Test af yogamåtter » Den ultimative yogamåttetest 2019

Skrevet af
4.9 Baseret på 116 Bedømmelser

Jeg skulle for ikke så lang tid siden, til at begynde til yoga sammen med min kæreste. Dog har jeg det ikke så godt med, at bruge udstyr, som andre folk har svedt på.

Derfor skulle jeg naturligvis selv finde en yogamåtte - og gerne den bedste. Jeg lavede en del research, og har i artiklen deler jeg, hvad jeg fandt frem til.

Hvad er en god yogamåtte? En god yogamåtte er en slidstærk og skridsikker måtte, som giver stabilitet, når krævende øvelser på gulvet skal laves. Yogamåtten kan bruges til alt, der inkluderer brug af gulv, såsom yoga, styrketræning, pilates og helt almindelig udstrækning.

Jeg fandt også ud af, at der er rigtig meget andet nyttig viden vedrørende yogamåtter OG at der findes virkelig mange forskellige typer og størrelser. 

Det blev faktisk til en ret grundig og omfattende undersøgelse, så læs endelig videre.

015 anbefalingsværdige yogamåtter

Nedenfor har jeg fundet et udvalg af de yogamåtter, jeg selv stod og overvejede at købe. 

Jeg valgte selv at købe TPE yogamåtte fra Nordic Strength, da jeg var på udkig efter en yogamåtte i en neutral farve, minimum 5 milimeter tyk og i et anbefalingsværdig materiale.

Abilica Bamboo (tåler maskinvask)

Denne skønne træningsmåtte fra Abilica anbefales til dig, som dyrker hot yoga, bikram yoga eller hvis du har tendens til at svede meget.

Måtten måler 172 centimeter i længden og 61 centimeter i bredden.

Yogamåtten er produceret i et miljøvenligt materiale, som hjælper med at holde kroppen varm og tør under brug. Måtten er lavet sådan, at den på den ene side er blød hvorimod den på den anden side, har en antiskrid-belægning, sådan at måtten nærmest klistrer sig fast til gulvet.

Yogamåttens specifikationer

 • Tykkelse: 3 mm
 • Længde: 172 cm
 • Bredde: 61 cm
 • Antislip: Ja
Se prisen her

Abilica Breathe Yogamåtte

En tynd sort yogamåtte, som du kan have med dig overalt. Med en tykkelse på 3 milimeter, vil du føle dig lidt tættere på jorden end med de andre yogamåtter på listen.

Er du derfor en af dem, der gerne vil være så tæt på jorden som overhovedet muligt under yoga og pilates, så er dette yogamåtten til dig.

Yogamåttens specifikationer

 • Tykkelse: 3 mm
 • Længde: 175 cm
 • Bredde: 61 cm
 • Materiale: PER (miljøvenligt alternativ til PVC)

Yogamåtten fra Abilica er kompagt og den skulle efter sigende have en rigtig lang holdbarhed.

Se prisen her

02Hvad er en god yogamåtte?

hvad er en god yogamåtte?

En yogamåtte er som oftest lavet af PVC, som står for polyvinylchlorid, og er en type plastik. PVC er med til at sikre, at du ikke glider eller skøjter rundt på yogamåtten pga. sved, som du næsten ikke kan undgå under yoga eller efter endt træning.

PVC har vist sig at være meget godt til at holde glidningen til et minimum, så det er også derfor, at du oftest finder yogamåtterne i det materiale.

En skridsikker yogamåtte er afgørende for, at du kan holde balancen og dermed minimere risikoen for skader. Dette er især vigtigt når yogaøvelsen som Drejet stående sidetræk, Høj lunge eller Kriger 1 skal laves, da de kræver, at du har et rigtig godt fodfæste.

03Bedste yogamåtte til prisen

Hvilken er den bedste yogamåtte til prisen? Det kan godt betale sig at betale lidt ekstra for en yogamåtte af både miljørigtigt materiale, design, farve, tykkelse og mærke, da du kommer til at bruge yogamåtten rigtig mange gange – over en lang periode.

