Proteinpandekager med banan

Sidst opdateret

“Himmelsk, let og luftig proteinpandekager med banan og proteinpulver. Hurtige at lave!”traeningsguiden-bedste

Ingredienser

proteinpandekager med banan opskrift(ca. fem portioner med 2-3 proteinpandekager)

 • 80 gram proteinpulver (oreo, chokolade, banan, mango, jordbær m.fl.)
 • 3 bananer i tern
 • 3-4 æg
 • 125 gram havregryn
 • 3-5 dl minimælk
 • Evt. spæde til med frø som hørfrø og sesamfrø

Fremgangsmåde

Fremgangsmåden kan forklares med følgende tre punkter:

 1. Skær bananen i små tern
 2. Bland alle ingredienserne i en skål
 3. Steg på en pande

Næringsindhold

3 ideelle proteinpulvere til proteinpandekager

protein-shake-proteinpulverBODYLAB WHEY 100 

Bodylab Whey 100 har i flere år været et af de mest anbefalede proteinpulvere på markedet. Bodylab Whey 100 er nemt at opløse og fås i en stor variation af smage.

 • Proteinindhold pr. 100 gram: 79 gram
 • Kulhydrater pr. 100 gram: 6 gram
 • Kalorier pr. 100 gram: 398 kcal
 • Fedtindhold pr. 100 gram: 6,5 gram
 • Indeholder 22,9% forgrenede aminosyrer (BCAA)
 • Kan opløses i vand, mælk og juice
 • Fri for aspartame og AZO-farvestoffer

skridttaeller-aktivitetsur-test

protein-shake-proteinpulver-bedsteLinusPro Whey 100 Proteinpulver

Whey 100 proteinpulver fra LinusPro har lige som Bodylab Whey 100 også et højt indhold af protein. Proteinpulveret kan købes i flere forskellige smagsvarianter, såsom kakao, blåbær, pistacie, lakrids og i en neutral variant.

 • Proteinindhold pr. 100 gram: 76 gram
 • Kulhydrater pr. 100 gram: 8 gram
 • Kalorier pr. 100 gram: 394 kcal
 • Fedtindhold pr. 100 gram: 6,1 gram
 • Højt indhold af BCAA
 • 100% udenatureret valleproteinkoncentrat
 • Intet tilsat sukker
 • Opbygger og vedligeholder muskelmasse

skridttaeller-aktivitetsur-test

protein-shake-proteinpulver-bedste-proteinNUTRAMINO PROTEIN

 • Proteinindhold pr. 100 gram: 76 gram
 • Kulhydrater pr. 100 gram: 7 gram
 • Kalorier pr. 100 gram: 412 kcal
 • Fedtindhold pr. 100 gram: 6 gram
 • Højt indhold af BCAA

skridttaeller-aktivitetsur-test

Kombinationen af protein, kulhydrater og fedt

Der findes mange opskrifter derude, hvori det meget nøje står beskrevet, at alle ingredienserne skal blendes til en fin og glat konsistens.

Det kan man også sagtens gøre…

Men det er jo proteinpandekager med banan vi laver, så skal vi ikke også kunne smage bananen og nyde lidt af dens lækre svampede konsistens?

Netop derfor er den gyldne hemmelighed, at skære bananen i tern frem for at blende eller mose den til uigenkendelighed.

Opskriftens næringsindhold

Kalorier 324 kcal Protein 27,5 g
Kulhydrater 35 g Fedt 8,2 g
Mættet fedt 2,4 g Flerumættet fedt 0,8 g
Monoumættet fedt 1,5 g Transfedt 0 g
Sukkerarter 11 g Fibre 3 g
Kolesterol 170 mg Natrium 56 mg
A-vitamin 10,4 % C-vitamin 0 %
Kalcium 2,7 % Jern 13,1 %

WHEY100 proteinpulver

Det er ikke mange, der er bekendte med, hvad proteinpulver indeholder. Mange idrætsudøvere og styrketrænere tilføjer proteinpulver til deres kost uden først at undersøge, hvad proteinpulver reelt set er – og om de overhovedet har brug for dette supplement. Den mest indlysende grund til, at supplere den normale kost med proteinpulver er, at nå det daglige mål for indtagelse af protein.

