Yogamåtte: Hvilken yogamåtte passer til dine behov?

Sidst opdateret

traeningsguiden-bedsteKvalitetsmåtter til Yoga er afgørende for at opnå den rigtige balance og undgå skader. Her hos Traeningsguiden ejer vi stort set alle sammen en Yogamåtte, så derfor synes vi, at vi godt kunne lave en gennemgang af nogle af de bedste måtter til Yoga på markedet 🙂 

Vi har samlet 5 af de bedste yogamåtter lige her

koeb-yogamaatte-traeningsmaatteAbilica Bamboo YogaMat Træningsmåtte

Yogamåtten fra Abilica er perfekt til dig der skal til at starte med at dyrke yoga. Yogamåtten er fremstillet i et miljørigtigt materile og måtten er både blød og klæbrig, så du ikke glider rundt på måtten under træningen. Rigtig mange mener, at prisen på Abilicas yogamåtte er for lav, da den ikke matcher kvaliteten af træningsmåtten – det er naturligvis noget vi kun bør sætte pris på 🙂

Yogamåttens specifikationer:

 • Type: Yogamåtte
 • Længde: 172 cm
 • Bredde : 61 cm
 • Vægt: 790 gram
 • Materiale: Fast skum
 • Huller til ophængning: Nej
 • Tilbehør: Træningsvejledning

koeb-yogamaatte-traeningsmaatte

koeb-yogamaatte-traeningsmaatteAbilica Eco Yoga og Pilates Træningsmåtte

Abilica Eco Yoga- og pialtesmåtte er lavet i et miljøvenligt materale og egner sig rigtig godt til både yoga og pilates. Med sin tykkelse på 4mm har du et underlag, som egner sig rigtig godt til at dyrke yoga og pilates på..

Yogamåttens specifikationer

 • Type: Yogamåtte
 • Tykkelse: 4 mm
 • Længde: 175 cm
 • Bredde : 61 cm
 • Vægt: 720 gram
 • Materiale: Fast skum
 • Huller til ophængning: Nej
 • Tilbehør: Træningsvejledning

koeb-yogamaatte-traeningsmaatte

Abilica Professionel Træningsmåtte 200 x 100koeb-yogamaatte-traeningsmaatte

Abilica Professional træningsmåtte er den største yogamåtte vores vores liste her. Den måler hele 200cm i længden og 100cm i breden. Måtten er kompagt og den skulle efter sigende have en rigtig lang holdbarhed. Dog er den kun 2mm tyk – så hvis du gerne vil være tæt på gulvet, er professional træningsmåtten fra Abilica perfekt til dine behov.

Yogamåttens specifikationer

 • Type: Tyk gulvmåtte
 • Tykkelse: 20 mm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde: 100 cm
 • Materiale: Blødt skum
 • Huller til ophængning: Nej
 • Tilbehør: Træningsvejledning

koeb-yogamaatte-traeningsmaatte

Abilica Professionel Træningsmåtte 200 x 50koeb-yogamaatte-traeningsmaatte

Denne professional træningsmåtte fra Abilica måler også 200cm i længden men kun 50cm i breden. Dens holdbarhed er lige så lang som yogamåtten ovenfor. Måtten er fremstillet til professionelt brug, der er derfor lagt ekstra meget fokus på måttens kvalitet og funktionaliteten.

Yogamåttens specifikationer

 • Type: Tyk gulvmåtte
 • Tykkelse: 20 mm
 • Længde: 200 cm
 • Bredde : 50 cm
 • Vægt: 1.384 gram
 • Materiale: Blødt skum
 • Huller til ophængning: Nej
 • Tilbehør: Træningsvejledning

koeb-yogamaatte-traeningsmaatte

koeb-yogamaatte-traeningsmaatteAdidas Mat Fitness Solid Grey Træningsmåtte 6mm

Yogamåtten fra Adidas er en af de kortere yogamåtter på vores liste. Den måler 173cm i længden og 61 i bredden. Dens tykkelse på 6mm gør den ideelt til dig, der gerne vil ligge lidt blødere. Ideelt til dig med følsomme knæ.

Yogamåttens specifikationer

 • Type: Yogamåtte
 • Tykkelse: 6 mm
 • Længde: 173 cm
 • Bredde : 61 cm
 • Vægt: 900 gram
 • Huller til ophængning: Nej

koeb-yogamaatte-traeningsmaatte

Der er en række kriterier, når du skal vælge din yogamåtte

De fleste måtter er lavet med en type plast kaldet PVC, hvilket står for polyvinylchlorid, som er med til at sikre, at du ikke glider/skøjter rundt på yogamåtten / træningsmåtten. PVC har vist sig at være meget godt til at holde glidningen til et minimum, så det er også derfor, at du oftest finder yogamåtterne i det materiale.