Den bedste yogamåtte til prisen er i mine øjne enten yogamåtten af PVC eller TPE fra Nordic Strength. Tykkelsen på 6 mm gør, at du ikke mærker gulvet så meget, som en tyndere yogamåtte.

Det kan ikke altid betale sig at købe en billig yogamåtte, da du kan risikere, at den ikke kan holde til at blive brugt meget, uanset hvor godt du behandler og rengør den.

Kriterier som yogamåtten skal opfylde

Det er ikke usandsynlig, at vi ikke kan blive enige om, hvilken yogamåtte der er den bedste. Så derfor deler jeg her nogle kriterier, som jeg mener, at en yogamåtte bør opfylde, for at den er god nok.

 1. En god tykkelse
  Standardtykkelsen på en yogamåtte er 3 mm. Er du derfor sjældent generet af, at gå rundt med bare tæer på hårdt gulv eller vant til at presse din krop rent fysisk hårdt, er det en fin tykkelse.

  Vil du derimod gerne undgå at mærke for meget til gulvet, vil en yogamåtte i tykkelsen 5-6 cm nok være mere dig. Dog vil jeg sige, at jeg ikke vil anbefale dig, at købe en 10 cm tyk yogamåtte, da det ikke giver den nærhed til jorden, som er essentiel i.f.m. yoga
 2. Længden
  Yogamåtterne i denne artikel er mellem 173 og 200 cm. Jeg anbefaler, at du som minimum køber en yogamåtte, der er lige så lang som du er høj.
 3. Den skal være blød og klæbrig
  Når du dyrker yoga, er det meget vigtigt med et skridtsikket underlag, som giver den optimale komfort under øvelserne. Klæbrigheden er god hos de yogamåtter, som er lavet med PVC- og TPE-plast, og blødheden hos de enkelte yogamåtter er lige som den skal være (yo tykkere yogamåtte jo mere blød er den som regel også).

  En klæbrig yogemåtte er nøglen til at forhindre slippe og glide, når du trækker bevægelser.

  PVC- og TPE-måtter er normalt super klæbrige, og nogle er endda lavet med en stoflignende overflade samt en overflade med et mønster, for at give hænderne noget ekstra støtte.
anmeldelse af yogamåtter på det danske marked i 2019 og 2020

04Rengøring af yogamåtter

Yogamåtter skal behandles ordentlig og gøres rene efter behov. Sveder du meget, er det selvfølgelig naturligt, at du vil skulle gøre yogamåtten ren hyppigt. 

Jeg gjorde min yogamåtte ren efter godt tre måneder - egentlig ikke fordi den lugtede eller noget, men jeg synes bare, at det var ved at være på - og så havde jeg selvfølgelig også bidt mærke i, at mange bloggere bruger tid på at gøre deres yogamåtte ren. 

Jeg tager blot en forstøver hvori jeg tilfører lunken vand og helt almindelig opvaskemiddel. Blandingen sprøjter jeg ud på yogamåtten, og lader det sidde i et par minutter, hvorefter jeg fjerner det hele med en karaklud og efterfølgende tørrer godt af med en viskestykke - lige som når jeg gør rent omkring komfuret efter at fedtstof fra panden er end overalt. 

Slutningsvis lader jeg yogamåtten tørre natten over - det er aldrig godt at lade noget være fugtigt i for lang tid, da der hurtigt danner sig bakterier.

Hvad med eddike?

Nej tak. Jeg bryder mig ikke om lugten af eddike, og vand og sæbe har virket rigtig fint for mig indtil videre. 

05Yogamåtter til yoga hjemme i stuen

Alle yogamåtterne vi har testet, har været egnet til at kunne dyrke yoga hjemme i stuen eller i dit eget yoga studio. Det er ikke sådan, at en yogamåtte er bedre end en anden - men man skal alligevel tage højder for, hvor lang yogamåtten er.

Den skal være lang nok til, at du kan bruge den, til alt det du vil bruge den til, uden at den fylder så meget, at den bliver til gene for resten af familien.

