Håndvægte og justerbare håndvægte i alle størrelser

Skrevet af
5.0 Baseret på 49 Bedømmelser

Der findes rigtig mange håndvægte på markedet. Ens for dem alle er, at de fylder rigtig meget. Er pladsen trang, kan du dog med en justarbar håndvægt, hurtigt spare rigtig meget plads. at du ofte løber tør for plads inden at du er nået dertil, hvor du ikk

Håndvægte er et helt fantastisk stykke træningsudstyr. De kommer i rigtig mange størrelser og vægtklasser, og kan bruges i rigtig mange træningsøvelser.

Det kan dog godt blive problematisk, hvis du efterhånden har trænet i et stykke tid, og dit lager af håndvægte er blevet enormt eftersom at du er nødt til at købe større håndvægte for at kunne følge med udviklingen.

Ser du allerede problemet opstå for dig, kan det være, at du skulle overveje en justerbar håndvægt i stedet for et utal af håndvægte, som ikke er justerbare.

Vi har samlet nogle af markedets bedst justbare håndvægte nedenfor (vi har selv testet dem).

01Populære håndvægte og justerbare håndvægte

MX55 justerbare håndvægte inkl. stativ

Justerbar håndvægt inkl. stativ, hvor du har muligheden for at justere vægten fra 4,5 kg til 25 kg.

Håndvægtene er nemme at justere op og ned i vægt, hvilket gøres ved at justere på den gule drejeknap. Som de selv skriver, svarer disse to håndvægte reelt set til 10 sæt almindelige håndvægte.

 • 2,5 - 24 kg vægt
 • Nem at justere
 • Høj kvalitet
 • Flot og indbydende

MX55 justerbare håndvægtene  er ideel til dig, der netop er startet med at træne med få kg, og/eller kan "nøjes" med en 24 kg tung håndvægt.

Se prisen her

HexDumbbell Håndvægte

HexDumbbell producerer nogle håndvægte i en meget høj kvalitet, som du bl.a. kan finde rundt omkring i de danske fitnesscentre. 

HexDumbbell håndvægtene blev set i størrelserne; 1kg, 2kg, 3kg, 4kg, 5kg, 6kg, 7kg, 8kg, 9kg, 10kg, 12,5kg, 15kg, 17,5kg, 20kg, 22,5kg, 25kg, 27,5kg, 30kg, 32,5kg og 35kg,

Se prisen her

02Hvordan vælger jeg de rette håndvægte?

Man bruger håndvægte i mange forskellige sammenhænge, og de er populære hos begge køn. Spændvidden for hvor meget håndvægte kan veje, er enorm. De lette håndvægte bruges ofte af folk med skrøbelige muskler og nybegynder eller i kombination med andre træningsøvelser. Mange tager et sæt lette håndvægte i hånden, når de dyrker aerobic eller lignende, da dette får pulsen yderligere i vejret.

De helt tunge håndvægte bruges stort set kun af folk i bodybuilder-klassen. Det er forskelligt fra øvelse til øvelse, hvor meget man kan løfte, og derfor kan det være nødvendigt at investere i flere forskellige håndvægte. Folk kan typisk løfte mere i forbindelse med brystøvelser end når de træner biceps for eksempel.

Overvej hvor tunge håndvægtene skal være

Hvis du har trænet før, har du stensikkert en idé om, hvor tunge håndvægte du skal have, men hvis du aldrig har besøgt et motionscenter, er du nok på bar bund. Det bedste i givet fald vil nok være, at du besøger en sportsbutik, hvor du har mulighed for at prøve forskellige håndvægte. 

Hvis du ikke har lyst til det, kan du prøve at følge vores anvisninger, som kommer herunder. Vi bliver dog nødt til at understrege, at der er forskel på folks muskler og styrke, og at anbefalingerne måske ikke passer perfekt til dig.

En mandlig nybegynder vil typisk skulle have en 10 kgs håndvægt til biceps-øvelser. Til brystøvelser kan de fleste nybegyndere løfte omkring 12-14 kg. 14 kg passer også meget godt til triceps-øvelser. Vær opmærksom på, at bryst- og triceps-øvelser skal udføres på en træningsbænk.

En kvindelig nybegynder kan formentlig løfte 4-6 kg i bicepsøvelser. Til brystøvelser anbefaler vi 8 kg. Det samme til triceps-øvelserne. Bemærk også her, at bryst- og triceps-øvelser skal udføres på en træningsbænk.

03Hvor meget plads har jeg brug for, når jeg skal træne med håndvægte?

håndvægt

En håndvægt fylder ikke særligt meget, hvorfor langt de fleste uden problemer har plads til at opbevare dette træningsredskab hos sig selv. Ofte kan man skubbe ens håndvægte ind under sengen eller lignende og finde dem frem, når de skal bruges. Hvis man har brug for håndvægte i mange forskellige vægtklasser, anbefaler vi justerbare håndvægte. Her er tale om håndvægte, hvor man kan på- og afmontere vægt.

