan ligeledes let ændres så din egen hældning ift. jorden er anderledes.

Selvom kropspænding og torsostabilitet er yderst vigtig i TRX-træning, er TRX-træning yderst velegnet til begyndere. Har du aldrig prøvet TRX-træning før, vil vi anbefale dig at tilmelde dig et hold (oftest om morgenen), hvor du kan blive sat ind i de forskellige muligheder med slyngetræneren. Din tid er i hvert fald givet rigtig godt ud med en erfaren træner.

TRX-træning i naturen

Uanset om du er i hjemmet, i fitnesscentret eller ude i naturen, har du mulighed for at TRX-træne. Det eneste du har brug for er en slyngetræner og en mulighed for at sætte slyngetræneren fat til en overflade. Sørg dog for at finde et stabilt ankerpunkt, da du helst ikke skal komme til skade ved at eksempelvis grenen knækker.

Kan du opbygge muskler ved TRX-træning og en slyngetræner?

En undersøgelse offentliggjort i Journal of Sports Science and Medicine, hvor 36 personer blev opdelt i to grupper.

 • Gruppe A gennemgik et traditionelt træningsprogram med almindelige vægte
 • Gruppe B gennemgik et TRX-træningsprogram med deres egen kropsvægt

Eksperimentet varede 7 uger. Efter de 7 uger blev de to hold undersøgt, og der var ingen signifikant forskel at finde i deres udvikling. Med andre ord kan du træne dig lige så stor og stærk ved TRX-træning, som du kan ved at træne med almindelige vægte.

TRX-træning er ideelt til dig som ikke altid har mulighed for at komme ned i et fitnesscenter. Det kan være at du tit er på farten, eller at der rent faktisk mangler et fitnesscenter i dit område. TRX-træning er ligeledes ideelt til dig der gerne vil træne anderledes end du altid gør.

TRX-træning med en slyngetræner er ikke halvt så stressende, som det kan se ud til at være. Hænderne understøttes i reb eller benene hænger i snaren, skal hele kroppen være spændt for at opretholde torsos stabilitet. Tauene er fastgjort på et ankerpunkt, men ellers er de fri til at bevæge sig. I denne rystende stilling arbejder kroppen permanent mod tyngdekraften. Alle muskelgrupper – og altid flere på samme tid – hævdes, især de nedre muskler. På den måde kan du træne kraften, koordineringen og balancen på en meget effektiv måde.

Gode grunde til at du skal TRX-træne med slyngetræner

Øget hjerneaktivitet

Harvard Health Letter kunne for nogen tid siden konkludere, at regelmæssig aerob træning er med til at øge hjernekapaciteten i de områder der vedrører hukommelse og læring. Endvidere nævnes der, at du ikke behøver noget specifikt træningsprogram for at kunne se dette resultat. Resultatet kunne ses efter et halvt års regelmæssig motion.

Dit blodsukker vil takke dig

TRX-træning er elsket af fitnessentusiaster, fordi at det er en sjov og effekti både at opbygge kropsstyrke, øge kroppens udholdenhed og forbrænde noget af al den fedt, som vi så inderligt gerne vil have forbrændt. ACE (det amerikanske råd for motion) har tidligere nævnt, at TRX-træning er med til at reducere blodtrykket. Dette blev konkluderet ud fra en undersøgelse, hvor deltagerne i undersøgelsen oplevede et mere stabilt blodsukker og den gennemsnitlige niveau faldt ned til det optimale niveau.

Træning mindsker risikoen for depression

Forskere indenfor medicin har erkendt, at motion bidrager til psyken hos personer. Personer der regelmæssigt motionerer, er mindre tilbøjelige til at udvikle depression. Regelmæssig og moderat træning med mere anstrengende øvelser forbedrer også den mentale sundhed.

Der bliver også mange gange brugt frasen: Motion udløser endorfiner. Endorfiner gør dig glad.

Få et bedre stofskifte ved fysisk TRX-træning

Du vil med stor sandsynlighed kunne se en fysisk udvikling – derudover vil du med stor sandsynlighed også kunne opleve en ændring i dit stofskifte. Stofskiftet er afgørende for hvor meget energi du forbrænder når du er i hvilefasen (forholder dig i ro).

Stimuler produktionen af hjerneceller med TRX-træning

Forskellige former for motion stimulerer forskellige dele af hjernen. Lange løbeture og HIIT intervaller er med til at stimulere produktionen af hjerneceller i højere grad end almindelig vægttræning. Vægttræning har derimod vist sig at forbedre knogletætheden.

Yoga øger fleksibiliteten hvilket er med til at forbedre atletiske præstationer og forebygger skader.

At begynde at træne er faktisk sværere end som så. Det handler langt hen af vejen om, at finde et godt flow mellem træning og restitution. Derudover kræver det flere motivationsfaktorer, da du hurtigt riskerer at miste motivationen, hvis du kun har en enkelt eller to forskellige faktorer til at motivere dig. Hvis du hopper over gymnastikken og vælger at løbe eller regelmæssig træning i hjemmet med eksempelvis TRX-træning, kan du lukrere på de mentale fordele ved at motionere.

Træning gør dig glad

Træning gør rigtig mange gode ting for kroppen, herunder er naturligvis din fysiske form og kroppens balance. Udover at du får en forbedret fysisk form og et højt energiniveau ved at træne, så kan du også opleve et stigende niveau af tilfredshed og glæde.

Når du træner, frigives der et stof i hjernen, som hedder endorfiner. Dopamin er en neurotransmitter, som er kendt som det følsomme kemikalie, der spiller en stor rolle ift. hvor høj grad du føler dig lykkelig. Lykken kan sammenlignes med den lykke du føler, når du indtager fødevarer som chokolade – ulempen ved at spise chokolade er dog den, at på samme tid indtager unødvendige kalorier. Efter et langt træningspas, føler du dig som oftest både glad og afslappet – dette skyldes frigivelsen af ​​endorfiner.

En regelmæssig styrketræning hjælper dig også med at føle dig mindre stresset i hverdagen. Træning kan også være afgørende for hvor god din søvn er, og hvor hurtigt du falder i søvn. Når vi sover, frigiver vi væksthormoner, som hjælper vores krop med at regenerere stoffer i kroppen.traeningsguiden-bedste

Vender vi blikket tilbage mod TRX-træningen vha. slyngetrænerne, opnår du en træning, hvor du får brugt flere muskelgrupper. Ved at du regelmæssigt er inde og stabilisere kroppens muskulatur og fleksibilitet, styrker du eksempelvis også din ryg i høj grad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ANNONCE

Nyhedsbrev