5 typer proteinpulver der opbygger muskler

Skrevet af
4.3 Baseret på 3 Bedømmelser

Denne guide er til dig, der er seriøs om din træning, diæt og kosttilskud.

Du vil blive givet nogle informationer, der forhåbentlig lærer dig noget nyt, eller genopfrisker din hukommelse.

Vi håber, at du vil tage dig tiden til at læse indlægget, og at du vil bære over med os i forhold til annoncerne i indlægget.

De hjælper os med at holde hjemmesiden kørende – det er dog værd at vide, at produkter på disse sider har gjort en kæmpe forskel for rigtig mange bodybuildere og selvfølgelig også den normale dansker, der giver vil tilføre lidt ekstra protein mm.

01Whey protein

Whey protein har et højt indhold af valleprotein og som oftest i rigtig god kvalitet. Whey protein finder du som proteinpulver hos de fleste udbydere af proteinpulver.

Godt at vide, inden du køber Whey proteinpulver

Det er vigtigt, at du undersøger hvad whey proteinpulveret indeholder hos de forskellige forhandlere. Det vil være rigtig trist at finde ud af, at det proteinpulver du netop har købt, er spækket med usunde tilsætningsstoffer.

Valleproteinen som Whey protein indeholder, er en letfordøjelig og et hurtigt optagelig protein. Det er også derfor, at mange foretækker at tage et protein shake med Whey protein efter træning.

Noget af det bedste protein

Med Whey protein giver du kroppen de bedste forudsætninger for, at opnå fantastiske resulater inden for alt fra styrke, udholdenhed, muskelstørrelse og et øget energiniveau.

Der findes utallige videnskabelige studier, der konkluderer, at Whey protein virker positivt når det drejer sig om sportslige præstationer.

Disse studier er dog lavet på Whey protein af høj kvalitet. Dvs. at det ikke er protein udvundet af dårlig kvalitets og overforarbejdet valle.

Det er netop derfor, at du skal være være opmærksom på, hvad det reelt set er i dit Whey proteinpulver.

02Kasein Protein (Casein Protein)

Kasein protein eller casein protein som det hedder på engelsk, indeholder to typer protein; valle og kasein.

Vi gennemgik valleprotein i det førnævnte punkt med Whey proteinpulver. Kasein betragtes som et langsomt optageligt protein, da der går mellem 3 og 4 timer før, at aminosyren og protein er blevet optaget i blodet.

Du tænker sikkert, at det ikke er fordelagtigt at tage proteinpulver med en lang optagelsestid, men det er bestemt ikke en dårlig ting.

Tages kasein proteinen inden sengetid, vil du kunne give din krop nogle ressourcer til, at give kroppen de byggesten i forhold til opbygning af muskler.

Må du blande whey og kasein med hinanden?

Det er fristene at tage alverdens kosttilskud, blande dem sammen til en kæmpe bombe af alle gode supplementer.

Men som nævnt, så tager kasein meget længere tid om at blive optaget – og det går ud over de andre proteiner.

De andre proteiner vil nemlig også blive optaget langsommere, når de bliver taget sammen med kasein.

Du sænker simpelthen hele fordøjelsen og på den måde, også musklernes absorberingen af proteiner.

Æggehvide proteiner

03Æggehvide proteiner

Der findes rigtig mange proteiner i æg. Specielt æggehviden er rig på protein og fattig på fedt og kulhydrater. Æggeblommen derimod indeholder protein og en del fedt samt flere mineraler end æggehviden.

Æggehvider indeholder

12,5 gram protein pr. 100 gram.

Udover de 12,5 gram protein pr. 100 gram, så indeholder æg også vitaminerne A, B, D og E samt mineralerne kalium, fosfor, jern, zink og selen.

Det anbefales, at man kun maksimalt spiser 7 æg om ugen – grunden til dette er, at æggeblommen indeholder en stor mængde kolesterol.

Og fordi at æg indeholder så stor en mængde af kolesterol, kan det være farligt for visse personer, at indtage større mængder af æg. Det får simpelthen blodets indhold af kolesterol til at stige.

Æg fordøjes og optages tidsmæssigt et sted mellem whey protein og kasein protein.

Så har du lyst til, at prøve en anderledes protein shake, så kunne det være en blanding af whey protein, kasein protein og æggehvider.

Bøf protein

04Bøf protein

Det er ikke sikkert, at du har hørt om bøf protein før. Bøf protein kommer rent faktisk fra en rigtig bøf.

Og ja, det kan være svært at forestille sig! Men bøf protein kan rent faktisk gå ind og erstatte whey protein! Så hvis du er i den uheldige situation, at du er laktoseintolerant, så bør du prøve bøf proteinpulver.

05Soja proteinpulver

Soja proteinpulver udvindes fra sojabønner og er et vegetabilsk protein der tilnærmelsesvis, har det samme høje biologiske indhold af mælke- og æggeprotein.

Er du i forvejen vegetar, veganer eller allergiker, så kan du allerede til soja og det høje indhold af protein. Men for jer andre, hvor soja er et fremmedord for jer, så er det altså ikke noget at være bange for at teste.

Er du laktoseintolerant, er dette også et produkt du kan overveje. Dog skal det siges, at der kan findes spor af mælkeprodukter i soja proteinpulver, og derfor skal du skal være påpasselig.

0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.