En refleksvest er nok den bedste invetering, du kan lave

Skrevet af
5.0 Baseret på 54 Bedømmelser

Skal du motionere eller træne i trafikken, er det yderst anbefalingsværdigt, at du anskaffer dig en refleksvest. Refleksveste kan købes til både børn, mænd og damer - så der er ingen undskyldning for ikke at have en refleksvest på.

Hvad er en refleksvest? En refleksvest er en vest, som hjælper med at synliggøre motionister, trafikanter, cyklister, motorcyklister - oftest ved hjælp af neonfarver og reflekterende tekst eller bånd.

Skal du opholde dig i trafikken, især når det er mørkt, er det uhyre vigtigt, at du tager stilling til, om du vil være synlig eller ej. Selv tror jeg på, at det er vigtigere end nogensinde før, at gøre noget ekstra for at blive set, da så mange begraver deres hoveder i telefonerne, på radiodisplayet og GPS’en mens de kører.

De ser derfor ikke “os” bløde trafikanter - og hvis man bare kan hæve sandsynligheden for at blive set med 10%, så er investeringen i en refleksvest det hele værd!

Jeg har undersøgt tallene i dybden nedenfor, men inden da har jeg samlet nogle eksempler på refleksveste, som man kan købe rundt omkring på nettet (de kan også købes i butikkerne, men jeg synes altid, at det er den samme refleksvest, og jeg personligt vil godt have lidt flere at vælge mellem).

014 populære refleksveste

Craft Safety refleksvest

Flot refleksvest som synliggør hele coren og halsen. Den store fordel med refleksvesten Craft Safety Vest er, at det er muligt for dig at løbe upåvirket af refleksvesten, da der er god plads til, at armene kan bevæge sig.

Refleksvesten kan købes i small, medium, large, x-large og xx-large, så den findes i størrelser, som passer de fleste.

Se prisen her

Master Run Safety Refleksvest

Refleksvesten EN1150 er en godkendt refleksløbevest med gennemgående lynlås. Refleksvesten koster ikke alverden og opfylder målet om en mere synlig profil ude i trafikken.

Se prisen her

Newline base Tech refleksvest til mænd

Refleksvest med refklekser både foran og bagpå. Vesten har ventilationspaneler i begge sider, som er med til at give den gode komfort under løb.

Pasformen er god og refleksvesten er lavet til også at kunne modstå vind, sådan at du foruden resten af dit tøj, er bedre beskyttet mod den kolde vind under løb.

Refleksvesten kan købes i flere farver (sort, blå, rød og neongrøn da jeg kiggede).

Se prisen her

Newline Base Tech refleksvest til damer

Lige så god som refleksvesten ovenfor. Det er ikke den billigste refleksvest på markedet, men som med så mange andre ting, får du lidt mere komfort, en bedre pasform samt nogle muligheder for at bryde gennem vinden uden at blive alt for underafkølet med det samme.

Se prisen her

02416 fodgængere blandt tilskadekomne og dræbte i færdselsuheld i 2017

Det kan godt være, at meget af dit tøj og/eller løbetøj er udstyret med reflekser flere steder, men det er ikke selvsagt, at det er nok til, at du er synliggjort nok i trafikken. Alfa omega er, at du skal være så synlig, at bilisterne ikke er i tvivl om, at der kommer en person løbende der.

Ifølge Dansk Statistik', som har lavet en statistik over antallet af fodgængere blandt de tilskadekomne og dræbte i forbindelse med færdselsuheld i 2018, blev hele 416 fodgængere kørt ned i 2017. Heriblandt 20 dræbte, 256 alvorligt tilskadekomne og 138 lettere tilskadekomne.

Tænker du så, at det enten er mænd eller kvinder, kan jeg her afkræfte denne teori, da de 416 fordelte sig nærmest ligeligt, da 193 af personskaderne skete for mænd og 221 for kvinder samt 2 ukendte.

Utrolig mange refleksveste på markedet

Der findes rigtig mange refleksveste på markedet, og du har sikkert allerede nu en rigtig god idé om, hvilken en du skal have. Det er sådan, at alle refleksveste har det til fælles, at de er virkelig gode at have på i trafikken.

