Trådløse høretelefoner til træning

Skrevet af
4.9 Baseret på 34 Bedømmelser

Hvad er trådløse høretelefoner?

Det ligger lidt i ordet, hvad trådløse høretelefoner er. Hvis du - trods dette - er lidt i tvivl om, hvad begrebet ‘trådløse høretelefoner’ dækker over, får du svar herpå i dette afsnit.

Hvad er trådløse høretelefoner? Trådløse høretelefoner er høretelefoner, der fungerer uden brug af ledning. Man kan bruge trådløse høretelefoner sammen med mange forskellige enheder. En række eksempler på enheder kunne være konsoller, smartphones, musikanlæg samt computere.

Trådløse høretelefoner kan ikke bruges sammen med enhver elektronisk enhed. Der er en række kriterier til de enheder, man ønsker at forbinde sine høretelefoner med, og disse kriterier er blandt andet, at enhederne skal være kompatible med Bluetooth og i stand til at afspille lyd.

Man kan bruge trådløse høretelefoner i mange forskellige situationer. De bruges særligt ofte i forbindelse med transport og træning. Hvis man er ude at løbe en tur, er det ekstremt rart at slippe for en irriterende ledning, der til hver en tid kan falde ud af den musikafspillende enhed.

01Anbefalingsværdige trådløse høretelefoner

Sportsbuddy Wave W2

Helt klart vores favorit. Vi elsker in-ear høretelfoner, og med Sportsbuddy Wave W2 får du et sæt trådløse bluetooth høretelefoner, som er designet til at være din faste makker ifm. mange typer sport og motion. 

Velegnet til løb, cykling, vægtløftning, cardio mm. Den helt store fordel med Sportsbuddy Wave W2 er, at du ikke bliver begrænset i dine bevægelser pga. et stort og klodset headset.

 • Bestseller i 2018
 • Ingen ledning
 • Kompatibel med alle bluetooth enheder
 • Svedafvisende
 • Indbygget mikrofon
Se prisen her

Sportsbuddy Wave W1

Med dette trådløse headset fra Sportsbuddy får du en lidt mere stilet headset, som foruden at se godt ud, er designet til at være svedafvisende.

Er du derfor ikke så meget til in-ear høretelefoner, kunne det være, at dette fede trådløse headset fra Sportsbuddy skulle have en chance.

 • Ingen ledning
 • Kompatibel med alle bluetooth enheder
 • Svedafvisende
 • 10 timers spilletid
 • Stilrent
Se prisen her

02Hvordan virker trådløse høretelefoner?

Det kan nærmest virke magisk, dét, som trådløse høretelefoner kan. Når man tænker over det, er det jo pænt imponerende, at man kan få musik til at rejse trådløst fra et elektronisk apparat til et sæt trådløse høretelefoner og så ind i ørerne på forbrugeren.

Når man dykker ned i det teknologiske område, står det dog klart for en, at der ikke er tale om magi, og at det hele faktisk ikke er så komplekst, som man kunne forestille sig.

Hvordan virker trådløse høretelefoner? Bluetooth-teknologien sender et signal, der kan sammenlignes med det, der sendes af en walkie-talkie eller en gammel radio. Høretelefonerne fungerer som en modtager, der fanger og afkoder Bluetooth-signalet, hvori musikken er indlejret.

Så “simpelt” er det faktisk. Når du ved ovenstående, så kan du sikkert også let regne ud, at hvis du skal have lyd i dine trådløse høretelefoner, er det nødvendigt for dig at eje en potentielt musikafspillende enhed, som er kompatibel med Bluetooth. Hvis dine musikafspillende enheder er af nyere dato, skal du ikke være bekymret for, hvorvidt de er kompatible med Bluetooth, da dette gælder for stort set samtlige musikafspillende enheder af nyere dato.

Hvis du derimod finder din gamle mini-disc- eller MP3-afspiller frem, er det usandsynligt, at du vil kunne tilslutte disse enheder til dine trådløse høretelefoner ved hjælp af Bluetooth. Da disse enheder blev produceret, kendte man nemlig knapt til trådløse høretelefoner, og derfor er de udelukkende kompatible med høretelefoner med ledninger.