Yogamåttens tykkelse

Yogamåtter kommer i mange slags tykkelser og størrelser. Vi vil dog slå et slag for, at det er helt og holdent op til dine personlige præferencer. Vi kan godt nævne, at standardtykkelsen på en yogamåtte er 4mm, men i sidste ende afhænger tykkelsen af DIN yogamåtte af, hvad der giver den bedste støtte til din krop.

Du skal tænkte på, at det handler om dig, din krop og nærheden til jorden, så du skal ikke gå ud og investere i en madras-tyk-yogamåtte. Hvis du har nogle skavanker såsom en knæskade, kan det godt være en idé at investere i en lidt tykkere måtte. Gå evt. ned i dit lokale træningscenter eller hos en forhandler af yogamåtter og prøv nogle forskellige af.

yogamaatte bedste

Længden på yogamåtten

Yogamåtterne i denne artikel er mellem 173 og 200 cm. Vi anbefaler, at du som minimum køber en yogamåtte, der passer til din højde (den på dit pas, ikke den du har når du ligger ned med strækte arme og ben).

En klæbrig yogamåtte minimerer skader

Sikkerhed er altid godt. Netop derfor er mange yogamåtte

En klæbrig yogemåtte er nøglen til at forhindre slippe og glide, når du trækker bevægelser. (Nu er det en klæbrig situation .) PVC måtter er normalt super klæbrig , og nogle er endda lavet med en stoflignende overflade på toppen og en mønsterbundet bund for at hjælpe hænderne (og selve matten) forblive putte. Men mange miljøvenlige måtter tilføjer ofte en hævet tekstur, så den også holder glidende eller er lavet af naturligt glidebestandigt gummi. En yoga måttens tekstur vil også bestemme, hvor meget glidning forekommer. PVC-måtter er naturligvis blødere (ekstra lange savasana, nogen?), Mens andre materialer ( som jute !) Har en grovhed til dem.

Billig eller dyr yogamåtte?

Prisen på yogamåtte varierer meget. Det kan godt betale sig at betale lidt ekstra for en yogamåtte af både miljørigtigt materiale, design, farve, tykkelse og mærke, da du kommer til at bruge yogamåtten rigtig mange gange – over en lang periode. Det kan ikke altid betale sig at købe en billig yogamåtte, da du kan risikere, at den virkelige ikke holder særlig længe eller at den ikke er behagelig at bruge til yoga.

Ekstra tilbehør

Det kan være værd at investere i et glidende håndklæde, der ligger lige oven på måtten (især til hot yoga!). Mats med stropper og seler er også gode til at gøre transport til en brise. Og helt sikkert glem ikke at holde matten ren også. (Brutto!) Et godt tegn, måtten har brug for en aftørring, hvis den taber sin klæbrighed, eller hvis den næse ikke er lykkelig i barnets stilling. Køb lidt rengøringsspray eller gå DIY-ruten for en rystende ren yoga-oplevelse.

Rengøring af yogamåtter

Før jeg begyndte at lære mine egne yogakurser, plejede jeg at lære yoga i yoga studios og fitnesscentre. Studerende ville komme ind og lease eller låne yoga måtter og lade dem rulles op på hylden eller i et hjørne efter klassen. Jeg var ikke rigtig bekymret for yoga mat hygiejne. Sikker på, jeg råde mine studerende til at købe deres egne yoga måtter i stedet for at bruge de kommunale, billige dem. For det meste for dem at kunne opleve og nyde en sikker yoga praksis, hvor de ikke ville glide rundt på en billig yogamåtte, der ville glide og strække sig under deres praksis, og da jeg tænker på det, lugtede disse yogamatter også som sure sokker .

Men siden jeg er begyndt at undervise mine egne klasser og mine studerende låner yogamatter fra mig, er jeg blevet mere og mere opmærksom på yogamattehygiejne. Jeg trækker også ofte mine egne yogamatter rundt til workshops , udendørs yoga undervisning og yoga festivaler . Det er overflødigt at sige, at min egen yogamatta kunne drage fordel af lidt ekstra TLC nu og da.

Så jeg har gjort nogle undersøgelser for at finde ud af, hvordan man giver mine yogamatter den særlige pleje, de har brug for. Til sidst fandt jeg ud af, at jeg ønskede at lave min egen, nemme og effektive yogamatterrenser uden at koste mig en formue – ved kun at bruge produkter, jeg allerede har fået i mit køkken.

Hvorfor skal du rengøre din yogamåtte
Ifølge denne artikel fra BeWellPhilly kommer bakterier fra din hud på din yogamåtte gennem dine hænder, fødder og ansigt og koloniserer på måtten. Europæiske bevissikringskendelse! Yoga måtter er specielt gode steder for hudbakterier og svampe, fordi måtterne ofte rulles op, mens de stadig er fugtige og varme fra vores kroppe og yoga praksis. Viruser, som forkølelsen eller influenzaen, er også tilbage på måtten fra tidligere brugere. Derfor bør du aldrig dele din yogamatta med nogen og bruge din egen yogamatta i stedet for yogamattan, der leveres af gymnastiksalen eller yoga-studiet.

