Lækker grøn spaghetti med kål

Sidst opdateret

Kål er også bliver en god kilde til mange gode mineraler. Denne ret kan laves med den type af kål, som du foretrækker. Dog vil vi anbefale dig, at bruge en kål med en god farve, da det giver retten hele sin charme.

Vi valgte at pynte den med noget Ricotta, som man godt kan skære fra, hvis man er mere tilhænger af noget lækkert Parmesan 🙂

super grøn spaghetti sund kål

Ingredienser

(ca. fem portioner med 2-3 proteinpandekager)

  • 200 g spaghetti (ca en håndfuld når du tager det fra posen)
  • 4 hele hvidløg
  • 400-500g kål af type du selv vælger: Savoykål, spidskål, sortkål (også kaldet cavolo nero og palmekål
  • 60 g parmesan
  • 100g ricotta til at toppe retten af med
  • Salt
  • Peber
  • 1,5 del jomfru olivienolie

Fremgangsmåde

Fremgangsmåden kan forklares med følgende tre punkter

1. Sæt noget vand over og koge med noget salt i

2. Tilføjet spaghettien først og lad det falde til bunds. Når spaghettien er faldet sammen, tilføjes kålen og hvidløgene. Kål og hvidløg skal koges med i ca. 5 minutter og tages derefter op. Spaghettien skal have 8-10 minutter ialt til de er al dente.

sund paste spaghetti grøn kål

3. Mens kålen og hvidløg bliver gjort klar til at skulle blendes, samles parmesan, salt, peber og jomfru olivenolien i en blender eller en skål som du kan se vi gjorde

sund paste spaghetti grøn kål

4. Put den kogte kål og hvidløgene op i skålen eller blenderen, og blend ingredinserne til at de har en ensformig masse (det kan være en god idé, at tilføje lidt suppevand fra spaghettien)

5. Vandet hældes fra den færdige spaghetti og dens ensformige masse hældes over spaghettien og vendes sammen. Vi brugte spidskål med en meget svag grøn farve, så resultatet var ikke så grønt som vi havde håbet på. Der vil sortkålen være meget bedre at bruge.

sund paste spaghetti grøn kål 6. Retten anrettes og ricotta eller mere parmesan rives udover retten. Salt og peber kan tilføjet for at give lidt ekstra smag.

sund paste spaghetti grøn kål

Det færdige resultat ser sådan her ud. Det smagte egentlig ret godt. Dog er det en god idé at smage den blendede masse til, da den godt kan være for mild til nogens smagsløg. Ellers kan I altid tilføje mere parmesan eller salg og peber inde ved spisebordet.

super grøn spaghetti sund kål

 

Hvis du gerne vil have noget kød til retten, kunne nogle kyllingeinderfileter med bacon omkring sig passe rigtig godt til retten.

Produktvurdering
product image
Jeres vurdering
5 based on 1 votes
Brand
Grøn spaghetti med kål
Produkt
grøn spaghetti med kål
Pris
DKK 0
Tilgængelighed
Available in Stock

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ANNONCE

Nyhedsbrev