Selleribøf - De smager overraskende godt - Få opskriften her!

Skrevet af
5.0 Baseret på 3 Bedømmelser

Der er mange grunde til at skifte den traditionelle bøf ud med et lækkert alternativ. En selleribøf er en af mange alternativer, der er sundt og smagfuldt.

Hvis du gerne vil udfordre dine daglige hverdagsopskrifter, så kan du bevæger dg ud i at lave en nem, hurtig og sund selleribøf, der kan være en fordel for dig og hele familien. Selleri som grøntsag er en nemlig en god blanding af mange ting, som ikke kun er sundt for dig men også godt for dit helbred. 

Hvis du vil vide mere om selleribøffen, sellerien som grøntsag og finde en masse gode alternativer til at bruge selleri og til at få en sundere hverdag, så læs med nedenfor. Her finder du mange gode og inspirerende forslag, hvor du med de vedhæftede links hurtigt kan finde mere inspiration og nemme opskrifter.

01Spis selleribøf med god samvittighed

Vi kender alle den gode saftige traditionelle bøf i en burger. Men at skifte bøffen ud med en selleribøf har flere fordele. Først og fremmest presser de mange køer og kødproduktionen på vores klima og jordens CO2-indhold. 

Derfor kan du med god samvittighed skifte bøffen ud med et sundere alternativ, hvor du kan gøre en dyd ud af at spare så meget som muligt på kød. Der er mange andre retter, som undlader at bruge kød, og i stedet er med en anden form for alternativ. Hvis du virkelig gerne vil være en klimaforkæmper, skal du helt kvitte kødet, og i stedet blive fast vegetar. 

Dette kan dog virke uoverskueligt for en børnefamilie, eller hvis man har en travl hverdag. Derfor kan du i stedet prøve at formindske dit kødindkøb, og finde andre gode alternativer. Hvis du vil vide mere om, hvordan kød påvirker klimaet og CO2-udslippet, kan du læse mere på linker her.

02Gode grunde til hvorfor du skal spise selleribøffer

Der er flere grunde til, at du skal overveje at skære ned på dit indtag af kød.

Sundhed

Kød er usundt på flere måder. Et typisk problem for folk der spiser meget kød, er at de får for meget mættet fedt. Kroppen har i højere grad brug for det umættede fedtstof. 

Derudover er for meget kød heller ikke godt for din fordøjelse. Med det store indtag af protein i kosten øger man også risikoen for forrådnelsesbakterier i tarmene. 

Hvis du ikke er overbevidst om, at du skal skifte bøffen ud med et sundere alternativ, kan du læse mere om, hvad kød gør ved din krop på linket her.

Selleri har modsat kød, en masse sunde fordele for din krop og helbred. Selleri er for det første rig på calcium, som især er godt for knoglerne. Mange ældre mennesker har godt af meget calcium til at styrke netop knoglerne. 

Derudover hjælper selleri med at forbedre blodgennemstrømmen, og så forebygger det sygdomme som sukkersyge og nyresygdomme. Dertil hjælper selleri også med at forebygge sukkersyge, artritis og åreknuder. Selleri indeholder udover store mængder af calcium også en masse magnesium og jern. 

Derudover er den også god for kvinde der ammer eller har menstruation. Selleri har mange andre fordele for kroppen, som du kan læse mere om her.

Pris og indkøb

Udover alle de sunde ting der er i selleri, er der også en anden stor fordel ved at skifte bøffen ud med et alternativ en gang imellem, det er nemlig prisen. Hvis du gerne vil spare lidt på madbudgettet, kan du med fordel lave en selleribøf, og og springe kødet over. 

Hvis du gerne vil være lidt ekstra sund, kan du også prøve at finde noget selleri, der er økologisk. Dermed sparer du dig selv for giftstoffer og penge. 

Der er mange alternativer, du kan forsøge dig med i din hverdag, hvor du kan skifte de dyrere madvare som kød ud med et sundere og billigere alternativ. Du kan med fordel Google dig lidt frem til nogle sundere alternativer, der falder i god jord hos hele familien. Hvis du går og bliver nervøs for, at du ikke får nok protein, hvis du vælger at skifte kødet ud, så frygt ej. 

Der er nemlig masser af andre madvare som indeholder store mængder af protein, som kan være en fantastisk erstatning til kødet. Du kan eventuelt spise flere linser og bønner, og ellers prøve at implementere de mange sunde alternativer ind i din daglige kost.

Andre alternativer

Selleri kan heldigvis også bruges til mange andre ting end en selleribøf. Så hvis du bare ikke kan få nok af den sunde grøntsag, så kan du bruge den på mange andre måder. Den nemmeste måde er at spise den som snack. Du kan måske lave en lækker dip til den, så det bliver en snack med masser af smag.

Derudover er den god at bruge i juice eller smoothie. Dermed kan du blande den op med andre gode frugter og grøntsager for at finde den perfekte smagskombination. Det er b.la. en super god måde at starte morgenen ud på. Hvis du har planer om at servere en salat til aftensmaden eller måske til frokost, kan du også her bruge selleri. 

Den giver en god sprød mundfuld i en lækker salat, som både kan spises om sommeren og vinteren. Hvis du er mere til de varme retter kan du også lave en smagsfuld suppe med selleri. Du kan enten bruge den som hovedingrediens, som knas på toppen, eller bare koge den op i en lækker supper med andre gode grøntsager og smage. 

Du kan endda også bruge en knoldselleri til puré

03Selleri som dessert

Hvis du ikke kan få nok af den aflange grønne grøntsag, kan du også bruge den i desserter. Der er mange forskellige måder at inkorporerer selleri i din dessert. Selvom selleribøffen kan få munden til at løbe i vand, kan en lækker dessert med selleri det samme. Hvis du gerne vil prøve dig af med forskellige retter, kan du eventuelt starte ud i at lave en selleriis. 

En knoldselleri kan også nemt bruges i mange forskellige desserter. En opskrift som kan præsenteres som om du er en ægte gourmet kok, er en du finder hos Griseriet - puha den opskrift ser lækker ud! Den skal vi i hvert fald selv afprøve! For her får du muligheden for virkelig at imponere dine gæster med en skøn og anderledes dessert, som indeholder den sunde selleri. 

Hvis ikke du har fundet den helt rigtige måde for dig at bruge sellerien på ud over en skøn selleribøf, kan du undersøge mere på nettet hvor der ligger bunkevis af gode opskrifter til mange forskellige typer mad.

1 Kommentarer
Madmen Men kan den bøf bruges i en burger .. det er en konspiration!! Fake news
26.10.2018
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.