I denne opskrift har vi anvendt det populære proteinpulver, WHEY100. En af grundende til, at det netop er WHEY100 er, at det er let at opløse i mælk eller vand. WHEY100 fås i en lang række lækre smagsvarianter; banan, chokolade, neutral, jordbær m.fl.

Hvorfor er proteinpandekager med banan gode?

Forhåbentlig kan vi hjælpe dig med, at belyse hvad proteinpulver reelt set er, samt hvordan og hvornår du kan benytte dig af proteinpulver som et supplement til din daglige kost.  

Går du ind i et fitnesscenter i dag, vil du med stor sandsynlighed kunne se og høre raslende shakes med proteinpulver. Proteinpulver, proteinbarer og andre kosttilskud har fået sin helt egen prominente plads i den voksende træningskultur.

For mange idrætsudøvere lægger tanken om, en hverdag uden proteinpulver meget fjernt. Det er svært at forestille sig, ikke at indtage proteinpulver i den ene eller anden form efter træning – nogle gange også under træningen.

Proteinpulver udvindes af en lang række af kilder; valle, soja og ærter – der dukker hele tiden nye kilder op. Det er også ved at være nogle år siden, at man ikke kunne finde diverse proteinbarer på hylderne hos den lokale købmand.

Proteinpulvere er mere ens end du tror

Der findes utallige producenter af proteinpulver – det samme gælder de tilhørende etiketter. Dog er de forskellige supplementer mere ens end de selv vil erkende.

For en ting er sikkert – hovedingrediensen i dem alle er proteinpulver, og uanset om proteinpulveret er udvundet fra valle, soja eller ærter, så er det altså det samme.

Whey er dog noget, som mange virksomheder er begyndt at tilføre deres protein supplementer. Endvidere bliver der lagt meget vægt i markedsføringen på, at supplementer med filtrerede valleprotein-koncentrat og valleprotein-isolat er meget bedre end supplementer uden.

Spørgsmålet er dog, hvor meget bedre er Whey frem for det proteinpulver, som hidtil har virket efter hensigten?

Hvad skal man kigge efter?

For er der en lighed mellem at bruge flere penge på et proteinpulver og dets virkning? Det kan være en jungle, men du kan hjælpe dig selv godt på vej ved at følge nogle af disse råd.

Først og fremmest, så bør du kigge på, at producenten er certificeret og om de i forvejen har et godt ry. Dernæst skal ingredienslisten læses igennem – er der nogle ingredienser som står på dopinglisten, så skal du selvfølgelig holde dig langt væk fra disse.

Efter at have cuttet antallet af protientilskud ned til en overkommelig mængde af mærker, så er det tid til, at undersøge de ernæringsmæssige fakta – hvor meget protien, fedt og kulhydrater indeholder det. Her kommer det mere an på dine egne præferencer – det kunne være et relativt lavt indhold af fedt og kulhydrater.

Kan du opfylde dine behov for protein uden et supplement, er dette da at foretrække. Men som mange oplever det, så er det yderst tidskrævende med alt den food prep (foodprepping – at forberede sin mad). Indtagelsen af fødevarer med et højt indhold af protein 3-4 gange om dagen, kan være nok til, at du ikke behøver at supplere din kost med proteinpulver.

Er tiden derimod en væsentlig faktor, der gør at du ikke når dit daglige proteinindtag, så er og bliver proteinpulver din største allierede.

Hvad så nu?

Nu har du købt og modtaget dit proteinpulver, så nu skal du til at planlægge hvornår på dagen, du skal indtage dit proteinpulver.

Her får du de to meste almindelige tidspunkter på dagen, hvor fysisk aktive personer tager deres supplement med proteinpulver.

Proteinpandekager med banan som erstatning for et normalt måltid

Nogle gange sker det, at man er så tidspresset, at man ikke har tid til at forberede en skål morgenmad med havregryn og friske frugter. Dette scenarie er alment kendt, og det er et godt eksempel på et tidspunkt, hvor en proteinpulver er din største og bedste allierede.