En anden god grund til at rense din yogamatte er, at den forlænger levetiden af ​​din matta. Vinde!

Open-celleteknologi vs lukket celleteknologi

Under min forskning fandt jeg ud af, at det gør en enorm forskel, hvordan du behandler og rengør din yogamatta afhængigt af hvilken type yogamatta du har.

Open-celleteknologi (for eksempel Jade Yoga måtter)

Ifølge Jade Yoga bør du ikke bruge æteriske olier i din yogamatte rengøringsmiddel, hvis du har en åben celle, glidende yogamatta. Jeg ved, at de lugter så godt, men bare ikke! Dette vil tilstoppe cellerne. Åbent yoga måtter virker som svampe, og de absorberer væske eller væske, de kommer i kontakt med: vand, sved, æteriske olier mv.

yoga-bedste-maatte-yogamaatte

Closed-celleteknologi (for eksempel Manduka Yoga måtter)

Hvis du på den anden side har en yogamåtte med lukket celle, er du velkommen til at bruge antibakterielle olier som te-treolie, pebermynte eller lavendelolie. Disse er alle gode forslag til olier, der er både antibakterielle og har en beroligende effekt.

Men jeg ønskede at lave en nem og effektiv yogamattestøvler, der arbejder med enhver yogamatta. Men hvis du føler dig tvunget til at tilføje en æterisk olie til blandingen, lover du mig først at finde ud af, om din yogamåtte er lukketcellet eller åbent. Du kan ofte finde disse oplysninger på mærkewebstedet – ellers spørg din forhandler.

Før du kommer i gang med din egen yogamatte rengøringsmiddel
Jeg har søgt på internettet for at få råd om, hvordan man laver den nemmeste og mest effektive yogamattestøvler, som du kan bruge på enhver yogamatta, og jeg fandt mange komplicerede opskrifter med lange ingredienslister. Og de fleste af dem ville aldrig gå med en åben cellemåtte på grund af brugen af ​​æteriske olier.

Til sidst kom jeg op med denne opskrift – bestående af kun to ingredienser: vand (yup!) Og organisk eddike.

Hvis du kan finde destilleret vand, så skal du helt sikkert bruge det. Dette vil gøre for super rent rense. Destilleret vand forlade ikke nogen af ​​restprodukterne (kridt i vandet, flourid etc.), som normalt vand fra vand kan forlade. Men ledningsvand er også fint.

Ægdens surhedsgrad nedbryder snavs og jord på måtten og har også naturlige anti-bakterielle og anti-svampe kvaliteter. Sikker på, du kunne kun bruge almindelig gammel eddike, men jeg opfordrer dig til at gå efter de gode økologiske ting, selvom det bare er en yogamattestøvler.

Jeg ved hvad du tænker nu. Vil ikke maden stænke eddike i stedet for sved? Jeg forsikrer dig om, at duften af ​​eddike vil være væk fra det tidspunkt, hvor maden er tørret. Forlader intet andet end en ren, ikke-bakteriel og frisk yogamatta til at tage med dig til din næste yogaklasse.

Sprøjteposer er ideelle

Jeg bruger en sprøjtepotte, som jeg engang købte i et havebrugscenter, der blev brugt til at miste orkideer og andre planter, men jeg er sikker på at du kan finde teeny små søde sprøjteflasker, der også kan passe ind i din yoga eller gymnastiksæk – klar til hurtig ren eller opfriskning af din yogamåtte på farten.

 • 1 sprøjteflaske
 • 3 dele (destilleret) vand
 • 1 dele organisk hvid eddike

Bland, ryste, sprøjte, tørre ned og lad tørret ud af direkte sollys, før du ruller op. Gør dette efter hver klasse eller måske en gang om ugen.

Hvis du laver et større parti, end du kan bruge med det samme, skal du ikke bekymre dig. Læg flasken i dit skab eller på en hylde, og giv det en god rystelse, før du bruger den igen. Det vil holde i mindst et par måneder. Du vil måske bruge destilleret vand, hvis du holder blandingen i længere tid.

Du kan også bruge denne vand-eddike mix til rengøring rundt om huset. Det virker specielt godt til rengøring af spejle.

Vi håber at du kunne lide denne guide. Lad gerne høre fra dig – mangler vi en yogamåttepå vores liste, så må du hjertens gerne dele den med os i kommentarfeltet.

Yoga er godt for både krop og sjæl

Som det sker, begynder den vestlige videnskab at give nogle konkrete spor om, hvordan yoga virker for at forbedre helbredet , helbrede smerter og smerter og holde sygdom i bugt . Når du har forstået dem, får du endnu mere motivation til at træde på din mat, og det føles sandsynligvis ikke så tungt bundet næste gang nogen ønsker vestlige bevis.

