Træningsbænk til træning i hjemmet

Skrevet af
5.0 Baseret på 4 Bedømmelser

Er du på udkig efter en træningsbænk, som du kan bruge i forbindelse med din træning hjemme i stuen, kælderen eller i haven, så er du kommet til det rigtige sted.

Vi har samlet de mest populære træningsbænke, som vi er sikre på, at du nok skal kunne få meget glæde af. Træningsbænke er helt ideelle til dig, som gerne vil give den gas hjemme i stuen eller haven, og træningsmulighederne med en træningsbænk bliver markant bedre, end hvis du blot arbejder med eksempelvis en tyk yogamåtte.

01En træningsbænk er ideel til træning med frie håndvægte

Det kan ikke siges nok gange. En træningsbænk er når det kommer til træning med fri håndvægte helt og aldeles fantastisk. Har du ikke en træningsbænk, men du vil gerne træne hjemme, står du overfor nogle udfordringer, når du gerne vil variere din træning en lille smule. For du er altså begrænset til enkelte øvelser foruden noget at ligge på eller støtte dig op ad.

Du kan selvfølgelig godt støtte dig op til et bord eller en stol, men det er ikke holdbart i længden, da du foruden risikoen for at møblet går i stykker, også står og sveder ned på dine møbler. Det er ikke super lækkert, og derfor anbefaler vi alle, at overveje en træningsbænk.

Har du ikke meget plads, kan de fleste træningsbænke foldes sammen, og blive skubbet ind under sengen eller stå oprejst bag en dør.

02Populære træningsbænk til træning i hjemmet

Lang mavebænk

Super populær træningbænk som primært anvendes til at mavetræning. Mavebænken er helt ideel til dig, der gerne vil træne dine mavemuskler hjemme i stuen, kælderen eller haven.

Mavebænkens hældning kan justeres en smule, men kan ikke komme helt ned i vandret position. Vi anbefaler denne mavebænk, da den har præcis det der skal, for at du kan træne dine mavemuskler på en effektiv måde.

Vil du gerne have en rigtig træningsbænk, hvor du eksempelvis kan lave bænkpress, vil vi anbefale dig, at kigge på en af de andre træningsbænker nedenfor.

Mål:
  • Længde: 123 cm
  • Bredde: 32 cm
  • Kan justeres mellem 60-70 cm i højden
Se prisen her

Flad træningsbænk

Denne træningsbænk er helt perfekt til dig, der gerne vil have en alt-i-en træningsbænk. Træningsbænken kan bruges både til at lave bænkpress og mavebøjninger på. Bænken er også god som støtte til når du skal lave træningsøvelser siddende eller med støtte fra noget stillestående.

Mål:

  • Længde: 112 cm
  • Bredde: 28 cm
  • Højde: 41 cm
  • Sædets tykkelse: 6 cm
  • Ben af jern i 50x50 mm
Se prisen her

03Statisk kontra justerbar bænk

Når du skal til at vælge en bænk, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvorvidt bænken skal være statisk eller justerbar.

Hvis du er sikker på, at du aldrig kommer til at skulle lave skrå bænkpress, skulderpress eller negative mavebøjninger, så er en statisk bænk lige noget for dig.

Hvis du derimod gerne vil have muligheden for, at kunne justere på bænkens hældning, så skal du gå efter en justerbar bænk. Mulighederne er langt flere med en justerbar bænk, og der skal virkelig nogle gode argumenter på banen, før at det giver mening at købe en statisk bænk.

Nogle træningsbænke kommer også som en “vægtbænk”, hvor det er muligt at placere eksempelvis benene i en form for støtte nede for enden at bænken, så benene er låst godt fast, til når der skal laves mavebøjninger.

Du kan godt lave mavebøjninger på en træningsbænk

Hvis du “har hørt”, at man ikke kan bruge en træningsbænk til at lave mavebøjninger på, er dette fuldkommen forkert. Du kan SAGTENS lave mavebøjninger på en træningsbænk. Hvis du allerede er i god form, og gerne vil “take it up a notch”, skal du blot tage en vægtskive eller en håndvægt i hænderne, ligge dig på ryggen og placere håntvægten eller vægtskiven på brystkassen, og ellers begynde at lave mavebøjningerne. Du øger belastningen på den overkrop samtidig med, at du for at kunne holde balancen, får aktiveret flere af dine mavemuskler.

I forhold til de skrå mavemuskler, kan det godt være en smule besværligt at lave mavebøjninger for at ramme de skrå mavemuskler. Vi vil i hvert fald fraråde dig at lave dem, da du risikerer at du og træningsbænken vælter.

Bænkpres bænk - Incline

Denne træningsbænk er en af de lidt tungere træningsbænke, som du finder på markedet. Træningsbænken er lavet af kvalitetsjern, som gør den yderst anvendelig til de tunge vægte. Du har nok set stå nede i de fleste træningscentre, da den sagtens kan holde til at brugt meget.

Træningsbænket er bedst egent til de øvelser, hvor en vægtstang er inkluderet. Det er ikke muligt at lave mavebøjninger.

"Bare fordi" at den ikke kan bruges til samtlige øvelser i træningsbogen, vil vi stadig kraftigt anbefale den til de af jer, der skal møblere et større træningslokale eller træningscenter. Træningsbænken er af høj kvalitet og konkurrencedygtig med dens pris.

Se prisen her

Kort mavebænk

Hvis den lange mavebænk bliver en anelse for lang for dig, har du heldigvis mulighed for at købe en kortere version.

Denne mavebænk er mest af alt egnet til at lave de skå mavebøjninger hvor du sjældent er nede og "hvile" med den øverste del af ryggen og hovedet.

Se prisen her
0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.