Vi bruger selv de lidt tykkere og skånsomme yogamåtter

Det er ikke alle, som har et par knæ, som kan klare den ene store belastning efter den anden. Derfor kan det godt være, at du leder efter en yogamåtte, som er lidt tykkere, så den kan være lidt mere skånsom ved din knæ og hofter.

Det var egentlig ikke derfor, at jeg selv valgte en yogamåtte på 6 mm, men I dag er jeg glad for, at jeg investerede i en lidt tykkere en af slagsen.

Du kan eventuelt tage til yoga nede i dit lokale motionscenter, og så se om ikke nogle af deltagerne har deres egen yogamåtte med. Hvis de har, kan du jo spørge om ikke du lige må prøve måtten af, da du selv er på udkig efter en.

Det er i hvert fald en god måde at kontrollere hvor tyk en yogamåtte du nok helst gerne vil have.

Det må bare ikke gøre ondt

Det er dermed en rigtig god idé at sikre, at du får fat i en yogamåtte, som på ingen måder gør, at du får ondt under eller efter yogatræningen.

06Dét du skal vide om yoga

Helt oplagt er det at snakke om yoga, da vi nu i forvejen har snakket så meget om yogamåtter. 

Hvad er yoga? Yoga handler om at forene kroppen med ånden og sindet, der sammen danner den menneskelige persons multidimensionale karakter. Yoga stammer fra Indien, og er en åndedrætsteknik, som kan spores mange tusinde år tilbage i tiden.

I studiet "De sundhedsmæssige fordele ved yoga og motion: en gennemgang af komparative studier" kan Alyson Ross og Sue Thomas konkludere, at der yoga er mindst lige så god en motionsform, og nogle gange også bedre, end mange andre fysiske motionsformer. De får i studiet nogle indikationer om, at yoga kan virke styrkende for både raske og syge personer. 

Hvorvidt yoga kan helbrede smerter og virke smertedæmpende på kroniske smerter, vil først blive analyseret i et senere studie - et studie som jeg ikke har kunne finde frem til.

Det skal du vide om yoga - husk yogamåtten

Bliver man mere fleksibel ved at dyrke yoga?

En af de meget positive oplevelser, som jeg selv har haft med yoga er, at jeg er blevet mere fleksibel. Det er mine veninder og venner faktisk også - også de venner, som har spillet fodbold i mange år, og nærmest væltede, hver gang de skulle lave en Kriger 2 og især Kriger 1.

Blot for at slå dét fast, så vil du nok ikke mærke den helt store forskel, første gang at du dyrker yoga. Der gik i hvert fald fem yogatimer før at vi kunne begynde en forbedring.

Vi kender nok alle en person, som hverken behøver at strække ud eller varme op, for at kunne strække sig ned og få fat i sine fødder (ja man kan næsten mærke misundelsen blusse op i en). 

Man kan komme en række problemer til livs med yoga

Kigger man lidt rundt omkring på diverse fora, er det tydeligt at se, hvordan yoga har været behjælpelig på mange flere områder end fleksibiliteten. Du finder kvinder, der lystigt fortæller om, hvordan de har fået løsnet op i deres stramme hofter. Du finder personer, som længe har kæmpe med en dårlig kropsholdning, som efter at de er begyndt at dyrke yoga, føler at de har fået en langt bedre og mere stabil kropsholdning.

Det lyder jo alt sammen meget fedt - men der ligger helt sikkert også en masse timers arbejde i det. For det skal da siges, at jeg nok ikke vil anbefale at købe en yogamåtte i dag, for at forvente at mærke rigtig mange forbedringer efter 30 minutters yoga. 

En stærk krop er med til at sikre, at vi i takt med, at vi bliver ældre, ikke begynder at falde helt sammen. Når du opbygger din styrke med yoga, gør du det samtidig med, at din krop bliver fleksibel.

En bedre kropsholdning

Du er måske ikke klar over det, men det kræver rigtig meget af din krop og især din nakke og dine rygmuskler, at holde dit hovede oppe hele dagen. Belastningen er minimal, når din kropsholdning er ret, og dit hovede derfor er direkte afbalanceret over rygsøjlen.