Førstehånds erfaring med fordelene ved yoga

Jeg har selv oplevet yogas helbredende kraft på en meget reel måde. Uger før en tur til Indien i 2002 for at undersøge yoga terapi , udviklede jeg følelsesløshed og prikkende i min højre hånd. Efter først at overveje skræmmende ting som en hjerne tumor og multipel sklerose, fandt jeg ud af, at årsagen til symptomerne var thorax outlet syndrom, en nerve blokering i min nakke og bryst.

Trods de ubehagelige symptomer indså jeg, hvor nyttig min tilstand kunne være under min rejse. Mens du besøger forskellige yoga terapi centre, ville jeg sende mig selv til evaluering og behandling af de forskellige eksperter, jeg havde arrangeret at observere. Jeg kunne prøve deres forslag og se, hvad der fungerede for mig. Selvom dette ikke var ligefrem et kontrolleret videnskabeligt eksperiment, vidste jeg, at sådan praktisk lære kan lære mig ting, jeg ellers ikke forstår.

“… i mere end et år har jeg været fri for symptomer.”

Mit eksperiment viste sig at være lysende. På Vivekananda ashram lige uden for Bangalore anbefalede S. Nagarathna, MD, åndedrætsøvelser, hvor jeg forestillede mig at bringe Prana (vital energi) ind i mit højre øvre bryst. Anden terapi inkluderet asana, Pranayama , meditation , chanting, foredrag om filosofi og forskellige kriya (interne rensepraksis). På Krishnamacharya Yoga Mandiram i Chennai og fra AG Mohan og hans kone, Indra, som praktiserer lige uden for Chennai, blev jeg bedt om at stoppe med at øve hovedstand og skulderstativtil fordel for blid asana koordineret med åndedrættet. I Pune, SV Karandikar, læge, anbefalede praksis med reb og bælter at lægge trækkraft på min ryg og øvelser, der lærte mig at bruge mine skulderblade til at åbne min øvre ryg.

Takket være de teknikker, jeg lærte i Indien, råd fra lærere i USA og min egen udforskning, er mit bryst mere fleksibelt end det var, min kropsholdning er forbedret, og i mere end et år har jeg været fri for symptomer.

Forbedrer din fleksibilitet

Forbedret fleksibilitet er en af ​​de første og mest oplagte fordele ved yoga. I løbet af din første klasse vil du sandsynligvis ikke være i stand til at røre ved tæerne, så husk ikke at lave backbend. Men hvis du holder fast i det, vil du mærke en gradvis løsning, og til sidst vil tilsyneladende umulige udgør muliggøre. Du vil også sikkert se, at smerter og smerter begynder at forsvinde. Det er ikke tilfældigt. Stramme hofter kan beskære knæleddet på grund af ukorrekt tilpasning af lår og shinbones. Stramme hamstrings kan føre til fladning af lændehvirvelsøjlen, hvilket kan forårsage rygsmerter. Og ufleksibilitet i muskler og bindevæv, såsom fascia og ledbånd, kan forårsage dårlig kropsholdning.

Opbygger muskelstyrke

Sterke muskler gør mere end ser godt ud. De beskytter os også mod forhold som gigt og rygsmerter og forhindrer fald i ældre. Og når du bygger styrke gennem yoga, balancerer du det med fleksibilitet. Hvis du lige gik i gymnastiksalen og løftede vægte, kan du opbygge styrke på bekostning af fleksibilitet.

Se også hvorfor du skal tilføje vægt til din yoga praksis

Perfekt din kropsholdning

Dit hoved er som en bowlingkugle – stor, rund og tung. Når det er afbalanceret direkte over en oprejst rygsøjle, tager det meget mindre arbejde for dine nakke og ryg muskler for at støtte det. Flyt den dog flere inches fremad, og du begynder at spænde disse muskler. Hold op den fremadrettede bowlingkugle i otte eller 12 timer om dagen, og det er ikke underligt, at du er træt. Og træthed er måske ikke dit eneste problem. Dårlig kropsholdning kan forårsage ryg-, nakke- og andre muskel- og ledproblemer. Efterhånden som du går ned, kan din krop kompensere ved at fladte de normale indadgående kurver i nakken og i ryggen. Dette kan forårsage smerte og degenerative arthritis i rygsøjlen.

Forhindrer brusk og fælles sammenbrud

Hver gang du praktiserer yoga, tager du dine led i hele deres bevægelsesområde. Dette kan medvirke til at forhindre degenerativ arthritis eller afbøde handicap ved at “klemme og bløde” områder af brusk, der normalt ikke bruges. Fælles brusk er som en svamp; det modtager kun friske næringsstoffer, når væsken er presset ud og en ny forsyning kan opsuges. Uden ordentlig næring kan forsømte områder af brusk i sidste ende slides ud og udsætte den underliggende knogle som udslidte bremseklodser.

Beskytter ryggen

Spinal disks-støddæmpere mellem hvirvlerne, der kan knuse og komprimere nervesøgende bevægelser. Det er den eneste måde, de får deres næringsstoffer på. Hvis du har en velafbalanceret asana-øvelse med masser af tilbageskridt , fremadbøjninger og vendinger , hjælper du med at holde dine disketter smidige.

