Lækker grøn spaghetti med kål
Skrevet af RedaktionenDog vil vi anbefale dig, at bruge en kål med en god farve, da det giver retten hele sin charme.
Vi valgte at pynte den med noget Ricotta, som man godt kan skære fra, hvis man er mere tilhænger af noget lækkert Parmesan ????
Indhold
01Ingredienser
- 200 g spaghetti (ca en håndfuld når du tager det fra posen)
- 4 hele hvidløg
- 400-500 g kål af type du selv vælger: Savoykål, spidskål, sortkål (også kaldet cavolo nero og palmekål
- 60 g parmesan
- 100 g ricotta til at toppe retten af med
- Salt
- Peber 1,5 dl jomfru olivienolie
02Fremgangsmåde
1. Sæt vand over
Sæt noget vand over og koge med noget salt i.
2. Tilføj spaghetti og kål
Tilføjet spaghettien først og lad det falde til bunds. Når spaghettien er faldet sammen, tilføjes kålen og hvidløgene. Kål og hvidløg skal koges med i ca. 5 minutter og tages derefter op. Spaghettien skal have 8-10 minutter ialt til de er al dente.
3. Saml resten af ingredienserne
Mens kålen og hvidløg bliver gjort klar til at skulle blendes, samles parmesan, salt, peber og jomfru olivenolien i en blender eller en skål som du kan se vi gjorde.
4. Blend alt pånær spaghetti
Put den kogte kål og hvidløgene op i skålen eller blenderen, og blend ingredinserne til at de har en ensformig masse (det kan være en god idé, at tilføje lidt suppevand fra spaghettien).
5. Saml retten
Vandet hældes fra den færdige spaghetti og dens ensformige masse hældes over spaghettien og vendes sammen. Vi brugte spidskål med en meget svag grøn farve, så resultatet var ikke så grønt som vi havde håbet på. Der vil sortkålen være meget bedre at bruge.
6. Anret retten
Retten anrettes og ricotta eller mere parmesan rives udover retten. Salt og peber kan tilføjet for at give lidt ekstra smag.
Det færdige resultat ser sådan her ud. Det smagte egentlig ret godt. Dog er det en god idé at smage den blendede masse til, da den godt kan være for mild til nogens smagsløg. Ellers kan I altid tilføje mere parmesan eller salg og peber inde ved spisebordet.