Hjemmelavet knækbrød med masser af protein
Skrevet af RedaktionenTidsforbrug ca. 35 minutter
Indhold
01Ingredienser
- 200 g økologisk rismel
- 50 g hørfrø
- 50 g sesamfrø
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 50 g havregryn
- 1,5 dl rapsolie
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
02Næringsindhold
- Kalorier 1903 kcal
- Protein 71 g
- Kulhydrater 119 g
- Fedt 118 g
- Mættet fedt 11 g
- Flerumættet fedt 5,7 g
- Monoumættet fedt 10,1 g
- Transfedt 0 g
- Sukkerarter 11 g
- Fibre 7 g
- Kolesterol 0 mg
- Natrium 4016 mg
- A-vitamin 0 %
- C-vitamin 0 %
- Kalcium 2,5 %
- Jern 13 %
03Fremgangsmåde
1. Bland sammen
Alle ingredienser blandet sammen i en skål til en ensartet masse.
2. Del i 2 klumper
To stk. bageplader gøres klar med bagepapir og massen fordeles lige ud på de to bageplader.
3. Fordel på pladen
Tag et nyt stykke bagepapir og placer det ovenpå massen og pres derefter ned på bagepapirer.
Du kan nemt fordele den klæbrige masse ud på pladen med bagepapiret ovenpå.
4. Skær til knækbrød
Skær forsigtigt dejen ud i de ønskede størrelser. Vi laver altid vores knækbrød i firkanter.
5. Pensling
Pensl massen med en lille smule vand og drøs salt (eventuelt havsalt) og eventuelt lidt ekstra hørfrø eller sesamfrø ud over massen.
6. Ind i ovnen
Bag knækbrødene ved 200 grader i almindelig ovn i 20-23 minutter, indtil at de er blevet en lille smule gyldne.
De må endelig ikke få for meget, da de ellers bliver utrolig tørre.
Så hellere give dem lidt mindre tid, hvis du er i tvivl om, hvorvidt de er ved at få for meget.
04Hjemmelavet knækbrød er et sikkert hit
Er du ude på at imponere din kæreste, familie, venner eller måske nogle helt tilfælde på gaden, så er hjemmelavet knækbrød en sikker vinder.
Hjemmelavede og dermed også hjemmebagte knækbrød er super nemme at bage, og de går for at være et sikkert hit som snack eller element ved det store ostebord om søndagen.
Det fede ved selv at bage sine knækbrød er, at du selv bestemmer, hvilke slags kerne og frø, du gerne vil have i dine knækbrød.
Der er et utal af muligheder, og er du frisk på at teste en masse forskellige kombinationer af, kan du lave basen for knækbrødet, og dele den op i mindre portioner, for derefter at tilsætte kerne og frø.
Ideel snack dagen lang
Vi har på redaktionen haft en diskussion om, hvornår hjemmelavet knækbrød ikke passer perfekt ind som snack, men vi har ikke kunnet komme til enighed.
Medmindre at maden er så fantastisk i sig selv, at der overhovedet ikke behøves tilbehør eller en efterfølgende snack, vil vi mene, at hjemmelavet knækbrød er helt igennem fantastisk i løbet af hele dagen.
05Hjemmelavet knækbrød med grøntsager
Forhåbentlig faldt du ikke bagover stolen? Som titlen lyder, er det slet ikke dumt at tilsætte grøntsager til dine hjemmelavede knækbrød.
Du kan i første omgang gøre lige som med din test af diverse kerner og frø, dele dejen op og lave en portion med grøntsager.
Ideelle grøntsager til dine knækbrød er en smule revne gulerødder, rødbede og græskar.
Dine knækbrød får også en anderledes farve - især med rødbederne - så hvis du er frisk på lidt anderledes sunde knækbrød, kunne du starte her.
Prøv også med spinat
Elsker du spinat, bør du også prøve at tilsætte nogle blancherede blade af spinat. Det er vigtigt, at den blancherede spinat er vredet godt for vand, da vi ikke skal ende ud med en alt for våd dej.