Lækker grøn spaghetti med kål

Skrevet af
4.8 Baseret på 17 Bedømmelser

Kål er også bliver en god kilde til mange gode mineraler. Denne ret kan laves med den type af kål, som du foretrækker.

Dog vil vi anbefale dig, at bruge en kål med en god farve, da det giver retten hele sin charme.

Vi valgte at pynte den med noget Ricotta, som man godt kan skære fra, hvis man er mere tilhænger af noget lækkert Parmesan ????

01Ingredienser

  • 200 g spaghetti (ca en håndfuld når du tager det fra posen)
  • 4 hele hvidløg
  • 400-500 g kål af type du selv vælger: Savoykål, spidskål, sortkål (også kaldet cavolo nero og palmekål
  • 60 g parmesan
  • 100 g ricotta til at toppe retten af med
  • Salt
  • Peber
  • 1,5 dl jomfru olivienolie

02Fremgangsmåde

1. Sæt vand over

Sæt noget vand over og koge med noget salt i.

2. Tilføj spaghetti og kål

Tilføjet spaghettien først og lad det falde til bunds. Når spaghettien er faldet sammen, tilføjes kålen og hvidløgene. Kål og hvidløg skal koges med i ca. 5 minutter og tages derefter op. Spaghettien skal have 8-10 minutter ialt til de er al dente.

grøn sund spaghetti

3. Saml resten af ingredienserne

Mens kålen og hvidløg bliver gjort klar til at skulle blendes, samles parmesan, salt, peber og jomfru olivenolien i en blender eller en skål som du kan se vi gjorde.

4. Blend alt pånær spaghetti

Put den kogte kål og hvidløgene op i skålen eller blenderen, og blend ingredinserne til at de har en ensformig masse (det kan være en god idé, at tilføje lidt suppevand fra spaghettien).

5. Saml retten

Vandet hældes fra den færdige spaghetti og dens ensformige masse hældes over spaghettien og vendes sammen. Vi brugte spidskål med en meget svag grøn farve, så resultatet var ikke så grønt som vi havde håbet på. Der vil sortkålen være meget bedre at bruge.

6. Anret retten

Retten anrettes og ricotta eller mere parmesan rives udover retten. Salt og peber kan tilføjet for at give lidt ekstra smag.

sund grøn spaghetti

Det færdige resultat ser sådan her ud. Det smagte egentlig ret godt. Dog er det en god idé at smage den blendede masse til, da den godt kan være for mild til nogens smagsløg. Ellers kan I altid tilføje mere parmesan eller salg og peber inde ved spisebordet.

sund grøn spaghetti
1 Kommentarer
Malene Det smager og syner jo egentlig ret godt. Jeg synes dog, at ricotta kan blive ret kedelig, så vi har faktisk bare valgt at udskifte den helt, sådan at der blot kommer noget mere parmesan på. Det giver jo en fantastisk smag med parmesan, og i og med ricotta hurtigt koster 15-20 kroner, kan man jo tage de penge og bruge på parmesan = så kan du få en ordentlig luns parmesan på, hvis du gerne vil have det (det elsker jeg i hvert fald!).
02.08.2018
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.