Håndledsvægte - Læs alt du skal vide om håndledsvægte her

Skrevet af
5.0 Baseret på 2 Bedømmelser

Træning er en del af mange danskeres hverdag. Folk flokkes i diverse fitnesscentre for at opnå en mere trænet krop og en bedre kondition.

Nogle træner for at holde sig i gang, andre træner for at presset sig selv til det yderste. Og så er der alle dem i midten. Dem som gerne vil holde formen uden at bevæge sig ud i det helt ekstreme træningsprogram. Dem som gerne vil presse sig selv, men som stadig gerne vil kunne stå på benene dagen efter. 

Pres dig selv lidt ekstra med håndledsvægte

Hvis du er en af dem, en af dem der gerne vil presse sig selv under træningen men stadig have energi til at gå hjem og lave aftensmad, så kan du overveje, om håndledsvægte er noget for dig. Håndledsvægtene er nemlig en god mulighed for at presse sig selv lidt ud over det sædvanlige, uden at det bliver helt ekstrem træning. Håndledsvægtene er især gode under løbetræning eller anden cardio, hvor du kan få lidt ekstra vægt med på en god løbetur.

01Køb en af de meget populære håndledsvægte

Abilica WeightLoad Ankel- & Håndledsvægte

Du kan købe den samlede pakke fra Abilica, som består af både ankel- og håndledsvægte, som består af 2 x 0,5 kg vægte. Disse håndledsvægte er ideelle til dig, der gerne vil prøve dig af med, at øge belastningen af din træning en lille smule.

Se prisen her

2 kg. håndledsvægte

Vil du gerne have lidt mere belastning end den helt milde på 0,5 kg., kan du købe håndledsvægtene her, hvor du får 2 x 2 kg.

Håndledsvægtene er vandafvisende og yderst behagelige.

Se prisen her

02Hvad er en håndledsvægt?

En håndledsvægt er, som ordet indikerer, en vægt til dine håndled. Det er et stykke udstyr, som du binder rundt om dit håndled eller underarm, så du mens du træner, kan presse dit niveau mere uden at bruge mere tid på det eller finde nye og anderledes øvelser. Håndledsvægte er ofte små poser der fyldes med sand, eller andet materialer der vejer en smule, som du så binder rundt om din arm, for at øge intensiteten under din sport. 

Justerbar håndledsvægt

De fleste håndledsvægte kan justeres, og kan dermed passe til mange forskellige størrelser af håndled og underarme. Hvis du ikke har trænet med håndvægte før, er det en god ide at sætte sig ind i, hvilke der findes på markedet. Der er nemlig mange forskellige typer håndledsvægte samt mange forskellige typer vægt i dem. Hvis du er helt nybegynder, er det nok en god ide ikke at starte træningsforløbet ud med de tungeste vægte. 

Du kan starte med de små håndledsvægte, der ofte vejer 0,5 kilo, og derefter træne dig op til at have mere og mere vægt på hvis det har interesse. De håndledsvægte der ligger i den tunge ende vejer ofte op mod 4 kilo i hver vægt. Som nybegynder kan de 4 ekstra kilo rundt om hvert håndled ødelægge din træning fuldstændig, da det simpelthen er for hårdt og for tungt. 

03Presset uden overdrivelse

Håndledsvægte er gode til dig, som gerne vil øge intensiteten og niveauet under især løb eller anden form for cardio-træning. Derudover kan de også bruge under pilates, kamsport eller anden styrketræning. 

Overodnet set kan de næsten bruges til alle slags sport, hvor man gerne vil øge intensiteten. Det er en god måde at få gang i armene på, mens du er ude at ånde i den fri luft, eller er hoppet på et løbebånd. 

Brug håndledsvægtene når du går

Til dem som er gode gågængere, er håndledsvægtene også en god måde at komme i form på. De er nemlig med til at presse niveauet en smule op, så du kan mærke, at armene arbejder for at holde sig oppe under en god gåtur. 

Hvis du er i gang med at træne dig selv op til et løb eller en anden form for forhindringsbane, kan du også med fordel træne med håndledsvægte. Dermed kan du forbedre dig under samme øvelse, hvor kroppen arbejder mere og langsomt bliver stærkere.

04Genoptræning med håndledsvægte

Håndledsvægtene kan også være gode, hvis du skal i gang med noget genoptræning. Her skal du også passe på, at du ikke overbelaster dine muskler. 

Derfor er det en god ide at starte ud med de letteste håndledsvægte, hvor du derefter langsomt kan have mere og mere vægt på. Håndledsvægtene behøver heller ikke nødvendigvis være en del af din træning. 

Hvis du skal genoptræne, kan du også bruge håndledsvægtene i hverdagen og i hjemmet. Mange modeller kan sagtens passe under en jakke, så genoptræningen er noget der bliver mere konstant. 

Du kan også købe håndledsvægte andre steder

Hvis ikke du har lyst til at købe håndledsvægtene over nettet, men heller vil prøve dem på for at finde den helt rigtige model for dig, kan du tage forbi en sportsbutik og testprøve deres udbytte af vægtene. Dermed kan du finde den helt rigtige pasform og lige præcis den type, der er mest behagelig for dig. 

Prisen på håndledsvægte i en fysisk butik kan dog være en del dyrere, end dem du kan finde på nette. Så hvis du forventer at skulle skifte meget ud i vægten af håndledsvægtene, så kan du nemt spare store summer ved at gøre din køb online.

05Ankelvægte

Ankelvægte er den samme type vægt til dine led. Her er det bare dine ankler og dine ben, der får et ekstra skub i intensitet. Du kan med fordel også bevæge dig ud i ankelvægte hvis du skal træne op, styrketræne, løbe, dyrke cardio eller genoptræne. Ankelvægtene fungerer på samme måde som håndledsvægtene hvor du i stedte for at spænde et par vægte om dine håndled, i stedtet spænder dem om dine ankler. 

Dette kan være ekstrem god træning, hvis du også dyrker en form for kampsport, hvor du enten skal sparke højt eller være let og hurtig på fødderne. Hvis du gerne vil træne med disse ankelvægte, findes de også i mange forskellige vægtklasse. Også her skal du passe på ikke at overtræne og dermed overbelaste dine led. 

Start langsomt ud med ankelvægte og håndledsvægte

Du skal helst starte mildt ud, og så derefter langsomt bygge på med mere vægt. Det er en god ide at forøge med små mængder af vægt, når du skal skifte til nogle tungere. Dermed sikrer du dig bedst muligt for skader og overbelastning. Hvis ankelvægtene har fanget din interesse, skal du også her undersøge, hvilke modeller og hvilke prisklasser der er på markedet. 

Også her er prisen ofte billigere på nettet end i en fysisk butik. Du skal huske på, at hverken det dyreste eller det billigste nødvendigvis er det bedste. Derfor er det en god ide at tjekke anmeldelser på forskellige modeller, hvor du kan sammenligne både pris og model. 

Med lidt researche kan du hurtigt finde frem, til den model der passer bedst til dig behov og din økonomi.

Ankelvægte fra abilica

Abilica har udviklet nogle fine ankelvægte, som er nemme at tage på, og giver dig en mild belastning. Linket nedenfor fører dig over til en shop, så tilbyder et bredt udvalg af både håndledsvægte og ankeltvægte - så er du på udkig efter en vægte med lidt mere belastning, så finder du den også derinde.

Se prisen her
0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.