Bevæger du derimod hovedet lidt til højre, venstre, bagud eller forud, kan du næste mærke, hvordan at du begynder at spænde musklerne i nakken og muligvis også rygmusklerne.

Hver gang du dyrker yoga, aktiverer du muskler og brusk, som sidder i disse områder, men sjældent bliver brugt. På den måde styrker du kroppens modsvar mod bevægelserne, og risikoen for en øm nakke, andre gener og et overforbrug af energi minimeres.

Kilde ': Ross, Alyson, and Sue Thomas. "The health benefits of yoga and exercise: a review of comparison studies."The journal of alternative and complementary medicine 16.1 (2010): 3-12.

07Yoga virker slankende

Hvor du med den rigtige kost og intensiv træning forbrænder en masse kalorier, kan det godt tage længere tid hvis kroppen befinder sig i en form af stress.

Det er nemlig sådan, at uanset hvor hårdt du træner, og hvor sund og varieret din kost er, så vil dit vægttab ikke være det samme, hvis din krop på den ene eller anden måde er stresset og i ubalance.

Det er videnskabeligt bevist, at hvis kroppen er stresset, holder den på både væske og fedt for at beskytte sig selv.

Er du på udkig efter en yogamåtte? Find den rette her.

3 grunde til, at yoga virker slankende

 1. Stressniveauet er og bliver en faktor, når det kommer til vægttab. Kroppen har nemmere ved at skille sig af med væske og fedt, når den er i balance.
 2. Når kroppen er i balance, har vores fordøjelsessystem den bedste base for at virke optimalt. Når fordøjelsessystemet virker optimalt, har du nemmere ved at holde en stabil vægt og en kontinuerligt vægttab indtil den ønskede vægt er nået. Dette forudsætter naturligvis, at du stadig spiser korrekt og træner i det nødvendige omfang.
 3. Kroppen får nemmere ved at få ilt til hjernen i takt med, at din holdning bliver forbedret og dit åndedræt kan blive dybere. Ilt til hjernen holder hjernen skarp og giver dig overskud til at nå dine mål.

Som tidligere nævnt, er yoga et træningssystem, der er med til at aktivere og træne hele kroppen. Yoga kan laves på flere forskellige måde. Hatha er en statisk form, hvor der arbejdes i den samme stilling i længere tid.

Vinyasa og Ashtanga er mere dynamiske yogaformer, hvor en række forskelige yogastillinger kædes sammen, og hvor du bevæger dig med åndedrættet.

anmeldelse af en række af de bedste yogamåtter på det danske marked

08De andre yogamåtter

 • Abilica Breathe Yogamåtte 3 mm - Set til 249,-
 • Abilica Nature YogaMat 3,3 mm - Set til 249,-
 • Abilica Bamboo Yogamåtte - Set til 529,-
 • Abilica ECO Yogamåtte 4 mm - Set til 328,-
 • Abilica Yoga/Pilates måtte 3 mm - Set til 149,-

De ovenstående yogamåtter er fundet her.