Hvis du kun er interesseret i at træne ben og biceps med dine håndvægte, kan du godt nøjes med blot håndvægtene. Hvis du også vil træne triceps og bryst, så skal du investere i en træningsbænk. Det siger sig selv, at du i givet fald har brug for lidt mere plads.

04Hvilke materialer er håndvægte lavet af?

Det er lidt forskelligt, hvilket materiale de forskellige håndvægte er lavet af, og du bør derfor udvælge håndvægte af materialer, der tiltaler dig. Der er naturligvis en række fordele og ulemper ved alle de forskellige materialer.

Justerbare håndvægte er stort set altid lavet af metal. Metal er ret svært at holde fast i, når man sveder, hvorfor grebet om sådanne vægte sjældent er det bedste. Til gengæld er materialet solidt og slidstærkt. Du kan næsten ikke slide en justerbar håndvægt op. Der findes også justerbare håndvægte med rug overflader, hvor man typisk griber fat i dem. Disse kan anbefales, hvis du vil have håndvægte med godt greb.

Der er dog en yderligere ulempe ved disse håndvægte, og det er, at de ikke specielt skånsomme mod ens gulv. Hvis du køber håndvægte af metal, anbefaler vi derfor ikke, at du anbringer disse direkte på gulvet – særligt ikke hvis du har trægulv. Køb et lille tæppe eller lignende, som du kan lægge håndvægtene på.

En kombination af vinyl og neopren

Mange håndvægte er også lavet af kombinationen vinyl og neopren. Håndvægte af disse materialer er også garant for et godt greb, og så er de meget skønsomme både over for huden, og det gulv, som de formentlig skal ligge på, når de ikke bruges. Den store ulempe ved håndvægte af dette materiale er, at udvalget af vægtklasser sjældent er særligt stort. Du vil opleve, at mange producenter kun producerer håndvægtene som 10 kgs eller lignende.

Derudover findes der gummihåndvægte. Håndvægte af dette materiale har faktisk adskillige fordele. De er skånsomme for hjemme, da de ikke slider gulvet på samme måde som håndvægte af jern. De tilbyder et godt greb, og man kan typisk få dem i mange forskellige vægtklasser. Ulempen er prisen. Gummihåndvægte er i den dyre ende.

Ydermere kan man få kromhåndvægte. Også disse tilbyder forbrugeren et rigtig godt greb, og du vil erfare, at de kan fås i mange forskellige vægtklasser. Ulemperne ved håndvægte af denne type er blandt andet, at de godt kan komme til at lugte lidt, efter man har brugt dem, og så er de ikke synderligt skånsomme med gulvet. Tilmed er ej heller disse i den billige ende af prisskalaen.

Dine præferencer er dine kriterier

Du skal altså gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst, når du køber håndvægte. Skal du have et sæt håndvægte, der er hårdføre, og som kan holde i mange år, eller er det allervigtigste et sæt med et godt greb? Betyder prisen noget? Og har du en striks kæreste, der bliver arrig, hvis dine vægte ridser gulvet? Lav en liste med kriterier, og læs så ovenstående igennem. Så vil du stensikkert herefter vide, hvilket materialer dine kommende håndvægte skal være af.

05Pas godt på din justerbar håndvægt

Det er meget vigtigt at slå fast, at en justerbar håndvægt skal behandles med omhu.

Mekanikken i en justerbar håndvægt kan holde til en del - men hvis du konstant kaster den ned i jorden efter endt øvelse, risikerer du, at mekanikken bliver smadret, og så forsvinder hele fidusen med justerbarheden.

Når alt kommer til alt, handler det i bund og grund om sund fornuft. De justerbare håndvægte er helt ekstraordinære i forhold til de andre håndvægte på markedet. Kapaciteten er helt ordinær god, da de matcher næsten alles præferencer og behov for belastning. Hvad der godt kan afskrække mange er, at sådan en justerbar håndvægt ser lidt voldsomme ud. Vi kan godt følge dem, men alligevel er de nødt til at se på billedet med et længere perspektiv. Hvis du/I bor på forholdsvis lidt plads, nytter det ikke noget at bruge alt pladsen på opbevaring af diverse håndvægte. Dertil skal du/I tænke på, at belastningen nok ikke altid vil være den samme, så det er også vigtigt at der er en mulighed for, at øge vægten på håndvægtene.

Måske finder du mest interessant med almindelige håndvægte, men hvis du regner med at stige i vægt, kan det rent økonomisk godt give mening at købe en justerbar håndvægt, da du så kan justere vægtbelastningen op i takt med, at du bliver stærkere.

