Spar pladsen med et sæt justerbare håndvægte

Skrevet af
4.9 Baseret på 33 Bedømmelser

Der findes rigtig mange håndvægte på markedet. Ens for dem alle er, at de fylder rigtig meget. Er pladsen trang, kan du dog med en justarbar håndvægt, hurtigt spare rigtig meget plads. at du ofte løber tør for plads inden at du er nået dertil, hvor du ikk

Håndvægte er et helt fantastisk stykke træningsudstyr. De kommer i rigtig mange størrelser og vægtklasser, og kan bruges i rigtig mange træningsøvelser.

Det kan dog godt blive problematisk, hvis du efterhånden har trænet i et stykke tid, og dit lager af håndvægte er blevet enormt eftersom at du er nødt til at købe større håndvægte for at kunne følge med udviklingen.

Ser du allerede problemet opstå for dig, kan det være, at du skulle overveje en justerbar håndvægt i stedet for et utal af håndvægte, som ikke er justerbare.

Vi har samlet nogle af markedets bedst justbare håndvægte nedenfor (vi har selv testet dem).

01De 2 bedste justerbare håndvægte på markedet

Justerbar håndvægte 2,5 - 24kg

Nordic Strength har nogle helt igennem fantastiske og praktiske justbare håndvægt. Med denne justerbar håndvægt, slipper du for at skulle have et utal af håndvægte stående i dit klædeskab eller under sengen..

Håndvægten er nem at justere, så du hurtig og nemt kan gå fra 2,5 kg til 24 kg, hvilket er max antal kg du kan sætte på.

 • 2,5 - 24 kg vægt
 • Nem at justere
 • Høj kvalitet - Nordic Strength
 • Flot og indbydende
 • Lav pris

Den justerbar håndvægt fra Nordic Strength er ideel til dig, der netop er startet med at træne med få kg, og/eller kan "nøjes" med en 24 kg tung håndvægt.

Se prisen her

Justerbar håndvægt PRO 5-40 kg

Denne justerbar håndvægt fra Nordic Strength er lidt dyrere, end den første håndvægt vi omtalte. Ikke desto mindre får du hele 20 håndvægte i 1 med denne justerbar håndvægt.

Minimumsvægten er 5 kg og maksimum er 40 kg - så hvis du allerede er godt i gang med at træne din styrke, er dette den justerbar håndvægt, der kan komme op på den højeste maksimum vægt.

 • 5 - 50 kg vægt
 • Nem at justere
 • Høj kvalitet - Nordic Strength
 • Flot og indbydende
 • Lav pris men lidt dyrere end den anden håndvægt på listen

Den justerbar håndvægt fra Nordic Strength er ideel til dig, der netop er startet med at træne med få kg, og/eller kan "nøjes" med en 24 kg tung håndvægt.

Se prisen her

2 x Justerbar håndvægte 2,5 - 24kg

Det er ikke altid nok med kun én håndvægt. Derfor har vi også lige fundet et sted, hvor du kan købe 2 justerbar håndvægte til en favorabel pris.

Det er især smart at få det hele med, hvis du nu eksempelvis er ved at lave dit eget træningsrum i huset eller kælderen.

Se prisen her

2 x Justerbar håndvægt PRO 5-40 kg

Den samme besparelse kan du få, ved at købe 2 stk. Justerbar håndvægte PRO 5-40 kg.

Husk på, at mekanikken i den justerbar håndvægt godt kan blive beskadiget ved at eksempelvis at droppe dem på gulvet efter endt øvelse.

Se prisen her

02Pas godt på din justerbar håndvægt

Det er meget vigtigt at slå fast, at en justerbar håndvægt skal behandles med omhu.

Mekanikken i en justerbar håndvægt kan holde til en del - men hvis du konstant kaster den ned i jorden efter endt øvelse, risikerer du, at mekanikken bliver smadret, og så forsvinder hele fidusen med justerbarheden.