Se også Hvordan man bygger en hjemmepraksis

Bedre dit knoglesundhed

Det er godt dokumenteret, at den vægtbærende øvelse styrker knoglerne og hjælper med at afværge osteoporose. Mange stillinger i yoga kræver, at du løfter din egen vægt. Og nogle, som nedadgående og opadvendte hund , hjælper med at styrke armbenene, som er særligt sårbare overfor osteoporotiske brud. I en upubliseret undersøgelse udført på California State University, Los Angeles, øgede yoga praksis knogletætheden i hvirvlerne. Yoga evne til at sænke niveauerne af stresshormon cortisol (se nummer 11) kan hjælpe med at holde calcium i knoglerne.

Øger din blodgennemstrømning

Yoga får dit blodgennemstrømning. Mere specifikt kan de afslapningsøvelser du lærer i yoga hjælpe din cirkulation, især i dine hænder og fødder. Yoga får også mere ilt til dine celler, som fungerer bedre som følge heraf. Forvridningspositioner antages at udbryde venøst ​​blod fra indre organer og tillade iltet blod at strømme ind, når twist er frigivet. Omvendte poser, såsom hovedstand, håndstand og skulderstand, opmuntre venøst ​​blod fra benene og bækkenet til at strømme tilbage til hjertet, hvor det kan pumpes til lungerne for at blive frisk iltet. Dette kan hjælpe, hvis du har hævelse i dine ben mod hjerte- eller nyreproblemer. Yoga øger også niveauer af hæmoglobin og røde blodlegemer, som bærer ilt til vævene. Og det tynder blodet ved at gøre blodplader mindre klæbrige og ved at skære niveauet af blodpropper i blodet. Dette kan føre til et fald i hjerteanfald og slagtilfælde, da blodpropper ofte er årsagen til disse mordere.

Afløb din lymfe og øger immuniteten

Når du kontraherer og strækker muskler, bevæger organer rundt og kommer ind og ud af yogapositioner, øger du dræning af lymfe (et viskøst væske, der er rigt på immunceller). Dette hjælper lymfesystemet med at bekæmpe infektion, ødelægge kræftceller og bortskaffe de giftige affaldsprodukter fra cellulær funktion.

Ophæver din puls

Når du regelmæssigt får din puls i det aerobic område, nedsætter du din risiko for hjerteanfald og kan lindre depression . Selvom ikke alle yoga er aerob, kan du øge din puls i det aerobiske område, hvis du gør det kraftigt eller tager flow eller Ashtanga klasser. Men selv yoga øvelser, der ikke får din puls op, så høj kan forbedre kardiovaskulær konditionering. Undersøgelser har vist, at yoga-praksis sænker hvilepercenten, øger udholdenhed og kan forbedre din maksimale optagelse af ilt under træning-alle refleksioner af forbedret aerobe konditionering. En undersøgelse viste, at emner, der kun blev undervist i pranayama, kunne gøre mere motion med mindre ilt.

Sænker dit blodtryk

Hvis du har højt blodtryk , kan du måske nyde godt af yoga. To undersøgelser af personer med hypertension, der blev offentliggjort i den britiske lægejournal The Lancet , sammenlignede virkningerne af Savasana (Corpse Pose) med simpelthen liggende på en sofa. Efter tre måneder var Savasana forbundet med et 26-punktsfald i systolisk blodtryk (toptalet) og et 15-punktsfald i diastolisk blodtryk (bundtalet – og jo højere det indledende blodtryk er, jo større er dråbet.

Regulerer dine binyrerne

Yoga sænker cortisolniveauet. Hvis det ikke lyder så meget, overvej det her. Binyre udskilles normalt kortisol som reaktion på en akut krise, som midlertidigt øger immunfunktionen. Hvis dine cortisolniveauer forbliver høje lige efter krisen, kan de kompromittere immunforsvaret. Midlertidige forstærkninger af kortisolhjælp med langvarig hukommelse, men kronisk høje niveauer underminerer hukommelsen og kan føre til permanente forandringer i hjernen. Derudover har overdreven kortisol været forbundet med større depression, osteoporose (det ekstraherer calcium og andre mineraler fra knogler og forstyrrer lægningen af ​​ny knogle), højt blodtryk og insulinresistens. Hos rotter fører høje cortisolniveauer til, hvad forskere kalder “fødevaresøgende adfærd” (den slags, der får dig til at spise, når du er ked af det, vred eller stresset).

Gør dig lykkeligere

Ked? Sid i Lotus. Endnu bedre, stige op i en backbend eller svæve royally til King Dancer Pose. Selvom det ikke er så enkelt som det, viste en undersøgelse, at en konsekvent yoga-praksis forbedrede depression og førte til en signifikant stigning i serotoninniveauet og et fald i niveauerne af monoaminoxidase (et enzym der nedbryder neurotransmittere) og cortisol. På University of Wisconsin fandt Richard Davidson, Ph.D., at den venstre præfrontale cortex viste øget aktivitet i meditatorer, et fund, der har været korreleret med større niveauer af lykke og bedre immunfunktion. Mere dramatisk venstre sidet aktivering blev fundet hos dedikerede, langtidspersonale.