06Dynamisk træning med en justerbar håndvægt

Der findes rigtig mange holdninger til hvorvidt man får den bedste træning ud af at træne i maskiner eller med frie håndvægte - og naturligvis også justerbare håndvægte. En af de mest almindelig argumenter for, at det er mere effektivt at træne i maskiner, er at der i maskinerne udøves en meget fokuseret stimulerende træning af den respektive muskel.

Der argumenteres for, at når du sidder i en maskine og træner kontra at stå med frie justerbare håndvægte, så begrænses kroppens mulighed for at bevæge led. Sort på hvidt forklarer folk det ofte som en hæmning i udviklingen af din krops fleksibilitet.

Det bliver hurtigt statisk og meget kunstigt når du træner i en maskine, hvilket lidt kan sammenlignes med de sportsudøvere og især fodboldspillere, der ofte kæmper med forstuvede ankler - anklen bliver simpelthen svag hvis ikke den udfordres og bliver brugt på mange tusinde forskellige måder.

Det er også derfor, at det kan være nok så godt at løbe på et løbebånd, men ens ankler har rigtig godt af at blive udfordret på et varieret underlag.

justerbar håndvægt

Justerbar håndvægt - gør dig mere fleksibel

Alt i alt giver det rigtig god mening at træne med en justerbar håndvægt. Den helt store fordel er, at du kan pakke den væk og stille den i skabet eller under sengen. Du bliver ikke hindret form af plads, da det ikke kræver andet, end det du selv fylder, og det omfang du har behov for at bevæge armene i.

Det giver nok også sig selv, at en justerbar håndvægt kan stort set det samme som en almindelig håndvægt. Visse justerbare håndvægte kan godt være forholdsvis store i skiverne, så sørg for at have dine muligheder for træningsplads i hjemmet i tankerne, når du skal vælge model.

Se blot på produkterne fra Nordic Strenght

De to forskellige slags justerbare håndvægte fra Nordic Strength har efter vores smag en rigtig god størrelse. Nedenfor kan du se hvordan den justerbare håndvægt ser ud.

Justerbar håndvægte 2,5 - 24kg

Uden vægtskiver:

justerbare h

Med vægtskiver:

Vi håber, at du fandt vores liste med justerbare håndvægte brugbar.

07Fordele ved justerbare håndvægte

Nedenfor har vi samlet nogle fordele og ulemper ved justerbare håndvægte. For nogle vil de virke ret så indlysende - for andre, knap så meget.

Fordele

 • Træn flere muskelgrupper på én gang
 • Det er muligt at træne funktionelle og eksplosive øvelser
 • Det er nemt at indstille håndvægten, hvis der skal flere eller færre kilo på

Ulemper

 • Mange siger, at risikoen for at blive skadet, er større ved eksplosiv træning kontra træning i en maskine

Den helt store fordel, er som vi tidligere har nævnt, at du spare rigtig meget plads. Hvis du skulle have det samme antal almindelige håndvægte, som det antal håndvægte du kan sammensætte ved at tilføje og fjerne vægtskiver fra vægtstangen. For der er vitterligt ikke meget sjov i at have håndvægte stående overalt på gulvet bare fordi, at du i starten valgte at købe håndvægte til dit daværende behov. For den helt store fordel ved justerbare håndvægte er, at du kan bruge dem i rigtig lang tid. Forstå os korrekt: du kan sagtens bruge almindelige håndvægte, men hvis du har målet om at stige i belastning, så nytter det ikke noget, at du køber en håndvægt hver gang du føler at du kan tage 5 kilo mere i belastning. Det giver simpelthen ikke mening på den lange bane - hverken økonomisk eller pladsmæssigt.

Så uanset om du er afholden pga. en af de førnævnte grunde (økonomiske/pladsmæssigt), så bør du altså overveje et sæt justerbarehåndvægte, da det langt hen af vejen, er den bedste løsning.

Opbevaring af dine håndvægte

Vælger du at investere i en række håndvægte i stedet for en justerbar håndvægt, har vi nogle godt fifs til, hvordan du opbevarer dem på bedst mulig vis. Vigtigst af alt er, at håndvægtene ikke gør skade på omgivelserne hvor de blive placeret såsom gulvet og vægge.

Hvis der er tale om 3-4 håndvægte, kan du nå rigtig langt ved at investere i et gummiunderlag. Hvis du kun bruger håndvægtene i forbindelse med din hjemmetræning, hvor du rent faktisk bruger alt dit træningsudstyr, behøver du ikke alle mulig fancy kasse eller stativer.