Står du og har problemer med bilen på en motorvej, er noget at det første du skal gøre, at tage en refleksvest på. I Danmark anbefales alle, at de tager refleksvesten på så snart der er en risiko for uheld. Logisk set, giver det giver også rigtig god mening, at man tager noget på, for at synliggøre sig selv overfor andre trafikanter.

Det er ikke altid til at vide, hvor godt folk de ser - og hvor lang tid de har til at reagere, når først de har set dig.

Cykelveste, refleksjakker, refleksbukser, refleksveste og refleksbånd

Det er ikke kun under løb og gåture, at det er en god idé med en refleksvest. Du kan også finde diverse reflekscykelveste, refleksbånd og refleksjakker. Refleksjakkerne er som regen også ret standhaftige mod vind - og nogle har også et højt vandsøjletryk, sådan at refleksjakken også er vandafvisende. 

Det er dog vigtigt for mig at pointere, at hvis vandsøjletrykket er for højt, så kan refleksjakken godt have svært ved at lede sveden væk fra tøjet (du har helt sikkert prøvet, at der lige pludselig bliver rigtig varmt i dit regntøj, og at du begynder at føle dig helt klam). 

Dette gælder sådan set også refleksbukser.

En vandafvisende refleksvest mindsker sandsynligheden for, at du bliver nedkølet i forbindelse med løb og cykling. Bliver din krop først kold, vil den skulle bruge mere energi på at varme dig op - og da du allerede bruger rigtig meget energi på at løbe eller cykle, er det tilnærmelsesvist umuligt at holde varmen over en længere tidsperiode.


03Lande hvor det er lovpligtigt med en refleksvest i bilen

Er det lovpligtigt at have en refleksvest på? I Danmark er det ikke lovpligtigt, at du har en refleksvest i bilen. Du skal dog have en advarselstrekant, som du kan tage i brug, hvis bilen er involveret i et uheld eller havarerer.

Der findes dog rigtig mange lande, hvor det i lovgivningen står, at man skal have en refleksvest i bilen. Listen kan ses her:

(der tages forbehold for ændringerne i de enkelte landes lovgivning)

 • Estland
 • Litauen
 • Norge
 • Tjekkiet
 • Slovakiet
 • Ungarn
 • Belgien
 • Frankrig
 • Tyskland
 • Andorra
 • Spanien
 • Portugal
 • Italien
 • Kroatien

0412 andre refleksveste

Der kan selvfølgelig købes andre slags refleksveste rundt omkring på internettet. Jeg kiggede mig omkring netop for at se, hvordan prisspændet er, om der er andre kvaliteter at spore og andre designs, som måske er mere tiltalende. 

Der blev både fundet dyrere og billigere refleksveste - dog vil jeg sige, at priserne jo ikke bliver skyhøje, så lige netop med det her produkt, vil jeg nok anbefale bare at gå efter det udseende, som du godt kan tænke dig. 

Skal refleksvesten bruges under løb, vil jeg dog anbefale dig at kigge på vandsøjletrykket, hvis dette er nævnt. Et vandsøjletryk på 4.000-6.000 vil jeg tro er rigeligt, da det ikke skal blive til et dampbad mens du løber.

De andre relfkesveste:

 • X-refleksvest - Set til 79,-
 • Craft Unisex all yeat mest vest - Set til 200,-
 • Newline Herre visio vest - Set til 400,-
 • Newline Damevisio vest - Set til 400,-
 • Kari Traa dame Marika vest - Set til 449,-
 • Diadora Unisex vest - Set til 150,-
 • Craft Junior Visibility vest - Set til 160,-

Refleksene ovenfor kan findes her.

 • Craft Active Refleksvest - Set til 225,-

Refleksvesten ovenfor kan findes her.

 • Atredo refleksvest til voksne i gul med refleks - Set til 25,-
 • Atredo refleksvest til børn 2-6 år i gul med refleks - Set til 25,-

Refleksvestene ovenfor kan findes her.

 • Reer sikkerhedsveste til børn i blå fra MyBuddyGuard - Fundet til 239,95 kr.
 • Reer sikkerhedsveste til børn i pink fra MyBuddyGuard - Fundet til 239,95 kr.

Refleksvestene ovenfor kan findes her.

Kilder:

‘ = https://www.dst.dk/da/Statisti...

0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.