Det anbefales ikke, at følgende forslag bliver anvendt til at erstatte din normale morgenmad, men nogle gange kan det være en nødvendighed. Proteinpandekager med banan smager utrolig godt om morgenen, og vil nemt kunne erstatte de normale pandekager ved brunchbordet.

En proteinshake med et eller to scoop (portioner) proteinpulver sammen med et stykke frisk frugt kan også være nok til, at du har dækket dit behov for energi og fedtstoffer for en stund.

Post-Workout (efter træning)

Efter en cardiotræning eller styrketræning, opstår der et magisk vindue på 30-45 minutter, hvor din krop optager næringsstoffer bedre end på andre tidspunkter. Her er proteinshakes og proteinbarer ofte en nødvendighed – for det kan være svært at have andet med nede i fitnesscentret.

Hvis ikke du benytter dig af muligheden for, at tage en proteinshake eller proteinbar med dig ud af døren, så går du et eller andet sted på kompromis med din egen krops udvikling.

Muligheden for bedre at optage næringsstoffer er simpelthen dum at gå glip af.

Proteintilskud efter træning (Post-Workout) er blevet bevist at være gavnligt i forhold til opbygning af muskler og styrke.

Hvordan skal Post-Workout implementeres ind ?

Spørgsmålet er meget lige til – eller måske ikke alligevel. Det kommer helt op til dine personlige præferencer. For det har tidligere været forstået sådan, at proteinshakes var det der blev fordøjet hurtigste nede i maven – hvilket betød, at man kunne nå at optage næringsstofferne inden det magiske vindue på 30-45 blev overskredet.

Dog viser undersøgelser, at dette ikke helt er tilfældet.

Derfor handler det nu i større grad om, hvad du selv finder bedst. Så nyder du at drikke en proteinshake under bruseren i fitnesscenteret, eller får du større nydelse ud af, at lave et stort og lækkert måltid hjemme i lejligheden, så står det dig frit for.

Den førnævnte proteinshake under bruseren kan til tider være en hård væske at sluge – så nogle gange burde man gøre sig selv den tjeneste, at droppe shaken og lave sig et lækkert måltid der stadig indeholder den rigtige mængde protein.

Proteinpulver er en nødvendighed

Proteinpulver er blevet en nødvendighed på lige fod med præstationsfremmende træningstøj og fodtøj. Det er dog vigtigt at forstå, at selvom at proteinpulver er en nem måde at indtage kalorier på, så betyder det ikke, at det skal erstatte naturlige fødevarer.

Det vil altid være bedst at bygge ens indtag af fødevarer og supplementer på en god base af solid mad.traeningsguiden-bedste

Vurdering
recipe image
Opskrift
Proteinpandekager med banan
Udgivet
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total
Gennemsnitlig vurdering
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

13 responses to “Proteinpandekager med banan

 1. De her pandekager er super lækre! Jeg har ikke prøvet med sesamfrø og hørfrø før, men det var faktisk rigtig godt! Det gør det lidt mere spændende at spise 🙂 Og så er de jo også rige med lækre næringsstoffer!

  1. Hej Bitten,
   Det er lige præcis det, der er så fedt med at tilsætte frø – det giver lige lidt ekstra til de ellers “normale” proteinpandekager.
   Proteinpandekager kan sagtens gå hen og blive tørre og kedelige, hvis man ikke får alle de gode ingredienser med 🙂
   Går det helt galt, kan man tilsætte nogle af årstidens bær, det er også super lækkert!

 2. Super god og nem opskrift, helt klart de bedste protein pandekager jeg har lavet!

  Det er også fedt du har lavet en oversigt over næringsindholdet.

 3. Sgu egentlig ret god opskrift – prøv evt. at købe noget af Bodylabs proteinpandekagepulver, det smager godt sammen med banan 🙂

 4. Tak for en god opskrift. I forhold til næringsindhold er det så korrekt opfattet, at 2-3 pandekager indeholder ca 70 kalorier?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ANNONCE

Nyhedsbrev