Finder en sund livsstil

Flyt mere, spis mindre – det er adage fra mange en dieter. Yoga kan hjælpe på begge fronter. En regelmæssig praksis får dig til at flytte og forbrænde kalorier, og de åndelige og følelsesmæssige dimensioner i din praksis kan opfordre dig til at løse eventuelle spise- og vægtproblemer på et dybere niveau. Yoga kan også inspirere dig til at blive et mere bevidst æder.

Sænker blodsukkeret

Yoga sænker blodsukkeret og LDL (“dårligt”) kolesterol og øger HDL (“godt”) kolesterol. I mennesker med diabetes har yoga vist sig at sænke blodsukkeret på flere måder: ved at sænke cortisol- og adrenalinniveauet, opmuntre til vægttab og forbedre følsomheden over for insulinets virkninger. Få dit blodsukker ned, og du mindsker risikoen for diabetiske komplikationer som hjerteanfald, nyresvigt og blindhed.

Hjælper dig med at fokusere

En vigtig komponent i yoga fokuserer på nutiden. Undersøgelser har vist, at regelmæssig yoga praksis forbedrer koordination, reaktionstid, hukommelse og endda IQ-score. Folk, der praktiserer transcendental meditation demonstrerer evnen til at løse problemer og erhverve og genvinde information bedre – sandsynligvis fordi de er mindre distraheret af deres tanker, som kan spille om og om igen som en endeløs tape loop.

Afslappende dit system

Yoga opfordrer dig til at slappe af, sænke vejret og fokusere på nutiden, skifte balancen fra det sympatiske nervesystem (eller kamp-eller-fly-respons) til det parasympatiske nervesystem. Sidstnævnte er beroligende og genoprettende; det sænker vejrtrækningen og hjertefrekvensen, nedsætter blodtrykket og øger blodgennemstrømningen til tarmene og reproduktive organer – som Herbert Benson, MD, kalder afslapningsresponsen.

Forbedrer din balance

Regelmæssigt at øve yoga øger proprioception (evnen til at mærke, hvad din krop gør og hvor det er i rummet) og forbedrer balancen. Mennesker med dårlig kropsholdning eller dysfunktionelle bevægelsesmønstre har normalt dårlig proprioception, som har været forbundet med knæproblemer og rygsmerter . Bedre balance kan betyde færre fald. For de ældre omsætter dette til mere uafhængighed og forsinket adgang til et plejehjem eller aldrig at komme ind i en overhovedet. For resten af ​​os kan stillinger som Tree Pose få os til at føle os mindre wobbly på og uden for måtten.

Vedligeholder dit nervesystem

Nogle avancerede yogier kan styre deres kroppe på ekstraordinære måder, hvoraf mange er medieret af nervesystemet. Forskere har overvåget yogier, der kunne fremkalde usædvanlige hjerterytmer, generere specifikke hjernebølge-mønstre, og ved hjælp af en meditationsteknik hæver temperaturen af ​​deres hænder med 15 grader Fahrenheit. Hvis de kan bruge yoga til at gøre det, kan du måske lære at forbedre blodgennemstrømningen til dit bækken, hvis du forsøger at blive gravid eller fremkalde afslapning, når du har problemer med at falde i søvn.

Udgiver spændinger i dine lemmer

Har du nogensinde lagt mærke til, at du holder telefonen eller et ratt med et dødsgreb eller scrunch dit ansigt, når du stirrer på en computerskærm? Disse ubevidste vaner kan føre til kronisk spænding, muskel træthed og ømhed i håndled, arme, skuldre, nakke og ansigt, som kan øge stress og forværre dit humør. Når du praktiserer yoga, begynder du at lægge mærke til hvor du holder spænding: Det kan være i din tunge, dine øjne eller i dine ansigts og nakke muskler. Hvis du bare tune ind, kan du muligvis frigive spændinger i tungen og øjnene. Med større muskler som quadriceps, trapezius og balder, kan det tage mange års praksis at lære at slappe af dem.

Hjælper dig med at sove dybere

Stimulering er god, men for meget af det beskatter nervesystemet. Yoga kan give lindring fra det travle liv i det moderne liv. Genoprettende asana, yoga nidra (en form for guidet afslapning), Savasana, pranayama og meditation opmuntrer pratyahara , en sving indad i sanserne, hvilket giver nedetid for nervesystemet. Et andet biprodukt af en regelmæssig yoga-praksis, studier tyder på, er bedre søvn-hvilket betyder at du bliver mindre træt og stresset og mindre tilbøjelige til at få ulykker.

