Derfor er yoga det nye sort indenfor træning

Denne artikel er sponsoreret indhold

Løbende inspireres vi danskere af nye træningsformer med rod i det store udland. Hardcore træning som cross fit, spinning og kickboksning har de senere år vundet indpas i mange af de danske fitnesscentre. Men nu er vi for alvor ved at få øjnene op for en sportsgren i en en helt anden boldgade - nemlig yoga. Yoga stammer oprindeligt fra Indien og har til formål, via fokus og kontrolleret vejrtrækning, at skabe harmoni mellem kroppen og sindet. 

Og netop det har mange danskere behov for i en hektisk og travl hverdag. Men yoga er ikke bare én ting, der findes et væld af forskellige former for yoga. 

Alle kan være med

De mest populære typer er hatha yoga, flow yoga, yin yoga og astanga yoga. Alle har dog det tilfælles, at kroppen bliver strukket godt igennem og alt foregår i et forholdsvist roligt tempo til behagelig musik. Desuden er hot yoga også blevet en hypet ting, som flere og flere dyrker. Timen foregår i et 37 graders varmt lokale, så du virkelig har mulighed for at svede igennem. 

Du skal iføre dig så lidt tøj som muligt, drikke rigelige mængder vand både før, efter og under timen, for at få det bedste resultat. Hot yoga frarådes desuden for gravide og ældre med et at svækket immunforsvar.

Gode muligheder for at afprøve yoga

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med yoga, så er der massere af muligheder for det. Mange fitnesskæder har yoga på holdplanen og de fleste større danske byer har også deciderede yoga centre. Yoga fungerer bedst i tætsiddende tøj og bare fødder, på den måde kræver det ikke ret meget udstyr at komme i gang. 

Hvis du alligevel synes, det er svært at finde råd til træning i budgettet, så findes der flere sites på nettet, hvor du let kan søge om kredit til lige det, du står og mangler.

For at lære yoga teknikkerne i dybden, anbefales det at man starter ud med begynder yoga timer 1-2 gang i ugen, så man stille og roligt får forståelse for konceptet. Hurtigt vil du mærke hvordan din krop bliver smidigere og mere afslappet.

Populære artikler
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, og få de bedste tilbud, guides & tricks direkte i din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang i måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.