03Hvordan bruger man trådløse høretelefoner?

Sædvanligvis er trådløse høretelefoner ekstremt brugervenlige og nemme at tilslutte. I dette afsnit gennemgår vi kort og godt, hvordan man typisk benytter trådløse høretelefoner.

Hvordan bruger man trådløse høretelefoner? For at du kan bruge dine høretelefoner skal de parres med en enhed, der kan afspille musik. Enheden skal tilmed være kompatibel med Bluetooth. Dette sker typisk ved, at man klikker på en knap på begge enheder, hvorefter enhederne selv finder ud af at parre sig.

Når dine høretelefoner er tilsluttede, vil de være ekstremt lette at bruge. Så skal de bare monteres på dit hoved, hvorefter du kan styre lyden fra den elektroniske enhed, som du har parret høretelefonerne med. På nogle høretelefoner vil du have mulighed for at justere lyden, skifte sang samt pause og starte afspilningen direkte på høretelefonerne.

04Hvilke trådløse høretelefoner er bedst?

Vi synes selv, at vi her i artiklen giver et super godt bud på, hvilke høretelefoner der er de bedste. I vores udvælgelse af produkter har vi haft fokus på forskellige parameter såsom kvaliteten af lyden, holdbarheden af produktet, funktionaliteten samt prisen.

Hvilke trådløse høretelefoner er bedst? Man kan i lang tid diskutere, hvilke trådløse høretelefoner der er de bedste, men dem, som vi har medtaget på vores liste over de bedste, er robuste høretelefoner med sublim lyd og stor funktionalitet. Vi mener, at de bedste høretelefoner er dem, der leverer den bedste, reneste lyd, sidder bedst på hovedet, og som er mest robuste.

Hvilke trådløse høretelefoner der er de allerbedste er noget, som man kan diskutere i uendeligheder, og til syvende og sidst er det nok også lidt en smagssag, men der er ingen tvivl om, at dyre trådløse hovedtelefoner sædvanligvis er væsentligt bedre end de billige af slagsen. Der er også nogle brands, der har et bedre ry end andre brands.

05Hvilke trådløse høretelefoner skal jeg købe?

I dette afsnit vil vi gøre dig klogere på, hvad du skal overveje for at besvare følgende spørgsmål:

Hvilke trådløse høretelefoner skal jeg købe? Du skal købe de trådløse høretelefoner, der imødekommer så mange af dine krav og behov som muligt. Ikke alle har behov for den ekstremt gode lyd og store funktionalitet, som mange af de dyre høretelefoner er garant for. Hvis du ikke er en af dem, kan du jo nøjes med en billig model - særligt hvis dine krav til dit kommende trådløse headset blandt andet vedrører prisen.

De forhold, som vi mener, du bør tage stilling til, når du investerer i et trådløst headset er følgende:

 • Kvaliteten af lyden
 • Robustheden af headsettet
 • Prisen
 • Mærket
 • Stilen
 • Funktionaliteten

Hvad er dine behov til ovenstående kriterier?

Når du har defineret disse, så bliver det meget lettere for dig at finde det headset, som er perfekt for dig. Vi har forsøgt at skabe en varieret liste over kvalitetsheadset, så uanset hvilke behov du har, burde der være minimum et headset på denne liste, der imødekommer disse.

Du skal også overveje, hvad du skal bruge headsettet til. Der er nemlig stor forskel på, hvilke headsets der er ideelle til henholdsvis gaming, musik og tv.

trådløse høretelefoner/headset til sport

06Trådløse høretelefoner til børn

Rigtig mange børn bruger en del tid foran iPad’en og deslige. Det kan være lidt anstrengende for forældrene at høre på lyden fra diverse børneprogrammer, som børn finder på YouTube og andre steder. Derfor vælger rigtig mange at investere i trådløse høretelefoner til børnene.

Man skal dog passe lidt på med høretelefoner til børn, for et barns ører er væsentligt skrøbeligere end en voksens. Det er derfor meget vigtigt at finde et headset, hvor barnet ikke kan fyre alt for højt op for lyden.

