Øg din muskelmasse med BCAA aminosyre

Skrevet af
4.2 Baseret på 5 Bedømmelser

Mange af os kæmper for at øge muskelmassen i takt med alle de hårdt brugte timer i træningscenteret.

BCAA står for branched-chain amino-acids. BCAA aminosyre er byggesten, som kroppen skal bruge for at opbygge og bevare dens muskelmasse.

BCAA er yderst populært hos personer, der bevidst vil ligge i kalorieunderskud, ved at indtage minimale mængder af kalorier, for eksempelvis at blive mere trimmet.

Udfordringen ved at spise til et kalorieunderskud er, at kroppen har i denne proces en tendens til også at miste muskelmasse.

Det er her de forgrenede aminosyrer i BCAA er brugbare, da BCAA er med til at nedsætte frigivelsen af aminosyrer fra musklerne under en periode med kalorieunderskud.

I denne guide har vi samlet nogle af de helt basale informationer, som du bør være bekendte med. Derudover har vi samlet en liste over forskellige BCAA kosttilskud.

01Det mest populære BCAA produkt

Bodylab BCAA Instant

BCAA fra Bodylab er det mest populære kosttilskud af aminosyrer du finder på det danske marked. Bodylab har med deres BBCA Instant formået at lave et produkt med den mest optimale sammensætning af aminosyrer med forholds 2:1:1.

Bodylab BCAA Instant kommer kan købes i varianterne: Cola & Lime, Honeydew, Fruit Punch, Ice Tea Peach, Hyldeblomst, Passion Mange, Raspberry Rush, Sweet Orange, Watermelon Sorbet, Tropical Pineapple og Strawberry kiwi.

Se prisen her

Bodylab BCAA Tabs

Hvis du foretrækker tabletter, er BCAA Tabs fra Bodylab helt perfekt.

Du kan købe Bodylab BCAA Tabs i følgende varianter: Orange/Pineapple, Passion Fruit/Mango og Strawberry/Cherry.

Se prisen her

02Hvad er BCAA aminosyre?

BCAA er forgrenede aminosyrer og er et meget populært kosttilskud til at fremme præstationerne hos sportsudøvere.

BCAA består af tre slags aminosyrer: L-leucin, L-isoleucin og L-valin.

Kroppen kan ikke selv fremstille L-leucin, L-isoleucin og L-valin, og da forskning har vist, at disse tre aminosyrer er yderst givende i bevarelsen og opbygning af muskelmasse, er det i underligt, at der er så stor efterspørgsel på BCAA hos sportsudøverne.

Helt nørdet, består BCAA af 2 dele L-leucin, 1 del L-isoleucin og 1 del L-valin.

BCAA i almindelig kost

bcaa aminosyre

Hvis du ikke er interesseret i at tage kosttilskud, men gerne vil øge dit indtag af BCAA gennem helt almindelig kost, så skal du læse med her.

Vi indtager stort set alle sammen BCAA gennem vores kost. Proteinholdige fødevarer indeholder BCAA, og nedenfor kan du se nogle eksempler på disse:

  • Æg
  • Kylling
  • Fisk
  • Bønner
  • Rødt kød
  • Linser
  • Nødder
  • Sojaprotein
  • Mejeriprodukter

Består en stor del af din kost allerede af disse fødevarer, får du allerede godt med BCAA - også selvom at du er vegetar eller veganer.

Det vil sige, at er din kost allerede afbalanceret, hvor du spiser varieret og efter rådene fra kostpyramiden, får du muligvis nok BCAA den vej.

03Bør du indtage BCAA kosttilskud?

Dette er et godt spørgsmål.

I de forrige afsnit snakkede vi kort om, at en afbalanceret kost er vejen til det ideelle indtag af BCAA.

Er du sportsudøver, og er dit mål at tage væsentlig på i muskelmasse, kan det godt være, at du kunne have godt af, at indtage et kosttilskud fra BCAA.

Om det BCAA fra Bodylab eller fra en anden producent er mere eller mindre underordnet, da vi ved vores gennemgang af produkterne på markedet, ikke fandt nogen betydelig forskel i indholdet af kosttilskuddene.

Er du dog sikker på, at du ikke får nok aminosyrer gennem din kost, kan det godt være, at du bør overveje et BCAA kosttilskud.

BCAA er fordelagtig hvis ikke du vil indtage for mange kalorier

BCAA kosttilskud består udelukkende af forgrenede aminosyrer, så på denne måde undgår du et overindtag af kalorier.

Hvis ikke du opnår et højt nok niveau af aminosyrer, begynder din krop at nedbryde muskelvævet, for at få adgang til aminosyrer.

Og det kræver ikke en raketforker at afkode, at det er dumt, at kroppen begynder at nedbryde sig selv. Derfor bør du undersøge, hvorvidt du er i underskud, overskud eller på det ideelle niveau.

04BCAA - Kapsel, pille eller pulver?

Er du på udkig efter et BCAA kosttilkud, kan du allerede nu begynde at overveje hvorvidt du skal have det som kapsler, pille eller på flydende form.

Vi fra Træningsguiden synes dog, at det er en væsentlig fordel, at købe BCAA i pulverform. På denne måde kan du indtage BCAA sammen med dit proteinpulver, pre-workout eller et tredje kosttilskud.

BCAA kan købes med eller uden smag - alt efter behov. Er det meningen, at du vil indtage BCAA-pulveret samme med et andet kosttilskud, som har en smagsvariation, giver det ingen mening at købe BCAA med smag.

BCAA kapsler og BCAA piller

Ligesom BCAA i pulverform, så er BCAA i kapsler og som piller også nemt at indtage.

Ulempen ved at tage BCAA som kapsler eller piller er dog den, at der skal indtages en højt antal, før at man opnår det ønskede niveau af aminosyre.

1 Kommentarer
Madmen Hvis man virkelig vil øge muskelmasse skal man bare spise bøffer til morgenmad middagsmad og aftensmad.. så skal man bare styrketræne nok så man ikke får hjertekarsygdomme
26.10.2018
Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.