Hjemmelavet knækbrød med masser af protein

Sidst opdateret

Ingredienser

(Denne opskrift giver 2 bageplader med tynde og lækre knækbrød)

  • 200 g, økologisk rismel
  • 50 g, hørfrø
  • 50 g, sesamfrø
  • 50 g, solsikkekerner
  • 50 g, græskarkerner
  • 50 g, havregryn
  • 1,5 dl, rapsolie
  • 2 dl, vand
  • 1 tsk, salt
  • 1 tsk, bagepulver

Fremgangsmåde

1. Alle ingredienser blandet sammen i en skål til en ensartet masse.

knækbrød med rismel

knaekbroed-kikaertemel-rismel

2. To stk. bageplader gøres klar med bagepapir og massen fordeles ligelidt ud på de to bageplader.

knægbrød uden mel men med rismel

3. Tag et nyt stykke bagepapir og placer det ovenpå massen og pres derefter ned på bagepapirer. Du kan nemt fordele den klæbrige masse ud på pladen med bagepapiret ovenpå.

sunde-knaekbroed

4. Skær forsigtigt dejen ud i de ønskede størrelser. Vi laver altid vores knækbrød i firkanter.

hjemmelavede knækbrød med hørfrø, sesamfrø, græskarkerne og solsikkekerner

5. Pensl massen med en lille smule vand og drøs salt (eventuelt havsalt) og eventuelt lidt ekstra hørfrø eller sesamfrø ud over massen.

6. Bag knækbrødene ved 200 grader i almindelig ovn i 20-23 minutter, indtil at de er blevet en lille smule gyldne. De må endelig ikke få for meget, da de ellers bliver utrolig tørre. Så hellere give dem lidt mindre tid, hvis du er i tvivl om, hvorvidt de er ved at få for meget.

hjemmelavede knækbrød med hørfrø, sesamfrø, græskarkerne og solsikkekerner

hjemmelavede knækbrød med hørfrø, sesamfrø, græskarkerne og solsikkekerner

Næringsindhold

Opskriftens næringsindhold

Kalorier 1.903 kcal Protein 71 g
Kulhydrater 118,8 g Fedt 118,3 g
Mættet fedt 11,2 g Flerumættet fedt 5,7 g
Monoumættet fedt 10,1 g Transfedt 0 g
Sukkerarter 10,8 g Fibre 6,7 g
Kolesterol 0 mg Natrium 4.016 mg
A-vitamin 0 % C-vitamin 0 %
Kalcium 2,5 % Jern 13 %

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ANNONCE

Nyhedsbrev