I de efterfølgende afsnit vil vi uddybe, hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med høretelefoner til børn.

Du bør aldrig investere i de såkaldte øretelefoner til dit barn. Hvis du er i tvivl om, hvad øretelefoner er, kan vi fortælle, at der er tale om de såkaldte in-ears, altså de høretelefoner, som man stopper ind i ørerne.

Derudover bør du aldrig lade dit barn bruge høretelefoner for mange timer ad gangen. Tjek af og til lydstyrken. Denne må naturligvis ikke være for høj. Hvis dit barn ikke kan høre dig, når du taler til dette på et par meters afstand, er den for høj, og du bør tage en alvorssnak med dit barn, hvor du forklarer, at han/hun ikke må skrue så højt op for lyden.  

Ydermere skal du stræbe efter at finde høretelefoner, som passer til barnets fysiologi. Ligeledes er det vigtigt at finde et sæt, der kan tåle at blive brugt af børn. Med andre ord skal du finde et headset, der er robust.

07Trådløse høretelefoner til tv

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at god lyd styrker den gode tv-oplevelse. Det er dog ikke altid, at man kan slippe af sted med at fyre godt op for surround-anlægget og få den fulde filmoplevelse, når der skal hygges.

Måske har man børn, som man risikerer at vække, så snart bassen bliver hidset lidt op. Hvis dette er tilfældet, kunne løsningen være at investere i et par trådløse høretelefoner, der kan yde lyden fra selv de vildeste actionfilm den retfærdighed, som de fortjener.

Mange hørehæmmede benytter høretelefoner til tv’et

Rigtig mange hørehæmmede er begyndt at benytte høretelefoner til tv’et, hvilket giver super god mening. Hvis man er hørehæmmet, vil man have en tendens til at skrue usandsynligt højt op for sit tv, hvilket kan være til gene både for naboerne og husets andre beboere.

Med et trådløst headset, der kan kobles til tv’et, slipper man for at tage hensyn. Her kan man få en super god lydoplevelse, uden hverken naboer eller husets andre beboer forstyrres.

Hvilke høretelefoner til tv?

Der findes en del trådløse høretelefoner, der kan levere sublim lyd til tv og film. I dag er det ikke atypisk, at en film varer over tre timer, og det stiller altså krav til komforten for ens høretelefoner. De skal være yderst behagelige at have på.

Derudover er det naturligvis også vigtigt, at de kan levere en god, fyldig lyd. Hvis man holder af actionfilm, ved man, at det halve af oplevelsen er den rungende bass i forbindelse med de vilde eksplosioner.

Det er ikke alle høretelefoner, der kan levere en livagtig, voldsom lyd, men rigtig mange kan heldigvis. Sørg for at find et par, der kan, hvis du har tænkt dig at bruge dine kommende trådløse høretelefoner, når du ser hidsige actionfilm med voldsom lyd.

08Trådløse høretelefoner til sport

Hvis man går i fitness, er det guld værd med et par høretelefoner. Energisk musik kan nemlig hjælpe en til at give de sidste procenter, når man står på løbebåndet, eller hvad man nu engang laver.

Der er tilmed en del forskning, der viser, at man opnår bedre resultater af sin træning, hvis man lytter til musik, hvilket må ses som endnu et argument for at investere i et sæt lækre trådløse høretelefoner.  

Ikke alle trådløse høretelefoner egner sig lige godt til træning. En ting, der er særligt vigtigt for høretelefoner til træning, er, at de sidder godt på hovedet.

In-ears kan have en tendens til at hoppe ud af ens ører, når man kommer traskende i løb, og derfor vil vi sjældent anbefale den type høretelefoner som træningshøretelefoner.

Du skal i hvert fald sikre dig, at du investerer i et par, der passer perfekt i dine ører, hvis du insisterer på, at dine kommende træningshøretelefoner skal være in ears. Hvis ikke, findes der heldigvis et utal af gode hørebøffer, der er rigtig gode til træning.

0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.