Ingefærshot - De 5 bedste opskrifter på ingefærshots
Skrevet af RedaktionenIngefærshots har siden 2016 været på rigtig mange læber, og har tilnærmelsesvis nået samme niveau af popularitet som chiafrø. Ingefærshots har fået en plads i rigtig manges kostplaner, og det er nok ikke alle, som havde forestillet sig, at ingefærshots skulle blive så populære.
Ingefærshot - Forebyg sygdomme og lidelser med ingefærshots
"> Ingefærshots har vist sig ualmægtig godt i forbindelse med forebyggelse af lidelser og lindring af smerter. Ingefærshots har været brugt i det asiatiske køkken i årtusinder, og er kun blevet mere og m...Og der ikke meget at sige til, at ingefærshots har fundet vej til rigtig mange danskeres hjerter. Ingefær kan tilsættes til rigtig mange retter, og har som sådan aldrig haft en særlig plads i det danske køkken som eksempelvis kartofler.
Ingefær kunne indtil år tilbage kun købes som pulveriseret ingefær eller som hel, som altså er en lille knold som mest af alt ligner en lidt tyk trærod drejet på forskellige måder.
I dag er det sådan, at man kan finde ingefær i rigtig mange butikker og på forskellige hylder. Alt fra en lækker ginger ale, danskvand med smag af citron og ingefær samt de yderst populære ingefærshots, som kan findes i både små og store flasker.
Indhold
017 opskrifter på ingefærshots
#1 Ingefærshots med citron
Ingredienser:
- 2 store knolde skrællet ingefær svarende til 200-300 gram
- 1 hel usprøjtet citron
- 2 stænger citrongræs (bankes med bagsiden af en kniv)
- 1-2 spsk, honning
- 1 liter vand
Fremgangsmåde:
- Alt skæres i mindre stykker og koges i en liter vand i ca. 20 minutter.
- Lad det hele afkøle i gryden, gerne en times tid, sådan at der ikke dannes for meget damp når først dine hjemmelavede ingefærshots skal hældes over på en flaske.
- Hele herligheden sies og hældes på en flaske.
- Sæt på køl og glæd dig til at smage dine hjemmelavede ingefærshots.
OBS: Hvis du ikke er så glad for smagen af kogt citronsaft, kan du eventuel undlade citronen og bruge den til at justere ingefærshottet til inden når det skal drikkes.
#2 Ingefærshots med te
Ingredienser:
- 2 store knolde skrællet ingefær svarende til 200-300 gram
- Saft fra 1 økologisk citron
- 2 teblade med den ønskede smag. Sort te er meget populær mange steder, og kan også tilsættes som løs te, hvis du køber din te i poser
- 1 l, vand
Fremgangsmåde:
- Først om fremmest er det vigtigt at sige, at når det kommer til urtete og grøn te, anbefales der, at man kun bruger vand der maksimalt er 70 grader celsius. Dette gøres fordi, at det er der de fleste af de gode næringsstoffer i teen forbliver intakte.
- Skær ingefæren i tern og kog den i 1 liter vand sammen med saften fra en økologisk citron.
- Kog noget vand til te og tilsæt tebrevene eller de løse teblade når teen er 70 grader varm.
- Når massen med ingefær og citron er afkølet til under de 70 grader, tilsættes tevandet.
- Sigt og hæld blandingen på flasker og sæt dine lækre ingefærshots på kol.
#3 Ingefærshots med citron, æblemost og appelsinsaft
Ingredienser:
- 2 knolde skrællet ingefær i tern svarende til 200-300 gram
- Saften fra 1 usprøjtet citron
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 2-3 spsk, honning
Fremgangsmåde:
- Kog ingefær i tern, citronsaft, appelsinsaft og eventuel honning i 20 minutter.
- Køl blandingen ned og sigt den mens du hælder den på flasker. Opskriften kan naturligvis justeres op alt efter behov. Der vil forsvinde noget væske i takt med, at blandingen koger. Det endelige resultat vil derfor ikke være 1 liter ingefærshots.
