Derfor er håndvægte så populære

Skrevet af
5.0 Baseret på 23 Bedømmelser

En håndvægt er uden tvivl et af de mest populære træningsredskaber, der findes, og vi har et par bud på hvorfor herunder:

 • En håndvægt fylder næsten ingenting
 • Man kan lave mange forskellige øvelser med en håndvægt – har man en bænk, kan man træne stort set hele kroppen via håndvægtsøvelser
 • Øvelser med håndvægte træner ofte din balance samt din små muskler
 • Langt de fleste øvelser er meget lette at udføre

Vi håber, at vi hjælper dig med at finde de håndvægte, der er perfekte for dig, så du kan opleve alle ovenstående fordele. Derudover må vi kort slå på tromme for, at du ikke blot investerer i et sæt håndvægte, men også en træningsbænk, hvis du for alvor mener det seriøst med din træning. En bænk vil give dig mulighed for at lave så mange forskellige øvelser.

01Køb håndvægte

2 kg. håndsvægte i kron

Alsidige håndvægte i krom, som er yderst brugbare til en lang række øvelser. 

 • Kan købes i flere størrelser
 • Smart design
 • Kan bruges til et utal af øvelser
 • Velegnet til hjemmetræning
Se prisen her

Håndvægte á 3 kg. fra Nordic Strength

Smarte håndvægte fra Nordic Strenght, som kan købes i en bred vifte af farver.

 • Belægningen er neopren, som sikrer et godt greb om håndvægtene
 • Overfladen holder til meget og kan anvendes til aerobic træning
 • Kan købes i 5 forskellige vægtklasser
Se prisen her

Håndvægte fra Nordic Strength 5 kg.

Kvalitetshåndvægt fra Nordic Strength. Overfladen er neopren, som lige som de andre håndvægte af neopren, giver et ergonomisk greb om håndvægten.

Se prisen her

15 kg. justerbar håndvægt.

Vil du gerne have en håndvægt, som du løbende kan justere belastningen på, så får du her en rigtig god justerbar håndvægt. Denne form for håndvægt er yderst populær i forbindelse med træning i hjemmet. 

Du kan læse meget mere om justerbare håndvægte her.

Se prisen her

Justerbar håndvægte 2,5 - 24kg

Vi forstætter med en justerbar håndvægt - denne gang for den flittigt nævnte Nordic Strength, som laver nogle billede produkter af høj kvalitet.  Med denne justerbar håndvægt, slipper du for at skulle have et utal af håndvægte stående i dit klædeskab eller under sengen..

Håndvægten er nem at justere, så du hurtig og nemt kan gå fra 2,5 kg til 24 kg, hvilket er max antal kg du kan sætte på.

 • 2,5 - 24 kg vægt
 • Nem at justere
 • Høj kvalitet - Nordic Strength
 • Flot og indbydende
 • Lav pris

Den justerbar håndvægt fra Nordic Strength er ideel til dig, der netop er startet med at træne med få kg, og/eller kan "nøjes" med en 24 kg tung håndvægt.

Se prisen her

02Hvordan vælger jeg de rette håndvægte?

Man bruger håndvægte i mange forskellige sammenhænge, og de er populære hos begge køn. Spændvidden for hvor meget håndvægte kan veje, er enorm. De lette håndvægte bruges ofte af folk med skrøbelige muskler og nybegynder eller i kombination med andre træningsøvelser. Mange tager et sæt lette håndvægte i hånden, når de dyrker aerobic eller lignende, da dette får pulsen yderligere i vejret.

De helt tunge håndvægte bruges stort set kun af folk i bodybuilder-klassen. Det er forskelligt fra øvelse til øvelse, hvor meget man kan løfte, og derfor kan det være nødvendigt at investere i flere forskellige håndvægte. Folk kan typisk løfte mere i forbindelse med brystøvelser end når de træner biceps for eksempel.

Overvej hvor tunge håndvægtene skal være

Hvis du har trænet før, har du stensikkert en idé om, hvor tunge håndvægte du skal have, men hvis du aldrig har besøgt et motionscenter, er du nok på bar bund. Det bedste i givet fald vil nok være, at du besøger en sportsbutik, hvor du har mulighed for at prøve forskellige håndvægte. 

Hvis du ikke har lyst til det, kan du prøve at følge vores anvisninger, som kommer herunder. Vi bliver dog nødt til at understrege, at der er forskel på folks muskler og styrke, og at anbefalingerne måske ikke passer perfekt til dig.

