Sense-kuren med Suzy Wengel

Skrevet af
4.3 Baseret på 23 Bedømmelser

Vægttab kan være svært, og det kan være en "pain in the ..." at følge en hård og stram kur. Sense kuren er anderledes og bør gør det nemmere at følge for enhver der gerne vil tabe lidt vægt.

Hvad er Sense Kuren? Sense er på nuværende tidspunkt en af de mest populære kure, hvor konceptet er, at du skifter dine vægtskåle ud med dine egne hænder. Kost- og livsstilskonceptet går helt basalt ud på, at du spiser med din sunde fornuft, og når du føler dig sulten.

For at komme lidt bagom Sense-kuren og tankerne bag, har vi været i dialog med Suzy Wengel, kvinden bag Sense-kuren.

GRATIS PRØVEPERIODE: Kunne du tænke dig at prøve at høre lydbøger? Du kan lige nu prøve det af med en gratis prøveperiode på 14 dage uden binding. Du kan tilgå tilbuddet her.

01Mere om Hvad Sense-kuren er

Suzy Wengel siger: Jeg udviklede Sense på på baggrund af egne erfaringer fra min sidste vægttabsperiode – men også erfaringer fra alle de gange jeg i sytten år har forsøgt at tabe mig – men gang på gang er mislykkedes med min mission.

I stedet gav den restriktive kurmentalitet anledning til overspisning og stor ubalance i krop og sind, og ikke mindst yoyo-vægt.

Efter et vægttab på 40 kilo – hvor jeg besluttede mig for at spise i stedet for at sulte – og dyrke den type og mængde motion, som naturligt passede ind i min hverdag og livssituation, fandt jeg et bestemt mønster i mine spisevaner. 

Det blev til spisekassemodellen, som hjælper med at opbygge et måltid – og spisekasserne, som hjælper med at fordele måltider hen over dagen.

Er du interesseret i at høre mere om Sense-kuren, kan du også besøge Suzy Wengels hjemmeside: sensekost.dk.

Fotograf: Skovdal Nordic

02Fordele er der ved Sense-kuren

Hvilke fordele er der ved Sense-kuren?

Det første spørgsmål, som altid bliver stillet, når en ny slankekur bliver præsenteret for en er, hvilke fordele der er ved slankekuren.

Suzy Wengel:

  1. "At du slipper for at veje og tælle din mad, hvis du gerne vil tabe dig. Men det er samtidig også en af de sværeste øvelser for folk, at smide den kontrollerede tilgang væk og stole på egen dømmekraft. Folk skal nemlig selv finde ud af, hvor meget en håndfuld er for dem."
  2. "Blodsukkeret får gode vilkår. Vi ser at folk med type-2 diabetes får lavere langtidsblodsukker og ofte kan nedsætte mængden af medicin."
  3. "At rigtig mange fastholder vægttabet fordi spisevanerne er ændret."

Et måltid er en ”spisekasse”, som også er et mentalt værktøj, der hjælper med at komme videre med det samme hvis du ”falder i”.

I Sense er der ikke noget, der er forbudt. Slik, kage, is, chips, alkohol m.m. er nydelseselementer, som fint kan spises – også i vægttabsperioden – med fornuftshatten på.

Du skal blot kompensere i spisekasserne. Hvis du nyder et sted, må du spare et andet sted – men det siger fornuften også.

03Udfordringer ved Sense-kuren

Hvilke udfordringer oplever folk ved Sense-kuren, og hvordan afhjælpes de?

Den første og muligvis også den største udfordring er, at finde ud af, hvad en håndfuld svarer til. Det samme gælder ift. hvor stor en spiseskefuld fedt er.

Jeg råder folk til, at spise tre måltider om dagen de første 14 dage og lægge mærke til, om portionsstørrelsen mætter i en periode på fem til seks timer. Hvis ikke, så skal der typisk lidt mere top på håndfuldene. Tit er det håndfuld nummer tre, som er protein, folk øger mængden på.

Dernæst er udfordringen, at folk får tillid til, at de ikke behøver at gå og småspise hele dagen – at tre måltider faktisk kan være nok til at de kan holde sig mætte og tilfredse gennem dagen.

Over tid finder folk selv ud af om de har behov for to, tre, fire, fem eller flere måltider på en dag.

Fotograf: Skovdal Nordic

04Råd til begyndere på Sense-kuren

Hvilke råd vil du give personer, der overvejer at starte på Sense-kuren?

At de starter med at se de fire guidevideoer. Start på første vidoeo her.

Det tager kun en halv time – og derefter er du faktisk klar til at starte op. Jeg har valgt at dele Sense med offentligheden lige fra starten.

Du kan finde de sidste 3 videoer her.

Det har aldrig været min hensigt at skulle tjene penge på Sense. Men blot at hjælpe andre, som måske har været fanget i et restriktivt overspisningshelvede. Dog kan Sense også fint bruges af normalvægtige til eksempelvis at få lidt større kontrol over blodsukkeret.

Suzy Wengel’s fire bedste råd

  1. Tag udgangspunkt i egen kost. Altså prøv at ”sense” de måltider, du spiser i forvejen – så er forskellen ikke helt så stor – og projektet har større chance for at holde på sigt.
  2. Sæt ambitionsniveauet ned. Drop kurmentaliteten og lad være med at dømme brød, pasta og ris ude – eller sløjfe det glas vin, som måske i virkeligheden gør hverdagen til en fest. Lær at leve med de (u)vaner, som du sætter mest pris på.
  3. Slut fred med din trang til at styre, tælle og veje. Stol i stedet for på din egen krop og hvad den fortæller dig. Hvis det er svært, så støt dig til strukturen i Sense, indtil du en dag får den naturlige fornemmelse. Pludselig er den der.
  4. Acceptér at den vægt, der passer til din livsstil, i virkeligheden er din idealvægt – ikke hvad BMI fortæller dig.

05Afslutningsvis

Vi er spændte på, selv at skulle prøve Sense-kuren

Her efter nytår er der altid et stort ståhej om, at fitness-centrene er fyldt op med nye medlemmer, som alle “lige” skal tabe mavefedtet, som sidder så fint efter det forgangne år.

Vi har desværre haft så travlt, at vi ikke har været nede og besøge det lokale fitness-center. Derfor har vi tænkt, at det giver god mening, at finde en slankekur, som kan passe ind i vores dagligdag.

Efter at have snakket med Suzy, er det gået op for os, at det faktisk er muligt at have en sund livsstil uden at bruge et utal af timer i et svedigt fitnesscenter.

Og ja, det lyder måske en smule banalt og åbenlyst, men nogle gange skal man have skovlet informationerne ind fra flere kanter, før at lyset går op for en.

0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.