Forøger immunforsvarets funktionalitet

Asana og pranayama forbedrer sandsynligvis immunfunktionen, men hidtil har meditation den stærkeste videnskabelige støtte på dette område. Det ser ud til at have en gavnlig effekt på immunsystemets funktion, øger det, når det er nødvendigt (for eksempel at hæve antistofniveauer som reaktion på en vaccine) og sænke det, når det er nødvendigt (for eksempel at begrænse en uhensigtsmæssig aggressiv immunfunktion i en autoimmun sygdom som psoriasis).

Giver lungerne til at trække vejret

Yogier har tendens til at tage færre åndedræt af større volumen, som både er beroligende og mere effektivt. En undersøgelse fra 1998 offentliggjort i The Lancet lærte en yogisk teknik kendt som “fuldstændig vejrtrækning” for personer med lungeproblemer på grund af kongestiv hjertesvigt. Efter en måned faldt deres gennemsnitlige respirationsfrekvens fra 13,4 vejrtrækninger pr. Minut til 7,6. I mellemtiden steg deres træningskapacitet betydeligt, ligesom iltmætningen af ​​deres blod. Yoga har desuden vist sig at forbedre forskellige målinger af lungefunktionen , herunder det maksimale volumen af ​​åndedræt og effektiviteten af ​​udåndingen.

Yoga fremmer også vejrtrækning gennem næsen, som filtrerer luften, opvarmer den (kold, tør luft er mere tilbøjelige til at udløse et astmaanfald hos mennesker, der er følsomme) og befugter det, fjerner pollen og snavs og andre ting, du hellere vil ikke tage i lungerne.

Forhindrer IBS og andre fordøjelsesproblemer

Sår, irritabel tarmsyndrom, forstoppelse – alle disse kan forværres af stress. Så hvis du stresser mindre, vil du lide mindre. Yoga, som enhver fysisk træning, kan lette forstoppelse – og teoretisk reducere risikoen for tyktarmskræft – fordi bevægelse af kroppen letter hurtigere transport af mad og affaldsprodukter gennem tarmene. Og selvom det ikke er blevet studeret videnskabeligt, har yogier mistanke om, at vridninger udgør en fordel for at få affald til at bevæge sig gennem systemet.

Giver dig ro i sindet

Yoga quells svingningerne i sindet, ifølge Patanjali’s Yoga Sutra . Med andre ord, det bremser ned de mentale sløjfer af frustration, fortrydelse, vrede, frygt og lyst, der kan forårsage stress. Og da stress er involveret i så mange sundhedsproblemer – fra migræne og søvnløshed til lupus, MS, eksem, højt blodtryk og hjerteanfald – hvis du lærer at roe dit sind, vil du sandsynligvis leve længere og sundere.

Øger dit selvværd

Mange af os lider af kronisk lavt selvværd. Hvis du håndterer dette negativt – tag medicin, spise for højt, arbejde for hårdt, sove rundt – du kan betale prisen i fattigere sundhed fysisk, mentalt og åndeligt. Hvis du tager en positiv tilgang og udøver yoga, vil du fornemme, i første omgang kortfattede glimt og senere i mere vedholdende synspunkter, at du er værd, eller som yogisk filosofi lærer, at du er en manifestation af det guddommelige. Hvis du regelmæssigt træner med en intention om selvundersøgelse og forbedring – ikke bare som en erstatning for en aerobic-klasse – kan du få adgang til en anden side af dig selv. Du vil opleve følelser af taknemmelighed, empati og tilgivelse, samt en følelse af at du er en del af noget større. Mens bedre sundhed er ikke målet om åndelighed, det er ofte et biprodukt, som dokumenteret af gentagne videnskabelige undersøgelser.

Smidter din smerte

Yoga kan lette din smerte. Ifølge flere undersøgelser, asana, meditation eller en kombination af de to reducerede smerter hos mennesker med arthritis, rygsmerter, fibromyalgi, karpaltunnelsyndrom og andre kroniske tilstande. Når du lider din smerte, forbedrer dit humør, du er mere tilbøjelig til at være aktiv, og du behøver ikke så meget medicin.

Yoga giver dig indre styrke

Yoga kan hjælpe dig med at lave ændringer i dit liv. Faktisk kan det være dets største styrke. Tapas, sanskrit ordet for “varme” er ilden, den disciplin, der brænder yoga praksis og at regelmæssig praksis bygger. Tapas du udvikler kan udvides til resten af ​​dit liv for at overvinde inerti og ændre dysfunktionelle vaner. Du kan måske finde ud af, at uden at gøre en særlig indsats for at ændre tingene, begynder du at spise bedre, øve mere eller til sidst slutte at ryge efter mange års mislykkede forsøg.

Forbinder dig med vejledning

Gode ​​yogalærere kan gøre underværker for dit helbred. Ekstraordinære gør mere end at guide dig gennem stillingerne. De kan justere din kropsholdning, måle når du skal gå dybere i poser eller tilbage, levere hårde sandheder med medfølelse, hjælpe dig med at slappe af og forbedre og personliggøre din praksis. Et respektfuldt forhold til en lærer går langt i retning af at fremme dit helbred.