#4 Ingefærshots med mynte
Ingredienser:
- 2 knolde skrællet ingefær i tern svarende til 200-300 gram
- Saften fra 1 usprøjtet citron
- En håndfuld friske mynteblade
- 1 liter vand
- 1-2 spsk, honning
Fremgangsmåde:
- Kog ingefæren, citronsaften, mynten og eventuel honning i 20 minutter.
- Køl blandingen ned og sigt den mens du hælder den på flasker. Opskriften kan naturligvis justeres op alt efter behov. Der vil forsvinde noget væske i takt med, at blandingen koger. Det endelige resultat vil derfor ikke være 1 liter ingefærshots.
#5 Ingefærshots med citron og gurkemeje
Ingredienser:
- 2 store knolde skrællet ingefær svarende til 200-300 gram
- 1 hel usprøjtet citron
- 2 stænger citrongræs (bankes med bagsiden af en kniv)
- 1-2 spsk, honning
- 1 chili (efter smag)
- 2-3 cm, skrællet gurkemejerod
- 1 liter vand
Fremgangsmåde:
- Alt skæres i mindre stykker og koges i en liter vand i ca. 20 minutter.
- Afkøles i gryden.
- Hele herligheden sigtes og hældes på en flaske.
OBS: Hvis du ikke er så glad for smagen af kogt citronsaft, kan du eventuel undlade citronen og bruge den til at justere ingefærshottet til inden når det skal drikkes.
#6 Ingefærshots med lime
Ingredienser:
- 2 knolde skrællet ingefær i tern svarende til 200-300 gram
- Saften fra 3-4 usprøjtede limes
- 1 liter vand
- 1-2 spsk, honning
Fremgangsmåde:
- Kog ingefæren, saften fra de 3-4 lime og eventuel honning i 20 minutter.
- Køl blandingen ned og sigt den mens du hælder den på flasker. Opskriften kan naturligvis justeres op alt efter behov. Der vil forsvinde noget væske i takt med, at blandingen koger. Det endelige resultat vil derfor ikke være 1 liter ingefærshots.
#7 Ingefærshots med æble
Ingredienser:
- 2 knolde skrællet ingefær i tern svarende til 200-300 gram
- Saften fra 1 usprøjtet citron
- 2 æbler i tern uden skrald - vælg den sort du foretrækker
- 1 liter vand
- 1-2 spsk, honning
Fremgangsmåde:
- Kog ingefæren, æblerne i tern og honning i 20 minutter.
- Køl blandingen ned og sigt den mens du hælder den på flasker. Opskriften kan naturligvis justeres op alt efter behov. Der vil forsvinde noget væske i takt med, at blandingen koger. Det endelige resultat vil derfor ikke være 1 liter ingefærshots.
02Historien om ingefær
En af de helt store grunde til, at ingefær er noget du bør overveje er dets evne til at lindre og helbrede.
Asiaterne har brugt ingefær i deres køkken i årtusinde, men som nævnt, er det ikke kun i madlavningen, at roden bliver brugt. Asiaterne har længe været bevidste om, at ingefær kan et eller andet, når det kommer til lindring og helbredelse.
Og der er god grund til, at fortsætte med at læse videre, for ingefær bør overvejes af alle og enhver.
592 millioner tilfælde af diabetes
Udbredelsen af diabetes er høj og på globalt plan har den i lang tid være stigende på grund af fedme og en usund livsstil hos en større del af jordens befolkning.
Tilbage i 2013 blev der rapporteret at intet mindre end 382 millioner mennesker lever med diabetes, og at det forventes at stige til uhyggelige 592 millioner inden 2035.
85% af tilfældene udgøres af type 2-diabetes, hvor de øvrige er type 1-diabetes og svangerskabsdiabetes. Type 2-diabetes er en metabolisk lidelse, der er karakteriseret ved hyperglykæmp i forbindelse med insulinresistens og relativ mangel på insulin i kroppen. Til behandling af hyperglykæmi i forbindelse med type 2-diabetes, har lægemidler såsom Sulfonylurinstoffer, Thiazolidinediones og Incretin været anvendt.
Men med hvert lægemiddel er der som regel også risiko for nogle negative bivirkninger.
Hvorfor fortæller vi jer det?