En mandlig nybegynder vil typisk skulle have en 10 kgs håndvægt til biceps-øvelser. Til brystøvelser kan de fleste nybegyndere løfte omkring 12-14 kg. 14 kg passer også meget godt til triceps-øvelser. Vær opmærksom på, at bryst- og triceps-øvelser skal udføres på en træningsbænk.

En kvindelig nybegynder kan formentlig løfte 4-6 kg i bicepsøvelser. Til brystøvelser anbefaler vi 8 kg. Det samme til triceps-øvelserne. Bemærk også her, at bryst- og triceps-øvelser skal udføres på en træningsbænk.

03Hvor meget plads har jeg brug for, når jeg skal træne med håndvægte?

håndvægt

En håndvægt fylder ikke særligt meget, hvorfor langt de fleste uden problemer har plads til at opbevare dette træningsredskab hos sig selv. Ofte kan man skubbe ens håndvægte ind under sengen eller lignende og finde dem frem, når de skal bruges. Hvis man har brug for håndvægte i mange forskellige vægtklasser, anbefaler vi justerbare håndvægte. Her er tale om håndvægte, hvor man kan på- og afmontere vægt.

Hvis du kun er interesseret i at træne ben og biceps med dine håndvægte, kan du godt nøjes med blot håndvægtene. Hvis du også vil træne triceps og bryst, så skal du investere i en træningsbænk. Det siger sig selv, at du i givet fald har brug for lidt mere plads.

04Hvilke materialer er håndvægte lavet af?

Det er lidt forskelligt, hvilket materiale de forskellige håndvægte er lavet af, og du bør derfor udvælge håndvægte af materialer, der tiltaler dig. Der er naturligvis en række fordele og ulemper ved alle de forskellige materialer.

Justerbare håndvægte er stort set altid lavet af metal. Metal er ret svært at holde fast i, når man sveder, hvorfor grebet om sådanne vægte sjældent er det bedste. Til gengæld er materialet solidt og slidstærkt. Du kan næsten ikke slide en justerbar håndvægt op. Der findes også justerbare håndvægte med rug overflader, hvor man typisk griber fat i dem. Disse kan anbefales, hvis du vil have håndvægte med godt greb.

Der er dog en yderligere ulempe ved disse håndvægte, og det er, at de ikke specielt skånsomme mod ens gulv. Hvis du køber håndvægte af metal, anbefaler vi derfor ikke, at du anbringer disse direkte på gulvet – særligt ikke hvis du har trægulv. Køb et lille tæppe eller lignende, som du kan lægge håndvægtene på.

En kombination af vinyl og neopren

Mange håndvægte er også lavet af kombinationen vinyl og neopren. Håndvægte af disse materialer er også garant for et godt greb, og så er de meget skønsomme både over for huden, og det gulv, som de formentlig skal ligge på, når de ikke bruges. Den store ulempe ved håndvægte af dette materiale er, at udvalget af vægtklasser sjældent er særligt stort. Du vil opleve, at mange producenter kun producerer håndvægtene som 10 kgs eller lignende.

Derudover findes der gummihåndvægte. Håndvægte af dette materiale har faktisk adskillige fordele. De er skånsomme for hjemme, da de ikke slider gulvet på samme måde som håndvægte af jern. De tilbyder et godt greb, og man kan typisk få dem i mange forskellige vægtklasser. Ulempen er prisen. Gummihåndvægte er i den dyre ende.

Ydermere kan man få kromhåndvægte. Også disse tilbyder forbrugeren et rigtig godt greb, og du vil erfare, at de kan fås i mange forskellige vægtklasser. Ulemperne ved håndvægte af denne type er blandt andet, at de godt kan komme til at lugte lidt, efter man har brugt dem, og så er de ikke synderligt skånsomme med gulvet. Tilmed er ej heller disse i den billige ende af prisskalaen.

Dine præferencer er dine kriterier

Du skal altså gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst, når du køber håndvægte. Skal du have et sæt håndvægte, der er hårdføre, og som kan holde i mange år, eller er det allervigtigste et sæt med et godt greb? Betyder prisen noget? Og har du en striks kæreste, der bliver arrig, hvis dine vægte ridser gulvet? Lav en liste med kriterier, og læs så ovenstående igennem. Så vil du stensikkert herefter vide, hvilket materialer dine kommende håndvægte skal være af.

0 Kommentarer
Nyt i debatten
Annonce
Populære artikler
Annonce
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Deltag i vores fitness-forum   Besøg Debat