 • Sort cPro9 Træningsmåtte 180 x 61 x 1,5 cm - Set til 139,-
 • Sort cPro9 Yogamåtte 173 x 61 x 0,4 cm - Set til 69,-
 • Lilla cPro9 Yogamåtte 173 x 61 x 0,4 cm - Set til 69,-
 • Sort cPro9 Træningsmåtte 183 x 61 x 1,5 cm (Med ophængshuller) - Set til 149,-
 • Lilla cPro9 Træningsmåtte 183 x 61 x 1,5 cm (Med ophængshuller) - Set til 149,-
 • Grøn cPro9 Yogamåtte 173 x 61 x 0,4 cm - Set til 69,-
 • Pink cPro9 Yogamåtte 173 x 61 x 0,4 cm - Set til 69,-
 • Grøn cPro9 Træningsmåtte 183 x 61 x 1,5 cm (Med ophængshuller) - Set til 149,-
 • Sort cPro9 Træningsmåtte 180 x 61 x 1,5 cm - Set til 139,-
 • Grøn cPro9 Træningsmåtte 183 x 61 x 1,5 cm (Med ophængshuller) - Set til 149,-
 • Lilla cPro9 Træningsmåtte 183 x 61 x 1,5 cm (Med ophængshuller) - Set til 149,-
 • Sort cPro9 Træningsmåtte 183 x 61 x 1,5 cm (Med ophængshuller) - Set til 149,-
 • Pink cPro9 Yogamåtte 173 x 61 x 0,4 cm - Set til 69,-
 • Sort Sklz Trainer Mat træningsmåtte - Set til 299,-
 • Sort Reebok Mat Pilates DELTA træningsmåtte 10 mm - Set til 348,-
 • Hvid Reebok Mat Studio DELTA træningsmåtte - 100 cm - Set til 379,-
 • Sort Reebok Functional Mat træningsmåtte 8 mm - Set til 399,-
 • Sort Eurosport High Quality træningsmåtte - Set til 849,-
 • Lilla Aserve yogamåtte - Set til 399,-
 • Turkis Abilica yoga & pilates måtte - Set til 349,-
 • Sort adidas mat stretch - Set til 489,-
 • Sort adidas yogamåtte 6 mm - Set til 498,-
 • Lys grøn adidas yogamåtte 4 mm - Set til 248,-
 • Adidas yoga mat textile bikram hot - Set til 349,-
 • Blå Aserve træningsmåtte 190 cm - Set til 498,-
 • Sort Blackroll yogamåtte - Set til 550,-
 • Blå Eurosport Stretch - Set til 749,-
 • Lilla Eurosport Stretch - Set til 749,-
 • Sort Eurosport Stretch - Set til 749,-
 • Lilla Gaiam Bloom yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Sort Gaiam Sky yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Gaiam Filigree yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Gaiam Navy & Pink yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Gaiam Peacock yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Gaiam Paisley yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Gaiam Plum Jam Premium yogamåtte 5 mm - Set til 269,-
 • Gaiam Purple Premium yogamåtte 5 mm - Set til 289,-
 • Gaiam Robins Egg yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Gauan Tree of Life yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Gauan Watercress yogamåtte 3 mm - Set til 229,-
 • Kettler Fitness træningsmåtte - Set til 499,-
 • Kettler træningsmåtte Burgundy - Set til 499,-
 • Hvid Reebok Mat Pilates DELTA træningsmåtte 171 cm - Set til 228,-
 • Sort Reebok DELTA træningsmåtte 4 mm - Set til 199,-
 • Reebok Functional 8 mm - Set til 399,-
 • Reebok Stripes Green 4 mm - Set til 349,-
 • Reebok træningsmåtte 8 mm - Set til 600,-
 • Reebok YO-GA Print 4 mm - Set til 349,-
 • Rød Thera-Band træningsmåtte 100x190 cm - Set til 1.499,-
 • Ritan Fitness yogasæt - Set til 395,-
 • Titan Two Colo yogamåtte - Set til 318,-
 • TRX træningsmåtte 120x60x1,27 cm - Set til 205,-

De ovenstående yogamåtter er fundet her.

 • ECO yogamåtte - Set til 525,-
 • Sort Eco yogamåtte 63x183 cm - Set til 525,-
 • Hvid Eco yogamåtte 63x183 cm - Set til 525,-
 • Sort Eco yogamåtte - Set til 525,-
 • Sort Eco Travel yogamåtte 63x183x2 cm - Set til 485,-

De ovenstående yogamåtter er fundet her.

4 Kommentarer
ewii Tak for hjælpen
09.02.2018
Patrick Hej Sarah,
Selv tak :-)
06.06.2018
sofieOS Mange tak for en god gennemgang af de forskellige yogamåtter - jeg vælger dog at tage ned og kigge på nogle yogamåtter nede i sport24 eller sådan noget, bare lige for at mærke dem først :)
30.10.2018
DanielS Lige hvad jeg havde brug for
06.11.2018
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.