Det gør vi fordi, at det netop er grundet risikoen for de negative bivirkninger, at der har været og stadig er så stor en interesse i at udvikle medicin med naturprodukter såsom ingefær.
Ingefær har længe været brugt som urtemedicin til behandling af forskellige symptomer, herunder kvalme, opkast, hovedpine og andre smerter.
03Gode grunde til at spise ingefær
En af de helt store grunde til, at ingefær er noget du bør overveje er dets evne til at lindre og helbrede.
Asiaterne har brugt ingefær i deres køkken i årtusinde, men som nævnt, er det ikke kun i madlavningen, at roden bliver brugt. Asiaterne har længe været bevidste om, at ingefær kan et eller andet, når det kommer til lindring og helbredelse.
Og der er god grund til, at fortsætte med at læse videre, for ingefær bør overvejes af alle og enhver.
592 millioner tilfælde af diabetes
Udbredelsen af diabetes er høj og på globalt plan har den i lang tid være stigende på grund af fedme og en usund livsstil hos en større del af jordens befolkning.
Tilbage i 2013 blev der rapporteret at intet mindre end 382 millioner mennesker lever med diabetes, og at det forventes at stige til uhyggelige 592 millioner inden 2035.
85% af tilfældene udgøres af type 2-diabetes, hvor de øvrige er type 1-diabetes og svangerskabsdiabetes. Type 2-diabetes er en metabolisk lidelse, der er karakteriseret ved hyperglykæmp i forbindelse med insulinresistens og relativ mangel på insulin i kroppen. Til behandling af hyperglykæmi i forbindelse med type 2-diabetes, har lægemidler såsom Sulfonylurinstoffer, Thiazolidinediones og Incretin været anvendt.
Men med hvert lægemiddel er der som regel også risiko for nogle negative bivirkninger.
Hvorfor fortæller vi jer det?
Det gør vi fordi, at det netop er grundet risikoen for de negative bivirkninger, at der har været og stadig er så stor en interesse i at udvikle medicin med naturprodukter såsom ingefær.
Ingefær har længe været brugt som urtemedicin til behandling af forskellige symptomer, herunder kvalme, opkast, hovedpine og andre smerter.
Hvad indeholder ingefær?
Ingefær indeholder forskellige potentielt bioaktive stoffer som gingerol, shogaol, zingeron og paradol, der har vist sig sundhedsfremmende og effektiv mod betændelsestilstande i kroppen.
De vigtigste komponenter i ingefær, 6-shogaol, 10-gingerol, 6-gingerol og 8-gingerol. Ingefær skulle eftersigende være hurtig optaget i kroppen, sådan at det allerede 60 minutter kan ses i vores plasma.
Kan man spise for meget ingefær
Undersøgelser har vist, at der ikke forårsages dødelige eller unormale ændringer ved test af et ualmindelig højt indtag af ingefær hos rotter. De fleste mennesker oplever ingen bivirkninger, men det kan dog ske, at mennesker oplever ubehag i form af halsbrand, diarré og ondt i maven.
Er du i tvivl om hvorvidt du har fået for meget ingefær, og om det er farligt for dig, bør du tage kontakt til din egen læge hurtigst muligt.
04Hvad indeholder ingefær?
Ingefær indeholder forskellige potentielt bioaktive stoffer som gingerol, shogaol, zingeron og paradol, der har vist sig sundhedsfremmende og effektiv mod betændelsestilstande i kroppen.
De vigtigste komponenter i ingefær, 6-shogaol, 10-gingerol, 6-gingerol og 8-gingerol. Ingefær skulle eftersigende være hurtig optaget i kroppen, sådan at det allerede 60 minutter kan ses i vores plasma.
Kan man spise for meget ingefær
Undersøgelser har vist, at der ikke forårsages dødelige eller unormale ændringer ved test af et ualmindelig højt indtag af ingefær hos rotter. De fleste mennesker oplever ingen bivirkninger, men det kan dog ske, at mennesker oplever ubehag i form af halsbrand, diarré og ondt i maven.
Er du i tvivl om hvorvidt du har fået for meget ingefær, og om det er farligt for dig, bør du tage kontakt til din egen læge hurtigst muligt.