Yoga hjælper med at holde dig fri for medicin

Hvis din medicinskab ligner et apotek, er det måske på tide at prøve yoga. Undersøgelser af personer med astma, højt blodtryk, type II-diabetes (tidligere kaldet diabetes med voksne sygdomme) og tvangssyndrom har vist, at yoga hjalp dem med at nedsætte deres dosering af medicin og af og til slippe helt af dem. Fordelene ved at tage færre stoffer? Du bruger mindre penge, og du er mindre tilbøjelige til at lide bivirkninger og risikere farlige lægemiddelinteraktioner.

Yoga og meditation skaber bevidsthed. Og jo mere opmærksom du er, desto lettere er det at bryde fri for ødelæggende følelser som vrede. Undersøgelser tyder på, at kronisk vrede og fjendtlighed er så stærkt forbundet med hjerteanfald som rygning, diabetes og forhøjet kolesterol. Yoga ser ud til at reducere vrede ved at øge følelser af medfølelse og sammenkobling og ved at berolige nervesystemet og sindet. Det øger også din evne til at træde tilbage fra dit eget livs drama, for at forblive stabil i lyset af dårlige nyheder eller ubehagelige begivenheder. Du kan stadig reagere hurtigt, når du har brug for – og der er tegn på, at yoga øger reaktionstiden – men du kan tage den splittede anden til at vælge en mere tankevækkende tilgang, hvilket reducerer lidelse for dig selv og andre.

Fordele dine forhold

Kærlighed må ikke overvinde alt, men det kan helt sikkert hjælpe med helbredelse. Dyrkning af følelsesmæssig støtte fra venner, familie og samfund er blevet demonstreret gentagne gange for at forbedre sundhed og helbredelse. En regelmæssig yoga praksis hjælper med at udvikle venlighed, medfølelse og større ligevægt. Sammen med yogic filosofiens vægt på at undgå skade på andre, fortæller sandheden og kun tager det du har brug for, kan dette forbedre mange af dine relationer.

Brug lyder til at berolige dine bihuler

De grundlæggende i yoga -asana, pranayama og meditation-alle arbejde på at forbedre dit helbred, men der er mere i yoga værktøjskassen. Overvej chanting. Det har tendens til at forlænge udånding, som skifter balancen mod det parasympatiske nervesystem. Når du er færdig i en gruppe, kan chanting være en særlig stærk fysisk og følelsesmæssig oplevelse. En nylig undersøgelse fra Sveriges Karolinska Institut tyder på, at humming sounds-som dem der laves, mens chanting Om -open bihulerne og lette dræning.

Guider din krops helbredelse i dit øje

Hvis du overvejer et billede i dit øje, som du gør i yoga nidra og anden praksis, kan du påvirke forandringen i din krop. Flere undersøgelser har vist, at guidet billeddannelse reducerede postoperativ smerte, nedsatte hyppigheden af ​​hovedpine og forbedret livskvaliteten for mennesker med kræft og hiv.

Holder allergier og vira i skak

Kriyas, eller rensepraksis, er et andet element i yoga. De omfatter alt fra hurtige vejrtrækninger til at udarbejde indre rensninger af tarmene. Jala neti, som indebærer en forsigtig lavage af næsepassagerne med saltvand, fjerner pollen og vira fra næsen, holder slim fra opbygning og hjælper med at dræne bihulerne.

Hjælper dig med at tjene andre

Karma yoga (service til andre) er integreret i yogic filosofi. Og mens du måske ikke er tilbøjelig til at tjene andre, kan dit helbred forbedre sig, hvis du gør det. En undersøgelse ved University of Michigan viste, at ældre mennesker, der frivilligt var mindre end en time om ugen, var tre gange så tilbøjelige til at være i live syv år senere. At tjene andre kan give mening til dit liv, og dine problemer synes måske ikke så skræmmende, når du ser, hvad andre mennesker har at gøre med.

Tilskynder til selvpleje

I mange af konventionel medicin er de fleste patienter passive modtagere af pleje. I yoga er det hvad du gør for dig selv, der betyder noget. Yoga giver dig værktøjerne til at hjælpe dig med at ændre sig, og du kan begynde at føle dig bedre første gang du prøver at praktisere. Du kan også bemærke, at jo mere du forpligter sig til at øve, desto mere fordeler du. Dette resulterer i tre ting: Du bliver involveret i din egen pleje, du opdager, at dit engagement giver dig evnen til at påvirke forandring, og i betragtning af at du kan påvirke forandring giver du håb. Og håber selv kan helbrede.

Produktvurdering
product image
Jeres vurdering
5 based on 1 votes
Brand
Abilica
Produkt
Abilica Bamboo YogaMat Træningsmåtte
Pris
DKK 599
Tilgængelighed
Available in Stock

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ANNONCE

Nyhedsbrev