Undersøgelse: Danske forældre sender børnene til diætist

Skrevet af
0.0 Baseret på 0 Bedømmelser

Mere end halvdelen af alle voksne danskere er overvægtige. Nu viser en ny undersøgelse fra Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring også, at flere og flere børn også kæmper mod overvægten. Undersøgelsen viser nemlig, at hele 4 procent af danske forældre har sendt deres børn til diætist på grund af overvægt.

I undersøgelsen fra Kantar Gallup fremgår det, at særligt børn i hovedstaden rammes af overvægt. Hele 7 procent af forældrene i hovedstadsområdet har således sendt deres børn til diætist på grund af overvægt.

“I storbyen er fristelserne mange, der er pizzeriaer og anden energitæt mad på hvert gadehjørne, ligesom bylivet ikke opmuntrer i samme grad som på landet med dets mange grønne områder og foreningsliv til aktivitet. Denne kombination er rigtig uheldig, og gør det nemt for børnene at indtage for meget mad i forhold til det, de forbrænder. Og så tager man på,” siger Per Østergaard, direktør for Mølholm Forsikring

01Børn overvægt kan skyldes sociale problemer

Per Østergaard fortæller videre, at en anden årsag til børns overvægt nogen gange skyldes sociale problemer:

“Udover de mange kalorietunge fristelser i storbyen, så er ensomhed og mobning også en af de store skyldnere, når det kommer til børns overvægt. Vi alle har forskellige måder at reagere på, når livet gør ondt. Nogle reagerer med voldsom vrede, andre med at blive mere indelukkede, og så er der dem, der overspiser og trøster sig selv med mad. Derfor er det vigtigt, at vi som forældre snakker med vores børn, hvis vi har en ide om, at vores børn mistrives,” siger Per Østergaard, der afslutningsvis kommer med et opråb til os forældre:

“Det er rigtig vigtigt, at vi hjælper vores børn med at få gode vaner, allerede i barndommen. Det kan være en daglig gåtur efter aftensmaden, en tur på legepladsen samt en sund og fornuftig hverdagskost. Af erfaring ved vi, at børn, der har været overvægtige, har en større risiko for også at blive overvægtige som voksne. Derfor er det vigtigt at sætte tidligt ind,” siger Per Østergaard afslutningsvis.

02Faktaboks: Sådan giver du dit barn sunde vaner

Er dit barn først blevet overvægtig, kan det være svært at få vendt skuden. Derfor gælder det om at etablere gode vaner, allerede tidligt i barndommen.

  • Sørg for, at dit barn kommer ud og lege hver dag i minimum 1 time. Tag fx. en tur på legepladsen, gå en tur sammen efter aftensmaden eller lad barnet lufte hunden.
  • Sørg for at snakke sammen hver dag. Virker dit barn ked af det, så spørg ind til det og få lettet dit barns hjerte. Mange med overvægt trøstespiser som kompensation for svære følelser.
  • Lad være med at italesætte et vægttab over for dit barn: Børn skal ikke bekymre sig om kalorier med fornuftig, sund mad og hverdagsmotion kommer man rigtig langt.
  • Vær’ et godt forbillede for dit barn: Spis sund mad til daglig, få daglig motion og sørg for at snakke sammen også om de svære ting.

03Om undersøgelse

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i marts 2019 blandt 1209 repræsentativt udvalgte danskere.

Har dit barn været henvist til en diætist eller lignende for at opnå et vægttab?

  • Ja 4%
  • Nej 95%
  • Ved ikke/ønsker ikke at svare 1%
Pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring.
0 Kommentarer
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.