Vil du derimod gerne have alle størrelser håndvægte, kan det være en god idé, at investere i en form for stativ, hvor du kan placere dine håndvægte i. Der findes rigtig mange stativer på markedet, eksempelvis det her Hex håndvægte sæt 1 - 10 kg med rack, hvor du faktisk får håndvægte i størrelserne 1 - 10 kg med.

08Dropsæt med justerbare håndvægte

Hvis du er på udkig efter et fuldt ud træningssæt med øvelser, hvor du kun bruger håndvægte, vil vi foreslå dig, at kigge på følgende øvelser og samle dem, som du finder spændende:

 • Dumbbells Curls
 • Dumbbells Squat
 • Dumbbells Deadlift
 • Dumbbells Benchpress
 • Dumbbells Shoulder Press
 • Dumbbells Bent over Row
 • Chinups
 • Bench Dips

Dumbbells betyder håndvægt på engelsk.

Hvis du gerne vil have følelsen af, at dine overarme svulmer op efter dit træningspas, så er et dropsæt lige noget for dig. Dropsæt med håndvægte er blevet uhyre populære, da de sammenlignet med traditionelle træningssæt, er kendte for at udmatte musklerne ekstra meget.

Sådan laver du et dropsæt med justerbare håndvægte

Start med at have den vægt på håndvægten, som er dit umiddelbare max - måske lige under, så du kan tage nogle gentagelser med høj vægt. Du tager et par gentagelser, og når du ikke kan løfte håndvægten mere, sætter du den ned på sin plads, og tager lidt vægt af håndvægten, og gentager processen.

Et praktisk eksempel er hvis du normalt kan tage 15 kilo i en almindelig bicepsøvelse med håndvægte. Start ud med de 15 kilo og tag det antal gentagelser, som du kan.

Smid 2,5 kilo så du er på 12,5 kilo og tag igen de gentagelser, som du kan.

Smid igen 2,5 kilo og tag de gentagelser, som du kan. På dette tidspunkt burde dine biceps begynde at blive mere spændte og føles nok som om, at de brænder.

Nogle vælger på dette punkt at sige stop, og holde en pause for efterfølgende at gentage øvelsen fra start af. Andre vælger, at blive ved med at tage 2,5 kilo af eller måske tage 5 kilo af på én gang, da det godt kan være svært at blive ved med at løfte håndvægten nå først armene bliver helt spændte.

DMCA.com Protection Status

09Flere håndvægte

Under listen er der et affiliatelink til shoppen, hvis nu du tænker, at en af produkterne matcher det du leder efter. God fornøjelse!

 • Eurosport Faste Black håndvægte i metal - Str. 2,5 kg til 97,5 kg - 899-5.899,-
 • Eurosport faste gummihåndvægte - Str. 2,5 kg til 50 kg - 499-3.299,-
 • Eurosport faste gummiskive håndvægte - Str. 10 kg til 100 kg - 1.649-8.399,-
 • Eurosport faste urethane gummihåndvægte sæt - Str. 5 kg til 50 kg - 1.249-7.999,-
 • Eurosport Krom håndvægte - str. 0,5 til 10 kg - 599-1.499,-
 • Finnlo dumbell sæt black justerbar håndvægt - Set til 649,-
 • Finnlo dumbell sæt krom justerbar håndvægt - Set til 749,-
 • Kettler aerobic soft grip håndvægte (2x0,5 kg) - Set til 117,-
 • Kettler aerobic soft grip håndvægte (2x1 kg) - Set til 157,-
 • Kettler aerobic soft grip håndvægte (2x2 kg) - Set til 257,-
 • Kettler aerobic soft håndvægtesæt 1,5 kg, 2 kg og 4 kg (6 vægte ialt inkl. Stativ - Set til 699,-
 • Kettler krom håndvægte 1kg (2 stk.) - 199,-
 • Kettler krom håndvægte 2kg (2 stk.) - 349,-
 • Kettler krom håndvægte 3kg (2 stk.) - 349,-
 • Kettler håndvægte i neoprene i forskellige størrelser - 249-349,-
 • Nordic Fighter Hex håndvægte 10-50 kg - 429-1.699,-
 • ODIN Hex håndvægte 1-35 kg - 48-799,-
 • Runde håndvægte fra ODIN - 2,5-35 - 99-809,-
 • Mange smarte håndvægte fra Reebok functional dumbell hex i størrelser.
 • Reebok har også lavet nogle gummihåndvægte som ikke koster så meget som functional dumbell hex. Da vi sidste kiggede ved den givne forhandler, fandt vi nogle håndvægte fra Reebok til priser helt nede ved 118 kr, hvilket ikke er særlig meget for en enkelt håndvægt.
 • Reebok studio trekantede håndvægte i vinyl i forskellige farver og størrelser.
 • Ziva krom- og Ziva gummihåndvægte i mange størrelser

Ovenstående håndvægte og priser er blevet set her.

0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.