Overnight Oats

Skrevet af
5.0 Baseret på 24 Bedømmelser

Først var det chiagrød, nu er det overnight oats. Alternative opskrifter på morgenmad boomer frem, og det er der rigtig god grund til.

Overnight oats smager fantastisk lige som chiagrød og de andre "nye" typer morgenmad.

Overnight oats tager bogstavelig talt 2 minutter at lave, og så har du dig en helt eminent god smagsoplevelse.

De fleste vælger, at lave over overnight oats inden de går i seng, så den er klar til morgenen efter, når blodsukkeret er lavt, og vi ikke rigtig gider at stå og lave morgenmad.

Her får du vores opskrift på overnight oats - den smager godt!

01Ingredienser

(Laves aftenen inden at din overnight oats skal spises)

  • 100 g, havregryn
  • 300 g, minimælk (eller mælk efter dit eget ønske)
  • 1 g, kanel (7-8 dask)
  • 5 g, akaciehonning
  • 22 g, rosiner
  • 3 tsk, chiafrø
  • 30 g, mandler

02Fremgangsmåde

Bland ingredienserne

Tilføj alle ingredienserne til den beholder, som morgenmaden skal stå i natten over. Bland derefter ingredienserne godt sammen med en ske, indtil at du er sikker på, at kanelen og akaciehonningen er fordelt godt i massen.

Hvis du ikke er så meget til rosiner eller mandler, kan du naturligvis godt undlade at tilføje det. Rosinerne suger mælken til sig, så de bliver helt rundt og sprængfyldte med smag.

Overnight oats skal være våd

Det er meget vigtigt, at du kommer godt med mælk i. Hvis havregrynene suger alt mælken til sig, sådan at den ser rigtig tør ud, er du nødt til at tilføje noget mere væske.

Gøres dette ikke, risikerer du en tør oplevelse dagen efter. Du kan spæde til med både mælk og vand alt efter behov.

Vores så sådan her ud - og den blev rigtig god dagen efter. Fugtig men ikke vandet.

overnight oats opskrift morgenmad

03Chiafrø er helt fantastiske

Chiafrø er blevet en fællesnævner i rigtig mange typer morgenmad, både som drys på rundstykker til den primære ingrediens i eksempelvis chaigrød. En af grundende til den øgede interesse for chiafrø, tror vi er fordi, at de er lidt anderledes. Især når chiafrø får den lidt slimede konsistens med bid i midten - lidt lige som granatæbler har.

Når det kommer til overnight oats, vil vi altid anbefale at inkludere chiafrø som ingrediens. Det giver som sådan ikke nogen vild smag, men indholdet af næringsstoffer er højt, og hvis du allerede overvejer overnight oats, er det helt sikkert fordi, at du både vil have lave en hurtig og nem morgenmad fyldt med næringsstoffer.

Vi samlede de 10 mest populære former for chiagrød i et tidligere indlæg, og de tilbagemeldinger vi har fået via mail og chatten har været meget positive. Der er til dels også kommet en masse inputs på andre lækre former for morgenmad, hvor chiafrø er en af de primære ingredienser. Hvis du sidder og læser med derude, og har nogle tips og/eller tricks til en lækker og anderledes overnight oats, en det vi har lavet her, vil vi meget gerne høre om den.

Del den gerne i kommentarfeltet - når vi har nok, vil vi forsøge at samle dem alle sammen i et kæmpe indlæg, sådan at interesserede, kan finde listen med de bedste opskrifter på overnight oats.

2 Kommentarer
Casper Bengsson Det her er altså super lækkert! Det er noget nemmere at spise en almindelige havregryn med mælk på.
02.06.2018
Rasmus T. Jeg har spist overnight oats den sidste uges tid, og jeg må sige, at det stadig er super lækkert. Det tog dog lidt dage at vende mig til at forberede det aftenen før, så nu laver jeg en portion til 3. dage ad gangen.
03.06.2018
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.