Når alt kommer til alt, handler det i bund og grund om sund fornuft. De justerbare håndvægte er helt ekstraordinære i forhold til de andre håndvægte på markedet. Kapaciteten er helt ordinær god, da de matcher næsten alles præferencer og behov for belastning. Hvad der godt kan afskrække mange er, at sådan en justerbar håndvægt ser lidt voldsomme ud. Vi kan godt følge dem, men alligevel er de nødt til at se på billedet med et længere perspektiv. Hvis du/I bor på forholdsvis lidt plads, nytter det ikke noget at bruge alt pladsen på opbevaring af diverse håndvægte. Dertil skal du/I tænke på, at belastningen nok ikke altid vil være den samme, så det er også vigtigt at der er en mulighed for, at øge vægten på håndvægtene.

Måske finder du mest interessant med almindelige håndvægte, men hvis du regner med at stige i vægt, kan det rent økonomisk godt give mening at købe en justerbar håndvægt, da du så kan justere vægtbelastningen op i takt med, at du bliver stærkere.

03Dynamisk træning med en justerbar håndvægt

Der findes rigtig mange holdninger til hvorvidt man får den bedste træning ud af at træne i maskiner eller med frie håndvægte - og naturligvis også justerbare håndvægte. En af de mest almindelig argumenter for, at det er mere effektivt at træne i maskiner, er at der i maskinerne udøves en meget fokuseret stimulerende træning af den respektive muskel.

Der argumenteres for, at når du sidder i en maskine og træner kontra at stå med frie justerbare håndvægte, så begrænses kroppens mulighed for at bevæge led. Sort på hvidt forklarer folk det ofte som en hæmning i udviklingen af din krops fleksibilitet.

Det bliver hurtigt statisk og meget kunstigt når du træner i en maskine, hvilket lidt kan sammenlignes med de sportsudøvere og især fodboldspillere, der ofte kæmper med forstuvede ankler - anklen bliver simpelthen svag hvis ikke den udfordres og bliver brugt på mange tusinde forskellige måder.

Det er også derfor, at det kan være nok så godt at løbe på et løbebånd, men ens ankler har rigtig godt af at blive udfordret på et varieret underlag.

justerbar håndvægt

Justerbar håndvægt - gør dig mere fleksibel

Alt i alt giver det rigtig god mening at træne med en justerbar håndvægt. Den helt store fordel er, at du kan pakke den væk og stille den i skabet eller under sengen. Du bliver ikke hindret form af plads, da det ikke kræver andet, end det du selv fylder, og det omfang du har behov for at bevæge armene i.

Det giver nok også sig selv, at en justerbar håndvægt kan stort set det samme som en almindelig håndvægt. Visse justerbare håndvægte kan godt være forholdsvis store i skiverne, så sørg for at have dine muligheder for træningsplads i hjemmet i tankerne, når du skal vælge model.

Se blot på produkterne fra Nordic Strenght

De to forskellige slags justerbare håndvægte fra Nordic Strength har efter vores smag en rigtig god størrelse. Nedenfor kan du se hvordan den justerbare håndvægt ser ud.

Justerbar håndvægte 2,5 - 24kg

Uden vægtskiver:

justerbare h

Med vægtskiver:

Vi håber, at du fandt vores liste med justerbare håndvægte brugbar.

04Fordele ved justerbare håndvægte

Nedenfor har vi samlet nogle fordele og ulemper ved justerbare håndvægte. For nogle vil de virke ret så indlysende - for andre, knap så meget.

Fordele

 • Træn flere muskelgrupper på én gang
 • Det er muligt at træne funktionelle og eksplosive øvelser
 • Det er nemt at indstille håndvægten, hvis der skal flere eller færre kilo på

Ulemper

 • Mange siger, at risikoen for at blive skadet, er større ved eksplosiv træning kontra træning i en maskine

Den helt store fordel, er som vi tidligere har nævnt, at du spare rigtig meget plads. Hvis du skulle have det samme antal almindelige håndvægte, som det antal håndvægte du kan sammensætte ved at tilføje og fjerne vægtskiver fra vægtstangen. For der er vitterligt ikke meget sjov i at have håndvægte stående overalt på gulvet bare fordi, at du i starten valgte at købe håndvægte til dit daværende behov. For den helt store fordel ved justerbare håndvægte er, at du kan bruge dem i rigtig lang tid. Forstå os korrekt: du kan sagtens bruge almindelige håndvægte, men hvis du har målet om at stige i belastning, så nytter det ikke noget, at du køber en håndvægt hver gang du føler at du kan tage 5 kilo mere i belastning. Det giver simpelthen ikke mening på den lange bane - hverken økonomisk eller pladsmæssigt.

