Test af Fitbit Ionic: adidas edition

Skrevet af
4.1 Baseret på 8 Bedømmelser

Patrick har været så heldige at få lov at teste det nye Fitbit Ionic: adidas edition. Testperioden har været 30 dage, hvorefter uret er blevet returneret. Meningerne om uret er udelukkende vores egne, og er på ingen måde påvirket af tredjeparter. Med det

01Det første møde

Det første møde med Fitbit Ionic: adidas edition gik som sådan rigtig godt. Uret tiltaler i høj grad mænd frem for kvinder, da selve uret og remmen er forholdsvis stort.

Aktivitetsuret, som det populært kaldes, kommer i en pæn kasse, og man får lidt følelsen af, at det er et high-end ur, man står med i hænderne.

fitbit ionic adidas edition

Uret sidder godt på hånden, og efter de første 7 dage havde jeg stort set ikke lagt mærke til, at jeg havde et nyt ur siddende på armen. Det her punkt med, at uret ikke skal veje for meget, er noget jeg lægger meget vægt på i min hverdag. Uret skal hverken sidde for stramt eller veje for meget - hvilket Fitbit Ionic: adidas edition lever op til.

02Dashboard - Urets digitale udseende

Jeg er positivt overrasket over hvor mange forskellige designs, som uret kan indtage. Det hele sker fra Fitbit-appen, hvor du kan vælge mellem et utal af forskellige designs.

Se blot nogle af dem nedenfor:

fitbit ionic adidas edition test

Jeg er mest til den helt neutrale version af uret, men hvis du gerne vil have lidt sprælske farver, eller kan lide at skifte udseende på klokken dagligt, så er der i hvert fald base for et kæmpe plus i din bog.

03Indbygget træningsprogrammer og GPS

Der hvor Fitbit Ionic: adidas edition skiller sig væsentlig ud fra eksempelvis Fitbit Charge 2, er når det kommer til træningsprogrammerne og GPS.

Fitbit Ionic kommer med følgende træningsprogrammer:

 • Run Activation - 5 minutter
 • Dynamic Warmup - 5 minutter
 • Metabolic - 15 minutter
 • Strong Stride - 10 minutter
 • Power Pace - 10
 • Post-Run Stretch - 5 minutter

Ved hvert program har du mulighed for, at få uddybet hvad du skal lave og i hvor mange sekunder. Det hele står på engelsk.

Aktivitetsmåler når du svømmer

Jeg svømmer 3 gange i ugen, og det har længe lagt mig lidt på sinde, at prøve at svømme med et smartwatch for at kunne følge lidt med i mit aktivitetsniveau og performance. Indtil videre, har jeg blot plottet mine data ind i Endomondo - men når man svømmer 1.000-2.000 meter, kan det godt blive lidt svært, at blive ved med at holde styr på antallet af baner, som man har svømmet.

Nå, men altså uret fungerer jo rigtig fint under vand. Jeg har haft det med til svømmetræning 12-13 gange, og den fungerer stadig som den skal. Inden jeg hoppe i vandet, plejer jeg at sætte uret til at tracke min performance med “svømning” sat som aktiviteten.

Touchskærmen er hele tiden aktiveret når Fitbit Ionic: adidas edition er over vand. Under vand bruges knapperne på siden hvis der skal holdes en pause af uforklarlige årsager.

Et lille mén

Da jeg nævnte, at jeg gerne ville have et smartwatch til at tracke hvor langt jeg svømmer, så er det fordi, at det virkelig er noget, som jeg går op i. Desværre oplevede jeg flere gange, at når jeg svømmer crawl, så opfatter uret en 50 meter bane til omkring 75 meter.

Det vil altså sige, at hvis jeg svømmer 1.000 meter crawl, vil der som regel stå 1.500 meter.

Det modsatte sker, når jeg svømmer brystsvømning. Her vil jeg som regel skulle svømme 2,5 bane hvilket svarer til 125 meter, før at der står, at jeg har tilbagelagt 100 meter.

Jeg er med på, at man sparker kraftigt til nede i enden, men jeg sparker på ingen måde så kraftigt, at denne forskel skulle kunne opnås. Det er som sådan det eneste irritationsmoment ift. Svømning med uret.

Andre træningsformer, som Fitbit Ionic: adidas edition er opsat til at tracke:

 • Løb
 • Cykling
 • Løb på løbebånd
 • Vægtløftning
 • Interval timer
 • Workout

04Knapper

Uret har tre knapper og ellers virker resten faktisk ved at bruge touchskærmen. Det er selv muligt at indstille knapper, sådan at de virker efter dine præferencer.

Jeg havde indstillet knappen øverst til højre til at være trænings-knappen, hvor de forskellige træningsmodes kan vælges.

Knappen i midten til venstre fungerer som en tænd-knap ligesom når du drejer uret mod dig, hvor den ligeledes tænder og viser det valgte dashboard.

Nederst til venstre var alarmen, da alarmen i uret faktisk virker rigtig godt. Især hvis du deler seng med en anden person, kan det være rigtig træls, når begge bliver vækket af uret om morgenen.

Ikke en eneste blev min kæreste vækket af vibratoren (ingen lyd), hvilket jeg virkelig sætter pris på, da jeg står tidligt op for at svømme lidt før 06.00.

05Trådløs betaling med Wallet

Du har også mulighed for at bruge dette smartwatch til trådløs betaling. I danmark kan du betale med “Wallet” hvis du har en af følgende banker:

 • Danske Bank (Mastercard)
 • Eurocard (Mastercard)
 • Jyske Banks
 • Nordea
 • SEB (Mastercard)
1 Kommentarer
Rasmus T. Elsker fitbit - super enkelt og virkelig en god app!
14.06.2018
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.