Hvilken boksepude bør jeg vælge?

Skrevet af
5.0 Baseret på 19 Bedømmelser

Der er mange forskellige boksepuder på markedet. Der ses stor variation, hvad angår størrelse og former – og faktisk også kvalitet. For dig handler det om at få defineret, hvilke krav du har til en boksepude og så efterfølgende finde den boksepude, der ma

De forskellige former, man typisk ser, er runde, aflange og firkantede modeller. Når du skal beslutte, hvilken form din boksepude skal have, skal du allerførst have defineret, hvilken type bokser du er.

Nogle modeller er særligt beregnede til specielle slag og spark, og hvis disse slag og spark indgår i dit repertoire, er det naturligvis en sådan boksepude, du skal investere i. Du vil altid kunne læse i produktbeskrivelserne for de enkelte boksepuder, hvis de er særligt modtagelige over for forskellige spark og slag.

Mobil eller stationær boksepude?

En anden ting, som du skal tage stilling til, er, hvorvidt boksepuden skal have en fast plads i dit hjem, eller om du har brug for en meget mobil boksepude. Hvis boksepuden skal være mobil, anbefaler vi, at du sigter efter nogle af de mindre og lettere boksepuder på markedet. Hvis boksepuden har en fast plads, gør det ikke noget, at den uhandy og tung.

01Træn hjemme med en boksepude

70 cm høj boksepude

Denne smarte boksepude fra Nippon sport består af sand, og er lavet i højkvalitets kunstlæder - ideel til boksetræning og anden cardiotræning.

Se prisen her

Junior boksepude og boksehandsker - Starpro G30

Super smart boksepude og boksehandsker af mærket Starpro G30. Boksesættet passer perfekt til den unge dreng eller pige, som gerne vil begynde at bokse på en sæk i en passende størrelse. Boksesækken passer til børn i alderen 6-10 år.

Se prisen her

Reebok Combat Thai Boksepude

Reebok har lavet denne super smarte boksepude, som kan bruges til alle mulige former for kamptræning. Boksepuden er 183 cm høj og har en tykkelse på 30 cm. Boksepuden er i høj kvalitet og kan hænges op i både loft og væg med ophæng. Der følger et kædesæt med, sådan at I kan hænge boksepuden op i loftet. 

Der følger ikke et ophæng med til væg eller loft.

Se prisen her

02En boksepude kan bruges til mere end blot boksning

Boksepuder er ofte ganske store, og derfor tager de ofte imod andet end blot knytnæveslag. Rigtig mange tilføjer spark til deres slagkombinationer. Hvis du ikke er interesseret i sparkedelen, er det muligt, at det slet ikke er en boksepude, du er på udkig efter. 

boksepude med boksehandsker

I så fald er det måske nærmere end slagpude eller boksebold i stedet for. Disse er sjældent synderligt store i forhold til boksepuder og egner sig derfor kun til at tage imod slag.

03Hvordan monterer jeg min boksepude?

Langt de flest boksepuder monteres via en hank eller krog i loftet. Det plejer at gå yderst smertefrit, og med mindre man er født med ti tommelfingre, bør man selv kunne klare monteringen af sin boksepude.

Er man ikke særligt interesseret i at få boksepuden monteret i loftet, kan man købe en såkaldt stående boksebold. Stående boksebolde står, ikke så overraskende, på en meget tung fod, så man undgår, at de vælter, når man afreagerer på bolden. 

Også dette produkt fås i forskellige størrelser og former. Man kan både få deciderede bolde og sække. Vi anbefaler bolden, hvis du kun slår, mens sækken er optimal til dig, der både sparker og slår.

04Hvad er boksepuder lavet af?

Langt størstedelen af alle boksepuders ydersider er lavet af yderst slidstærkt ægte eller kunstlæder. Hvorvidt der er tale om ægte eller kunstlæder, kan du ofte afkode ved at kigge på boksepudens pris. Ikke så overraskende er den ægte vare væsentligt dyrere end den kunstige.

Boksepuder med kraftige syninger 

Enhver boksepude er syet med kraftige syninger, så man undgår, at puden går op i sømmene. Der er polstring i enhver boksepude, men der er forskel på tykkelsen og placeringen af denne polstring. Der er ingen faste regler for, hvad der er bedst, når det kommer til tykkelse og placering af polstring. Det afhænger lidt af ens smag.

1 Kommentarer
DanielS Det kan klart anbefales at deltage på et hold med boksetræning for at få det bedste ud af sin boksepude - jeg fik i hvert fald meget ud af at deltage på min kammerats boksehold et par gange :) Har bokset i 1,5 år nu.
06.11.2018
Nyt i debatten
Annonce
Populære artikler
Annonce
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Deltag i vores fitness-forum   Besøg Debat