Så uanset om du er afholden pga. en af de førnævnte grunde (økonomiske/pladsmæssigt), så bør du altså overveje et sæt justerbarehåndvægte, da det langt hen af vejen, er den bedste løsning.

Opbevaring af dine håndvægte

Vælger du at investere i en række håndvægte i stedet for en justerbar håndvægt, har vi nogle godt fifs til, hvordan du opbevarer dem på bedst mulig vis. Vigtigst af alt er, at håndvægtene ikke gør skade på omgivelserne hvor de blive placeret såsom gulvet og vægge.

Hvis der er tale om 3-4 håndvægte, kan du nå rigtig langt ved at investere i et gummiunderlag. Hvis du kun bruger håndvægtene i forbindelse med din hjemmetræning, hvor du rent faktisk bruger alt dit træningsudstyr, behøver du ikke alle mulig fancy kasse eller stativer.

Vil du derimod gerne have alle størrelser håndvægte, kan det være en god idé, at investere i en form for stativ, hvor du kan placere dine håndvægte i. Der findes rigtig mange stativer på markedet, eksempelvis det her Hex håndvægte sæt 1 - 10 kg med rack, hvor du faktisk får håndvægte i størrelserne 1 - 10 kg med.

05Dropsæt med justerbare håndvægte

Hvis du er på udkig efter et fuldt ud træningssæt med øvelser, hvor du kun bruger håndvægte, vil vi foreslå dig, at kigge på følgende øvelser og samle dem, som du finder spændende:

 • Dumbbells Curls
 • Dumbbells Squat
 • Dumbbells Deadlift
 • Dumbbells Benchpress
 • Dumbbells Shoulder Press
 • Dumbbells Bent over Row
 • Chinups
 • Bench Dips

Dumbbells betyder håndvægt på engelsk.

Hvis du gerne vil have følelsen af, at dine overarme svulmer op efter dit træningspas, så er et dropsæt lige noget for dig. Dropsæt med håndvægte er blevet uhyre populære, da de sammenlignet med traditionelle træningssæt, er kendte for at udmatte musklerne ekstra meget.

Sådan laver du et dropsæt med justerbare håndvægte

Start med at have den vægt på håndvægten, som er dit umiddelbare max - måske lige under, så du kan tage nogle gentagelser med høj vægt. Du tager et par gentagelser, og når du ikke kan løfte håndvægten mere, sætter du den ned på sin plads, og tager lidt vægt af håndvægten, og gentager processen.

Et praktisk eksempel er hvis du normalt kan tage 15 kilo i en almindelig bicepsøvelse med håndvægte. Start ud med de 15 kilo og tag det antal gentagelser, som du kan.

Smid 2,5 kilo så du er på 12,5 kilo og tag igen de gentagelser, som du kan.

Smid igen 2,5 kilo og tag de gentagelser, som du kan. På dette tidspunkt burde dine biceps begynde at blive mere spændte og føles nok som om, at de brænder.

Nogle vælger på dette punkt at sige stop, og holde en pause for efterfølgende at gentage øvelsen fra start af. Andre vælger, at blive ved med at tage 2,5 kilo af eller måske tage 5 kilo af på én gang, da det godt kan være svært at blive ved med at løfte håndvægten nå først armene bliver helt spændte.

DMCA.com Protection Status
0 Kommentarer
Nyt i debatten
Annonce
Populære artikler
Annonce
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Annonce
Deltag i vores fitness-forum   Besøg Debat