Oliventapenade - Opskrift på denne lækre grundopskrift

Skrevet af
4.8 Baseret på 5 Bedømmelser

Tapenade baseret på oliven er blevet det helt store hit hos mange madelskere.

Oliventapenade gør sig også godt som fyld i hjemmelavede snegle, som dog oftest bliver fyldt med ost, tomat og skinke (pizzasnegle).

En af de helt store fordele ved oliventapenaden er, at den kan bruges i rigtig mange henseender. Kan nogle i familien lide maden lidt syrligt, kan I med fordel dele portionen op, sådan at I kan tilføje citronsaft. Skal det gerne være lidt mere surt, kan en sur basse som rødvinseddike tilsættes.

Oliventapenade kan serveres i en lille skål, som centrum blandt ristede brødskiver, kiks og gulerødder. Oliventapenade gør sig også godt som fyld i hjemmelavede snegle, som dog oftest bliver fyldt med ost, tomat og skinke (pizzasnegle).

01Ingredienser

  • 200 g, sorte oliven uden sten
  • 1-2 ansjoser (kan undlades)
  • 1 spsk, kapers
  • 1-2 dl, olivenolie (start med 1 dl og spæd eventuel til)
  • 1 tsk, tørret timian
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt salt
  • Lidt peber
  • Evt. citronsaft
  • Evt. rødvinseddike    

Oliven kan udskiftes med soltørrede tomater og naturligvis også grønne oliven.

02Fremgangsmåde

Oliven drænes i en si og hældes derefter i en skål eller foodprocessor. Hvidløget pilles og presses heri samtidig med, at resten af ingredienserne tilsættes.

Herligheden blendes med en stavblender eller i foodprocessoren indtil, at du har en ensartet masse. Afhægigt af hvor grov du ønsker oliventapenaden, kan du vælge at stoppe efter kort tid, eller bliver ved, indtil at den ønskede masse er opnået.

Slutningvis smages oliventapenaden til med salt og peber. Er du tilhænger af citronsaft eller rødvinseddike, kan dette med fordel tilsættes for at give den lidt ekstra kant.

oliventapenade

03Holdbarhed

Vi har haft succes med at have oliventapenade stående på køl i et par uger. Længere tid har vi ikke testet, da det har været spist inden da. 

En anden ting er, at vi helt klart vil anbefale jer, at afprøve at smørre oliventapenaden på et færdigkøbt butterdej, som efterfølgende rulles og skæres ud, som var det pizzasnegle i lavede.

Giv dem et kvarters tid i ovnen ved 180 grader (hold øje med dem), og smag denne herlige lille snack - perfekt til picnic og andet hygge.

1 Kommentarer
Patrick helt klart en sikker vinder i pizzasnegle/putterdej.
29.10.2018
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.